XP Professional :)
Wersja do druku
XP Professional :)
Aha. Pytałem bo bardzo podobne problemy jak twoje występują w windowsie 7 w związku z UAC i ogólnie systemowymi zabezpieczeniami przed modyfikacjami plików exe.
Hmm na windows`ie xp SS powinno działać bezproblemowo bez wypakowywania medka...
Najważniejsze, że ostatecznie wszystko gra 8-)
Blood na PW Ci wysłalem to AI co chcialeś a co do dlugości tur to w BC są 4 rodzaje kampanii, 2 szybkie (mało skryptów) i 2 dlugie dużo skryptów. Co do SS to wcześniej nic nie pisaleś, że wypakowaleś Medka. Oby dzialał dalej ok.Cytat:
Zamieszczone przez Blood_187
Chyba rzeczywiście poczekam na jakieś patche do błędów. Tura 30 i 3/4 generałów ma cechy oscylujące około 0. Co ciekawe król wywołuje po wejściu do miasta niezadowolenie :) więc stoi pod murami ;].
Dwóch generałów po zwycięskich bitwach (raz odzyskanie zamku z rak Turcji a drugi zdobycie nowego zamku) zdobyli znikąd wydarzenia(oskryptowane, pojawiły się w nowych okienkach) - sprzeciwiający się rozkazom oraz nielojalny bo cośtamm.... efekt - standard, obaj lojalność 0 dowodzenie 0... To jakiś żart....
Przekupiony mocny generał buntowników (9 dowodzenie , lojalność, strach 7, wiara 7) w kolejnej turze po przekupieniu (!) miał te cechy sprowadzone odpowiednio: dowodzenie 0, lojalność 3, strach 0, wiara 3....
Inny kwiatek - podkupione 2 jednostki tureckie. Chce je włączyć do dużej armii więc pojawia się okno przenoszenia między armiami. I tutaj z czapy, w tym oknie, obie jednostki zamieniają się w... buntowników :D.
Mam ciągle zablokowaną możliwość rekrutowania ciężkich jednostek mimo wysokiej wiary (70-80%) na zdobytych terenach.
Z czystej ciekawości podszedłem dyplomatą do mojego zbuntowanego generała - a tu w oknie dyplomacji, mam dostępny klawisz zamknij. I nic więcej.
Mam wrażenie że moderzy nie rozegrali więcej niż 4-5 tur w swoją modyfikację, po to aby ew. sprawdzić czy się nie wywala przy starcie i ładowaniu bitew.
Dzięki, sprawdzę w wolnej chwili ;)Cytat:
Zamieszczone przez Araven
A może znacie jakieś godne polecenia fixy do SS, skracające czas trwania tury?Jakiś patch wgrywałem ale to może skróciło o 20 sek. Mam 20 turę grając Polską, nuda jak nie wiem co! Gram trzeci dzień i po kilku turach grania szlag mnie trafia i wyłączam bo po kilku takich ponad 1,5 minutowych przerwach jestem znużony grą.
Chyba jednak będę musiał wrócić do podstawki, bo jeśli taki mod ma być uatrakcyjnieniem rozgrywki to ja dziękuję serdecznie.
EDIT: wersja 6.4 SS'a
Jest rozwiązanie - ten fix nazywa się, niestety, nowy komputer. Inaczej nie przeskoczysz mocy swojej maszyny. Aktualnie gram na i5, 1GB ram w grafice (radeon), winda 7 (64bit) i 6GB pamięci. Nie zauważyłem długo trwających tur komputera :)Cytat:
Znam jednak ten ból - na moim starszym sprzęcie te oczekiwania, aż komp skończy swoje ruchy, także mnie dobijały.
Ghasta a może Ty grasz na tej kampanii utrudnionej z długimi turami i różnymi bajerami, tam właśnie generałowie są dużo bardziej buntowniczy niż normalnie. Dało się to wyłączyć przy nowej kampanii ale zapomniałem jak się nazywa ta kampania BGR IV chyba. Sprawdź. Ja grałem w SS 6.4 już dawno temu bez BGR IV i było spoko co do cech generałów. Pozdrawiam. Zagraj od nowa z odznaczonym BGR IV i z zaznaczonym Savage AI i powinno być w miarę normalnie z cechami generałów.
O nie, to jaki trzeba mieć komp żeby te wszystkie mody chodziły :O podejrzewam że Shogun2 by lepiej chodził mi niż SS.
A swoją drogą znalazłem fixa zarówno do 6.3 jak i 6.4 i tury są już mega krótkie. Ja tam jakichś mega rozbudowanych skryptów nie potrzebuję. Gram aby na 'pernament towers' i 'savage ai'. Próbuję jeszcze jakoś wyłączyć RR bo jeden oddział co 8 tur ale widzę że zarówno przy wyłączonej i włączonej opcji 'disabled Real Recruitment' nie widać różnicy. Gdzieś czytałem że nie da się tego wyłączyć. No cóż, zobaczę, ile wytrwam przy tym modzie ;)
No to nawet bardzo prawdopodobne że Shogun by Ci lepiej chodził ;)
To co znalazłes to raczej nie fix a właśnie szybsze tury do SS 6.4 (przez ograniczenie ilosci skryptów) robota Menetha chyba, ale zapodaj link to obczaje co to jest, czy poza turami cos naprawili. :PCytat:
W SS 6.4 nie da sie wyłączyc RR, trzeba by recznie edytowac caly plik edb.