Normalnie. "FSB" w górę dopóki nie za ciepły i stabilny ...
Wersja do druku
Normalnie. "FSB" w górę dopóki nie za ciepły i stabilny ...
Tak, tyle, ze ostatni krecony przeze mnie procek to Athlon 3200+ na s939 :P tam trzeba bylo jeszcze pare rzeczy poprzestawiac
W ogole sie nie lapie w bios na nowej plycie :P
Ja Ci nie będę pomagał się połapać. Jak sam nie poszukasz, nie znajdziesz, nie zorientujesz się to sory ale dla własnego dobra -> nie podkręcaj.
A to też zależy, który to i7. Bo co innego "stare" z 1156, a co innego te nowe z 1155.
1366
Widze w biosie te wszystkie opcje ale nie mam pojecia jak zmienic fsb itp. W starej plycie asusa z s939 wystarczylo przestawic z auto na manual i robiles co chciales a tu dupa :P
Mam do was pytanie i proszę o radę, a mianowicie od jakiegoś czasu komp odwala mi jakieś wałki.
Konfiguracja PC:
core 2 duo E6600 (podkręcony o 20% do 3 gHz)
4 giga ram
GeForce 8800 GT 512MB
siłka 550 wat (nie pamiętam jakiej firmy, ale koleś w prolinie mi powiedział, że dobry ;P )
trzy wiatraki - przód (nawiew), tył (odprowadzanie), bok (nawiew na kartę graficzną)
Wszystko chulało pięknie i nigdy nie miałem problemu ale od jakiegoś miesiąca, gdy gram np. w mass effect lub stalkera to po 20-30 minutach - czarny ekran i zawieszenie dźwięku. Tylko reset pomaga lub turn off PC.
Czyściłem kompa ale nie pomaga. Temperatury w stresie nie są zabójcze (GPU 60-63, CPU 50-55)
Co to może być?
Weź procka i RAMy ustaw na domyślne. I sprawdź czy dalej się to dzieje.
Dobra, sprawdzę. Ale to by było co najmniej dziwne, bo przeszło rok nic się nie działo i teraz takie klocki. Ale dziękuję za zainteresowanie.
Witam. Mam pytanie i zarazem prośbę do ludzi którzy bardziej niż ja znają się na monitorach. Jakiś czas temu dobiegł żywot mojego starego monitora CRT. Jak tak spoglądam na sklepy z monitorami to żadne już nie oferują monitorów "grubych" zresztą zakup takiego monitora nie byłby chyba dobry. W ofercie są same LCD. Mam w związku z tym prośbę. Pomóżcie mi wybrać jakiś monitor LCD, napiszcie na jakie parametry należy zwracać uwagę ( gdzieś w necie dopadłem informację, że minimum to kontrast co najmniej 1000:1, jasność większa niż 250cd/m i mniejsza niż 300cd/m, czas reakcji mniejszy niż lub równy 8ms ) Jak te parametry odnoszą się do dzisiejszych standardów jakościowych. Jaką wybrać rozdzielczość bo jeśli chodzi o mnie to ja najbardziej lubię "kwadraciaki" wiec 19 cali to maksimum:?:
I co bardzo ważne należy wspomnieć, że monitor będzie mi służył tylko i wyłącznie do gier więc zależy mi na jakości obrazu, żywych kolorach i bardzo dobrej grafice itd...
Nie chcę taniej wersji wiec na zakup monitora wydać zamierzam 600 no maksymalnie 700 zł ale to już z ciężkim sercem. Z góry dziękuje za pomoc.
http://www.proline.pl/?p=LG+L1942TE-BF
http://www.proline.pl/?p=LG+E1910T-BN
Co sądzicie o tych monitorkach :?:
Sprobuj podmienic pamieci i grafike od kolegiCytat:
Zamieszczone przez pretorian