No racja mężczyźni (i komputer :D ) są w stanie wiele zrobić dla pięknych kobiet...
Wersja do druku
No racja mężczyźni (i komputer :D ) są w stanie wiele zrobić dla pięknych kobiet...
Witam!
Gram parę lat w Medka ale dalej nie wiem jak zdobywa się/czy da się w kampanii lepszą wersje Straży przybocznej generała?
Najlepszą wersję straży przybocznej zdobywa król. Im starszy generał, tym ma więcej ludzi w straży (poprawcie mnie jak coś)
Nie chodzi o wiek generałów, lecz o ich pozycję. Dziedzic królestwa będzie dysponował pokaźną strażą niezależnie od wieku. Co do ulepszania tejże-można straż przyboczną ulepszyć, o ile ma się odpowiednią kuźnię. Straż przyboczna zmienia się również w miarę upływu epoki z wersji early na late, nie jestem pewien około jakiej daty to się dzieje, tak czy inaczej jest regulowane skryptem.
EDIT:
Oczywiście tak jak napisał Rotnis, to król ma najliczniejszą straż przyboczną. Członkowie dynastii również mogą się pochwalić liczną świtą.
Tyle to ja wiem :) W romku miałem kiedyś 131 :)Cytat:
Zamieszczone przez Rotnis
131? Łał, ja miałem max chyba 80 i to gość był naprawdę stary (tak btw to miałem gościa który miał ze 120 lat, ciekawy ewenement).
Tyle straży przybocznej to już może rozjechać tysięczną armię i to o wysokim standardzie :lol:
No to jak wiesz, to po co pytasz? :?Cytat:
Zamieszczone przez SH150
Nie zrozumiałeś pytania... Ja się pytam jak mieć ulepsząną wersję straży, w liście jednostek w bitwie własnej masz dwie wersje owej jednostki a mi chodzi o tą drugą :)Cytat:
Zamieszczone przez Rotnis
Był zaprawiony w bojach :) miał nawet przydomek wielki co do 120 to też tak miałem wiek sie wtedy resetuje i jest 0 i od nowa :) Robiłem to tak żę zapisywałem gre przed następną turą jak pisało żę umarł to wczytywałem i robiłem tak do czasy gdy nie pisało żę nie umarł.Cytat:
Zamieszczone przez Reznow45