Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Macie rację - tak zrobiłem i jest ok - przed przeczytaniem Waszych wpisów zedytowałem poprzedni post.
Tłumaczyłem sobie zmiany translatorem ale straszne głupoty wychodzą, napisze ktoś w kilku pkt. co istotnego się zmieniło?
Podrożenie utrzymania armii dla gracza jest rozwiązaniem na minus, grałem zawsze na b. trudnym i już nie było łatwo - zwłaszcza na początku.
Nie widzę opisu zmian z agentami a to dziadostwo pusje grę i należy je totalnie przerobić.
Resztę dopiszę jak starczy mi cierpliwości na testy bo agenci 4 wrogich poaństw rujnują mi budżet - komputer gra w zasadzie tylko nimi, floty przeciwnika i jego armie teraz spacerują sobie tylko i prężą muskuły. Wcześniej AI walczyło armiami . potem zmieniło taktykę i spamuje mnie tym RPG-owskim agenturalnym ścierwem.
Cytat:
Niezależnie czy mam 4, czy 3 części DeI, wgranie pliku z tłumaczeniem przynosi odwrotny efekt. Zangielszcza mi Polską wersję. Poczekam na najnowsze tłumaczenie
A czy czasem nie pobrałeś DeI Language Fix zamiast tłumaczenia?
Ooo kurr... faktycznie... Tak to jest. Kret się śpieszył i ślepych narobił... Oczywiście że pobrałem niewłaściwy plik... Dzięki za trzeźwą ocenę sytuacji.
Posypując głowę popiołem, rozpoczynam pomału nową kampanię. :) Dzięki :)
Cytat:
Ooo kurr... faktycznie... Tak to jest. Kret się śpieszył i ślepych narobił... Oczywiście że pobrałem niewłaściwy plik... Dzięki za trzeźwą ocenę sytuacji.
Posypując głowę popiołem, rozpoczynam pomału nową kampanię. :) Dzięki :)
Tylko pamiętaj, że zabraknie opisów kilku budynków i nazw/opisów nowych jednostek. Możliwe, że dzisiaj zaktualizuję tłumaczenia.
U mnie stare tłumaczenie nie powoduje żadnej deformacji, brakuje nowych tekstó i tyle.
Na starych savach gra będzie ciężka - nie osiągnąłem jeszcze full limitu armii i flot a po łatce jstem już do tyłu na każdej turze, wcześniej miałem jakieś 2,5 - 3000 na plusie w zależnośći od sytuacji pogodowych. Tylko jak ścierwa agenci zrujnowali mi całkowicie któreś miasto dochód niebezpiecznie spadał w tej turze. Teraz widzę jeszcze, że państwa neutralne z którymi miałem w miarę dobre stosunki nagle nabrały czerwonego koloru w dyplomacji i kwestią kilku tur jest jak zerwą umowy handlowe.
Pierwsze wrażenia zdecydowanie na minus, mam odczucie, że ekipa się pogubiła, szło im świetnie ale zabrakło pomysłu i zamiast naprawiać zaczęli psuć grę, zamiast poprawić AI, podnoszą nierozsądnie koszty utrzymania armii i psują relacje polityczne.
Być możę szybko wyjdzie kolejna łatka która to naprawi, jeżeli zostawią jak jest to ja wracam do poprzedniej wersji - nowa jest gorsza - odpycha od gry.
Tak jak do tej pory wszystkie zmiany, które wprowadzała ekipa z DeI przyjmowałem z uśmiechem, tak wersja 0.7 budzi moje obawy, dokładnie chodzi o te 2 podpunkty:
- Increased Unit Cost and Upkeep for player by 25%.
- Increased building costs for player by 50%.
Przecież w moich dotychczasowych kampaniach zwłaszcza w poczatkowych turach bardzo ciężko jest zbalansować budżet. AI jest agreswyne, wypowiada wojny, często jestem zmuszony walczyć na kilka frontów i utrzymywać dużo armii, a tutaj koszt rekrutacji i utrzymania został podwyższony aż o 25%! Bardzo mi się to nie podoba, już nie wspominając o kosztach wzniesienia budynków. Czemu podnieśli to o AŻ 50%?
Zaraz włącze Rome i to przetestuje ale na papierze wygląda to strasznie głupio.
W którym miejscu można pobrać cały mod? W sensie od początku, a nie tylko łatkę 0.7? Znalazłem tylko:
http://www.mediafire.com/download/n8404 ... _Impera.7z
ale jest to tylko 100mb, czyli sama łatka.
A, i oczywiście nie-steam.
Cytat:
W którym miejscu można pobrać cały mod? W sensie od początku, a nie tylko łatkę 0.7? Znalazłem tylko:
http://www.mediafire.com/download/n8404 ... _Impera.7z
ale jest to tylko 100mb, czyli sama łatka.
A, i oczywiście nie-steam.
To jest cały mod ;)
Ja chyba dłużej poczekam na całą kampanie z tym modem, ponieważ optymalizacja mnie niszczy :D gra niby chodzi płynnie a jednostki klatkują jak cholera. zmiana opcji graficznych nie wiele daje tak więc czy na extreme czy na low wszystko tak samo ;p czas odłożyć na jakąś porządną maszynę.
Cytat:
Pierwsze wrażenia zdecydowanie na minus, mam odczucie, że ekipa się pogubiła, szło im świetnie ale zabrakło pomysłu i zamiast naprawiać zaczęli psuć grę, zamiast poprawić AI, podnoszą nierozsądnie koszty utrzymania armii i psują relacje polityczne.
Być możę szybko wyjdzie kolejna łatka która to naprawi, jeżeli zostawią jak jest to ja wracam do poprzedniej wersji - nowa jest gorsza - odpycha od gry.
Mnie się jednak wydaje ,że się nie pogubili , wiedzą czego chcą i konsekwentnie realizują swój plan. Jak pisał jeden z twórców ten mod jest cały czas intensywnie rozwijany i jeszcze za wcześnie na poprawę takich elementów jak AI. Gra się, ciężej co nie znaczy że gra jest gorsza, zmusza do myślenia i kombinowania. Zresztą, w pełni gra zostanie rozwinięta w wersji 1.0 a do tego jeszcze daleka droga.