Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 7 - PARTI
Witam w klubie. Proszę państwa, nowoczesna teoria w stylu Angoli - bitwa w Lesie Teutoburskim miała dla Europy miażdżące znaczenie - ciekawe, czy pamiętają, że tych samych Cherusków z tym samym Arminiuszem Rzymianie rozpędzą w tym samym miejscu i sytuacji za parę lat :lol: . Jakoś sobie nie przypominam o wzmiankach o Rafii czy Magnezji... Co durnych Angoli obchodzi jakaś monarchia Seleukidów, choć była godnym przeciwnikiem dla Rzymu, tak, jak i Macedonia. Tylko szkoda, że utopili swą potęgę w wojnach domowych.
Przestań bez sensu cytować wpisy, które znajdują się nad twoim postem, bo tworzysz ściany tekstu
-v
Właściwie jest mi obojętne która z pary Egipt - monarchia Seleukidów będą grywalni w podstawowej 8.
Moim zdaniem wystarczy zrobić dobry preview i będzie dobrze. Sprzeda się.
Też interesuje się historią. A o Selkach, Numidii czy Syrakuzach z nauki w szkole nie wiem (pamiętam) prawie nic.
Gra w Romka1 zaciekawiła mnie na tyle, że chciało mi się szukać informacji o poszczególnych nacja, terenach, wojskach, czy broni.
To tylko kwestia zapału.
Tak, tutaj, w kraju nad Wisłą.
Przestań bez sensu cytować wpisy, które znajdują się nad twoim postem, bo tworzysz ściany tekstu
-v
Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Cytat:
Zamieszczone przez Vlad
Wystarczy się interesować. Wiedza o Imperium Romanum jeśli się ogranicza do powierzchownych faktów, skończy się na tym że rzymianie wtedy i wtedy zajmowali te i tamte terytoria.. Jeśli jednak się w to zagłębić poczynając od sposobu i rodzaju uzbrojenia armii która przecież gdzieś i coś zajmowała można natknąć się na wiele potyczek i wielkich bitew.. Wspomniana bitwa pod Magnezją mówi coś o Antiochu III o ile dobrze napisałem.. Wystarczy zainteresować się tym kim był ten Antioch i dlaczego akurat on musiał stanąć przeciw rzymskim legionom i ich sojusznikom... Wystarczy tylko to ale? Ale do tego potrzebna jest chęć posiadania wiedzy na te tematy.Tak już jest że nie wszystkich musi interesować to co interesuje nas tutaj. Szkoda że wielu kupi grę nie wiedząc co ona na prawdę przedstawia. Na pewno też jakiś procent niedoinformowanych dowiedziało się o Partach Ptolemeuszach Seleucydach dzięki właśnie RTW1 nie mówiąc o Ormianach których jedynie kojarzymy z handlu na okolicznych targach.
Nie jestem znawcą historii a jedynie pasjonatem i w moim otoczeniu postrzegany jestem jak ktoś kto zajmuje się pierdołami (łącznie z graniem na pc o czym wie nie wielu)
Witam w klubie. Proszę państwa, nowoczesna teoria w stylu Angoli - bitwa w Lesie Teutoburskim miała dla Europy miażdżące znaczenie - ciekawe, czy pamiętają, że tych samych Cherusków z tym samym Arminiuszem Rzymianie rozpędzą w tym samym miejscu i sytuacji za parę lat :lol: . Jakoś sobie nie przypominam o wzmiankach o Rafii czy Magnezji... Co durnych Angoli obchodzi jakaś monarchia Seleukidów, choć była godnym przeciwnikiem dla Rzymu, tak, jak i Macedonia. Tylko szkoda, że utopili swą potęgę w wojnach domowych.
Aha, dobrze wiedzieć, że plany oparcia granicy IR na Odrze nie miały znaczenia dla Europy.
Nie o to chodzi. IR planował skolonizować Germanię - a granica miała być na Łabie. Chodzi mi o to, że znaczenie tej bitwy jest - jakby nie patrzeć - wyolbrzymione. Wszak IR spróbował znowu za Tyberiusza.
-v
ciekawe to forum.. dygresje dygresje a gdy temat się wyczerpie to kolejne dygresje
Cytat:
Zamieszczone przez Vlad
lubię Was czytać ale dość pieprzenia... Ptolemeniusz czy Seleukios?
Ptolemeusz*
Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edycji posta. Staraj się nie używać wulgaryzmów.
-v
Przecież ten temat to dyskusja o frakcjach, więc o czym innym mamy dyskutować, szczególnie że została ostatnia frakcja.
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Mnie akurat dziwi fakt, że Seleucydzi są ludziom tacy obcy, mimo tego, że byli jedną z najpopularniejszych nacji w RTW1 :D W każdym bądź razie na multi swego czasu widywałem tylko Rzym, Greków i Seleucydów. Dodatkowo dzięki RTW Katafrakci weszli mocno do Total Warowej popkultury, a jednak jak ktoś chciał ich mieć na multi, to Partia przez piechotę odpadała, Armienia też Seleucydom się nie równała ;P
Są znani weteranom TW, którzy grali w RTW1, ale jest mnóstwo nowych graczy, którzy słabo znają historię a grać w TW zaczęli po ETW, NTW lub STW2. Dla nich Seleucydzi to nic poza nazwą, co pokazuje TWC. Wielu narzeka, że wolą Egipt bo Seleucydzi są kopią Seleucydów. Tak naprawdę to Ptolemeuszom bliżej do Macedonii niż Seleucydom. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez cyborgowiec97
Są obcy bo nie ma o nich żadnego filmu, oraz nie zostawili po sobie rzeczy o których wszyscy wiedzą. Jak by o nich powstał jeden porządny film to od razu by wielu ludzi wiedziało kim byli Selucydzi.
Dokładnie. Kiedyś to pisałem, źe wystarczyłby film z Hollywood w stylu Gladiatora lub Troi osadzony w czasie panowania Seleucydów. Machabeusze to dobry przykład - był nawet kiedyś taki film z lat 50. lub 60. Nie mogę znaleźć tytułu, ale oglądałem w latach 90. na VHS. Szkoda, że na tym się kończy. Gdyby jakaś superprodukcja filmowa powstała w tym roku to na TWC 99% graczy żądałoby Seleucydów w podstawce (wtedy na pewno byliby w DLC). :lol:
CA ma szansę ich wylansować. Jakby porządnie ich zrobili w podstawce, dlai trailer do bitwy pod Magnezją to Seleucydzi byliby bardziej znani. W innej grze podchwycono by to i powstałaby jakaś gra nawet innego gatunku z tą frakcją. Mogą zapisać Seleucydów w popkuklturze, zależy jak to wykorzystają.
Mają oni elementy charakterystyczne - katafraktów z rzeźbionych maskach, rydwany z kosami, słonie w zbrojach - nieźle by to wyglądało w filmie lub grze. Robiłoby na pewno efekt. Aż dziwne, że nikt się nie bierze.
Mądrze powiedziane. Pytanie tylko, czy twoje przewidywania okażą się słuszne.
-v
@v
Przestań ich upominać tylko powysyłaj w eter ostrzeżenia bo i tak mają ścianę zamiast mózgu, której słowami nie przełamiesz ;)
Myślę, że chłosta wystarczy...
To temat do dyskusji a szczerze mimo, iż czytam każdy post nie widzę by było tu, aż tyle cytowania, przynajmniej nie w każdym wypadku.