Rozpakowujesz 7zipem? Bo jak nie to nie rozpakujesz.
Wersja do druku
Rozpakowujesz 7zipem? Bo jak nie to nie rozpakujesz.
Tak, używam tylko tego programu.
Wydaje mi się, że w megasubmodzie było to zmienione, ale może i nie :) W każdym razie
<required_jihad_piety int="999"/>
zmień na mniej niż 10. Ile dasz, tyle imam będzie musiał mieć "pobożności", żeby zwołać jihad
<jihad_called_start_turn float="999"/>
tu też zmień na mniej. Tyle ile wpiszesz, tyle tur będziesz musiał czekać od startu gry, by zwołać jihad.
Nie wiem czy zadziała na obecnej kampanii, pewnie nie. Po tych zmianach usuń map.rwm.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia.
Da sie zrobić tak, żeby jednostki elitarne danej nacji były na całym terytorium, a nie tylko w osadach startowych? Chodzi oczywiście o ich szkolenie. Drażniące jest to, że masz bizanty, a musisz szkolić średnie oddziały - i o ile do inwazji można sie patyczkować i lecieć poł mapy najlepszymi oddziałami, tak przy obronie gdy wypada co każdą bitwe doszkalać robi się kłopot.
Dlatego pierwszy raz grałem Turcją, bo Janczarów można było szkolić w każdym zamku i mieście.
Pewnie że się da :-) wymaga to jednak trochę pracy :-)
to może da sie jakoś to opisać na chłopski rozum? czteropak wyśle pocztą;]
ps. odpaliłem ten jihad i nie widze dominacji islamu - gram Danią na ekstremalnym i właśnie Królestwo Jerozolimy kończy zdobywać Azje Mniejsza. Całkiem przypadkiem regularnie leciały tam krucjaty;]
wrzućcie nowy link do submodu muzycznego. z tego podanego w pierwszym poście plik został usunięty.