Siemka!
Mam pytanie wczoraj zainstalowałem Bellum Crucis ze spolszczeniem i mam pytanie: czym się różni kampania normalna od feudalnej i uproszczona od zwykłej?
Wersja do druku
Siemka!
Mam pytanie wczoraj zainstalowałem Bellum Crucis ze spolszczeniem i mam pytanie: czym się różni kampania normalna od feudalnej i uproszczona od zwykłej?
Kampania Pełna od Feudalnej Pelnej różni się brakiem stałych fortów na mapie kampanii. A uproszczona (Light) od Feudalnej Uproszczonej )Feudal light też sie różni brakiem fortów. Uproszczone od pełnych róznią się ilością skryptów, w uproszczonych są tylko podstawowe skrypty, jest ich jakieś 30% w stosunku do 100% w kampaniach pełnych.
Rotnis konieczne przeczytaj poradniki, z tego linku wszystkie. viewtopic.php?f=367&t=8785
Mam kolejne pytanie. Jaki polecacie kraj oprócz Polski? Naprawdę nie mogę sobie wybrać odpowiedniego bo nie wiem, który spełniał by moje warunki. Chciałbym, aby nie był ogromny i rozrzucony. Bizancjum, Niemcy i Sycylia odpadają od razu. Również jest ważne dla mnie, aby dało się nim spokojnie grać nie posiadając wielkich umiejętności w Medka. Doradzicie mi jakieś 2-3 państwa, które spełniałyby te warunki? Dzięki z góry za odpowiedź.
Nowogród, Gruzja (ta jest trudniejsza).
Szkocja.
Ja na początek grałem Kastylią i było całkiem łatwo i przyjemnie, w sam raz na pierwszą grę.
Dzięki, troszkę tych krajów jest :) A który Waszym zdaniem ma najlepszą konnicę?
Z tych wymienionych? Na pewno nie Szkocja.
Nie no, ogólnie. Nie musi być jakaś wspaniała, ale to co miała Polska bardzo mi się spodobało. Po prostu lubię, gdy kraj ma mocną konnicę, bo wtedy mam trochę łatwiej w bitwach.
Mam najlepszą odpowiedź. Wybierając frakcję w grze, poczytaj ich skrócone opisy, tam jest zawarte co mają mocne, a co słabe, co średnie, a co godnego szczególnej uwagi. :)