-
Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
http://fakty.interia.pl/raport-zamieszk ... Id,1080489
George Soros- spekulant, członek Bilderbergu, główna postać złodziejskiej prywatyzacji Polski finansuje protesty na Ukrainie- i wszystko staje się jasne o co w tym chodzi ;)
Cytat:
Instytuty Społeczeństwa Otwartego
eheee :mrgreen:
-
-
http://wyborcza.pl/1,75478,15191536,Slu ... rcje_.html
czekam aż zakażą Polkom wyjazdu do przygranicznych klinik aborcyjnych albo jeszcze lepiej- zaczną prześwietlać macice na przejściach granicznych.
"Komisja kodyfikacyjna działająca przy Ministerstwie Sprawiedliwości przygotowała zmiany w prawie przewidujące już nie tylko pełen zakaz przerywania ciąży, ale również policyjne przesłuchiwanie kobiet po samoistnych poronieniach'' :)
na szczęście poza względnie bezpiecznymi metodami farmakologicznymi zostały jeszcze te domowe typu drut z wieszaka na ubranie lub po prostu urodzić, wrzucić do beczki, jeziora, lasu itd... Ostatni sposób najlepszy, bo nie usuwa się płodu, a urodzone dziecko już nie obchodzi ani państwa, ani obrońców życia. Niech roszczeniowiec sam sobie radzi, a nie wyciąga łapy po zasiłki!
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
na szczęście poza względnie bezpiecznymi metodami farmakologicznymi
Co rozumiesz przez pojęcie "względnie bezpiecznymi". Bo każda znana mi metoda farmakologiczna powodująca poronienie i tak wymaga wezwania pogotowia, tak samo jak i metody domowe.
-
http://img2.demotywatoryfb.pl//uploa...jlqf0r_600.jpg
Normalnie jestem euroentuzjastą, ale to raczej kpina.
-
Do glacy: "Zauważyłem, że wszyscy zwolennicy aborcji zdążyli się urodzić" - Ronald Reagan
-
Od kiedy to bycie zwolennikiem prawa do aborcji równa się bycie zwolennikiem aborcji?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Do glacy: "Zauważyłem, że wszyscy zwolennicy aborcji zdążyli się urodzić" - Ronald Reagan
Słucham? Wiesz jaka jest różnica między "można" a "trzeba"? Prawo do aborcji to nie to samo co przymus. Fakt, faktem, Polki emigrują do sąsiadów z południa, żeby poddać się zabiegowi. Zamiast uszczelnić granice, od razu powinno się dostosować nasze prawo do potrzeb współobywateli. A nie jak teraz - obojętne politycznie społeczeństwo siedzi i emigruje, a radykały z prawa mają więcej miejsca w Sejmie, niż wynika z proporcji w populacji. I analogia na lewicy. Dlatego trzeba głosować. Wybierać polityków, kandydować, słowem - organizować realpolitik, nie radykalny kabaret.
-
Wybaczcie, ale jeżeli ktoś jest na tyle upośledzony lub skąpy że nie stać go na zwykłe prezerwatywy powiedzmy za 8 zł to sorry, ale żadnego prawa za głupotę się mieć nie powinno. Chyba że dziecko może mieć wadę genetyczną czy też poród zagraża życiu matki oraz jest to przez gwałt (wtedy kula w łeb dla tatusia). Myślę że jest to najbardziej sprawiedliwe myślenie.
-
Oby Ci nigdy ta prezerwatywa nie pękła podczas stosunku z kobietą z którą nie będziesz miał zamiaru mieć dziecka...
-
Czym się różni "aborcja" od ZABÓJSTWA? 8-)
-
Przedmiotem czynu zabronionego choćby, w przypadku aborcji nie jest to człowiek (choć nowelizacja kk może to zmienić w pewnym stopniu).
-
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Przedmiotem czynu zabronionego choćby, w przypadku aborcji nie jest to człowiek (choć nowelizacja kk może to zmienić w pewnym stopniu).
Tu dochodzimy do starego problemu: od którego momentu "to" jest CZŁOWIEKIEM?
Pewnie z lewackiego punktu widzenia, człowiekiem jest się dopiero wtedy, gdy jest się zdolnym do ROBOTY :lol: , a w przypadku niezdolności, człowiekiem się być przestaje (eutanazja 8-) )
-
Nie piszę o lewackim, ani o prawackim punkcie widzenia, bo to chyba logiczne, że wdawanie się w taką filozoficzno-medyczno-religijno-prawną dyskusję w internecie jest stratą czasu. Piszę, jak to jest uregulowane w polskim prawie karnym.
-
Cytat:
Pewnie z lewackiego punktu widzenia, człowiekiem jest się dopiero wtedy, gdy jest się zdolnym do ROBOTY
a z której ''lewackiej'' doktryny niby to wynika..?
a czy na wolnym rynku aborcja czasem nie będzie towarem jak każdy inny zabieg medyczny? i państwo nie będzie zakazywać obrotu środkami wczesnoporonnymi? :>
bo przecież kapitalizm jest prawicowy mam nadzieję..? bo w takich Chinach państwo nie wtrąca się co przedsiębiorca wrzuca do zupy, nie ma sanepidu i dlatego tam można zamówić zupę z ludzkich płodów. Mokry sen prawaków? :>
-
Wiesz co glaca- dobrze, że twoja matula miała poukładane w głowie bardziej niz ty, inaczej sam byłbyś zaborcjonowanym płodem w czyjejś zupie :roll:
-
[spoiler:1bpn9fpu]https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...73535711_n.jpg[/spoiler:1bpn9fpu]
Zakapior- podobnie jak Gowin słyszysz krzyk milionów mordowanych zarodków..?
po narodzinach, prawicowców dzieci już nie interesują. Najlepiej żeby poszły od razu do pracy w fabryce jak za złotych czasów kapitalizmu w XIX wieku, gdy nie było tych wstrętnych lewaków, związków zawodowych i prawa pracy.
bo przecież takie urodzone dziecko, choćby upośledzone, nieuleczalnie chore nie zasługuje na żadną pomoc, bo socjal to zło i wylęgarnia darmozjadów. Zawsze może się zgłosić do jakiejś fundacji. Wtedy taki burżuj wyśle smsa dla tvn, polsatu, kupi świeczkę od Caritasu i już ma sumienie czyste i może dalej gardzić nierobami.
-
Cytat:
po narodzinach, prawicowców dzieci już nie interesują.
Za to lewicowców interesują bardzo- jako przedmiot propagandy gender i nowi niewolnicy korpo-systemu kompradorskiego by żyło się lepiej.
Cytat:
Najlepiej żeby poszły od razu do pracy w fabryce jak za złotych czasów kapitalizmu w XIX wieku
Dzięki lewactwu rządzącemu od 20 lat wnet zamkną ostatnią fabrykę w POlsce. Teraz całuje się rączki za byle jaką pracę bo innej dla młodych nie ma.
Cytat:
gdy nie było tych wstrętnych lewaków, związków zawodowych i prawa pracy.
No i mamy lewaków, związki zawodowe i prawo pracy. Brakuje jeszcze tylko samej pracy :mrgreen:
Cytat:
bo przecież takie urodzone dziecko, choćby upośledzone, nieuleczalnie chore nie zasługuje na żadną pomoc, bo socjal to zło i wylęgarnia darmozjadów. Zawsze może się zgłosić do jakiejś fundacji. Wtedy taki burżuj wyśle smsa dla tvn, polsatu, kupi świeczkę od Caritasu i już ma sumienie czyste i może dalej gardzić nierobami.
No i czego ty chcesz, przecież w POlsce niepełnosprawny ma czasem lepiej niż zdrowy, wszędzie go do pracy przyjmą jak ma grupę inwalidzką (zwłaszcza do ochroniarstwa) i jeszcze rentę+ dodatki zgarnie :roll: Zdrowy niech zapierdziela za granicę lub gnije na bezrobociu. Świat staje na głowie? Nie, to tylko lewactwo w praktyce.
-
Cytat:
Wybaczcie, ale jeżeli ktoś jest na tyle upośledzony lub skąpy że nie stać go na zwykłe prezerwatywy powiedzmy za 8 zł to sorry, ale żadnego prawa za głupotę się mieć nie powinno. Chyba że dziecko może mieć wadę genetyczną czy też poród zagraża życiu matki oraz jest to przez gwałt (wtedy kula w łeb dla tatusia). Myślę że jest to najbardziej sprawiedliwe myślenie.
Wolę żeby kobieta miała prawo do usunięcia ciąży do momentu wykształcenia przez płód układu nerwowego. Myślę że to najbardziej sprawiedliwa metoda. Poza tym Pampa, jesteś duży, więc powinieneś wiedzieć, że nie ma 100% metody zabezpieczenia. No chyba, że w pupę, ale wiemy jak wielką odrazę i obrazę natury to powoduje u prawicowców :P
Cytat:
po narodzinach, prawicowców dzieci już nie interesują. Najlepiej żeby poszły od razu do pracy w fabryce jak za złotych czasów kapitalizmu w XIX wieku, gdy nie było tych wstrętnych lewaków, związków zawodowych i prawa pracy.
Tutaj trochę racji jest. Bo te wszystkie ruchy i ideologie prolife, a właściwie proborn skoro tak bardzo gardzą lewicą, to chyba nie mogą pozwolić na to by takie niechciane dziecko dostawało zasiłek/pomoc od państwa. Bo to lewackie niszczenie gospodarki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Cytat:
Wolę żeby kobieta miała prawo do usunięcia ciąży do momentu wykształcenia przez płód układu nerwowego. Myślę że to najbardziej sprawiedliwa metoda. Poza tym Pampa, jesteś duży, więc powinieneś wiedzieć, że nie ma 100% metody zabezpieczenia. No chyba, że w pupę, ale wiemy jak wielką odrazę i obrazę natury to powoduje u prawicowców :P
Nawet w ten sposób kobieta może zajść w ciążę, błona tam jest bardzo cienka i plemniki z łatwością mogą przez nią przeniknąć. Jedyny sposób to po bożemu, tylko w ramach prokreacji :lol:
-
Ty mówisz o sexie analnym czy o prezerwatywach? Bo zgłupiałem...
-
-
Tego się obawiałem... Dawno większej głupoty nie słyszałem. Nie można zajść w ciąże podczas sexu analnego! Sperma musiałaby się wylać i przelać do pochwy + daleko zawędrować. Szansa pewnie jak na wygraną w lotka. Gadanie o cienkości błony to bzdura oczywiście, nawet na chłopski rozum skoro plemniki by się przecisnęły to również i bakterie kałowe i sporo innych rzeczy. Także nie mam pojęcia skąd masz tego njusy, ale są błędne.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Tego się obawiałem... Dawno większej głupoty nie słyszałem. Nie można zajść w ciąże podczas sexu analnego! Sperma musiałaby się wylać i przelać do pochwy + daleko zawędrować. Szansa pewnie jak na wygraną w lotka. Gadanie o cienkości błony to bzdura oczywiście, nawet na chłopski rozum skoro plemniki by się przecisnęły to również i bakterie kałowe i sporo innych rzeczy. Także nie mam pojęcia skąd masz tego njusy, ale są błędne.
Szansa jakaś jest :) jak widać :) człowiek i w totolotka może wygrać :) musiałem się zasugerować jakiś artykułem gdzieś na necie, mój błąd jak widać. Tak naprawdę nie istnieje żadna metoda, która w 100% daje zabezpieczenia, że kobieta nie zajdzie w ciąże.
-
Cytat:
Tak naprawdę nie istnieje żadna metoda, która w 100% daje zabezpieczenia, że kobieta nie zajdzie w ciąże.
Jest- nazywa się abstynencja :mrgreen:
-
O co z Maryją zawsze dziewicą? Jej nawet to nie pomogło:<
-
Najbezpieczniej w buzie ;)
Koniec offtopu :P
-
Chyba, że u Maryji doszło do partenogenezy, ale wówczas Jezus byłby kobietą :lol:
-
Ludziska, ogarnąć się i nie offtopować ;)
-
-
Artykuł do którego dałeś linka to propaganda taka sama jak ten słynny z GW o specjalistach macierewicza którzy tylko stąd znają się na samolotach bo sami latali jako pasażerowie i sklejali je w młodości. Tu tak samo posklejano parę wyjętych z kontekstu zdań, żeby przedstawić jedną stronę dyskusji jako opętaną z nienawiści i głupoty. Tak się składa, że oglądałem ten program i trochę inaczej to wyglądało ale kto przekona nowoczesnego ateistę-antyklerykała do obiektywnego i logicznego myślenia :roll:
-
Cytat:
Tak się składa, że oglądałem ten program i trochę inaczej to wyglądało ale kto przekona nowoczesnego ateistę-antyklerykała do obiektywnego i logicznego myślenia :roll:
No tak bo ateista i antyklerykał to z założenia gardzi obiektywnym i logicznym myśleniem :mrgreen:
-
U podstaw każdej z religii leży emocja - czy to strach (żydzi) czy nadzieja (chrystianizm) czy cokolwiek innego. Religia z zasady jest emocjonalna i subietywna, bo zaprzeczając dociekaniom nauki, które łatwo mogłoby obalić jej tezy, niejako narzuca swój światopogląd wiernym. Co do ateizmu i antyklerykalizmu - po pierwsze, nie łącz ich, po drugie ateizm jest dzieckiem nauki, a teizm religii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
U podstaw każdej z religii leży emocja - czy to strach (żydzi) czy nadzieja (chrystianizm) czy cokolwiek innego. Religia z zasady jest emocjonalna i subietywna, bo zaprzeczając dociekaniom nauki, które łatwo mogłoby obalić jej tezy, niejako narzuca swój światopogląd wiernym. Co do ateizmu i antyklerykalizmu - po pierwsze, nie łącz ich, po drugie ateizm jest dzieckiem nauki, a teizm religii.
I...? Bardzo ciekawy wywód, tylko szkoda, że nie ma w nim jakiejś istotnej konkluzji. A ateizm i antyklerykalizm są oddzielnymi rzeczami, lecz dziwnym trafem często idą w parze...
btw. Ateizm nie jest dzieckiem nauki. Bo niby czemu? Nie trzeba być naukowcem, by być ateistą.
-
http://biznes.newsweek.pl/alkohol-wzros ... 940,1.html
Niektórzy chyba będą jeść mniej od nowego roku bo nie wierzę, że mniej pić czy palić :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Bronti
http://biznes.newsweek.pl/alkohol-wzrost-cen-papierosy-wzrost-cen-wzrost-akcyzy-2014-rok-newsweek-pl,artykuly,277940,1.html
Niektórzy chyba będą jeść mniej od nowego roku bo nie wierzę, że mniej pić czy palić :mrgreen:
Ci co piją i palą raczej nie przestaną stosować tych używek w mniejszych ilościach. Pieniądze ściągną albo z jedzenia, a już szybciej z ciuchów/butów/itd. Jest dziura w budżecie, to najłatwiej właśniej przez akcyzę ją łatać :D
-
Cytat:
Ateizm to wiara jak każda inna- wiara w nieistnienie Boga.
-
Cytat:
Cytat:
Tylko wiara w Boga to nie jedynie "uważanie, że on istnieje" ale jeszcze jego wyznawanie. Ateizm to bardziej stanowisko w sprawie "istnienia bogów". Dlatego to nie jest wiara jak każda inna.
-
Cytat:
Cytat:
Po co tak wszystko kompilować? Może wymyślmy jeszcze że wszyscy wyznajemy antyjowiszyzm, antyksiężyzm, antyziemianizm i trotyliard innych nazw jako że wszyscy wiemy że ziemia krąży wokół słońca; nie wypada jednak wprost tego ująć, lepiej powiedzieć że wierzymy w to że ziemia nie krąży wokół Jowisza itd. Ateizm mówi że Boga nie ma, brak dowodów na istnienie boga sprawia iż to nie jest kwestia wiary a wiedzy. Nie-ateiści mogą sobie dodawać że w coś wierzą, to ich sprawa. Koniec końców jednak ateizm nie jest jak każda inna wiara, to raczej naukowa podstawa stwierdzająca że Boga nie ma. Wierzący mogą mówić że owszem brak dowodów jednak oni wierzą że istnieje coś więcej. Równie dobrze ludzie mogą mówić że wierzą iż na Antarktydzie są lodowe olbrzymy, reszta świata jednak nie będzie z tego powodu wierzyła w to że ich nie ma tylko będzie to wiedziała.
-
Cytat:
Ateizm mówi że Boga nie ma, brak dowodów na istnienie boga sprawia iż to nie jest kwestia wiary a wiedzy.
Na nieistnienie Boga też nie ma dowodów więc dalej jest to kwestia wiary ateistów.
Cytat:
Po co tak wszystko kompilować?
No właśnie- po co to kompikujesz, przecież sprawa jest prosta, zawarta w jednym zdaniu mojego poprzedniego posta.