Dzięki, nie każdy zagląda na portal.
Ten mag od Imperium jest tym drugim dowódcą Imperium zamiast Karla Franza, tylko nie wiem czemu zmienili mu kolegium z Jasnego na Złote.
Szaman/prorok Dzikich Orków to chyba drugi wódz zielonoskórych.
Wersja do druku
Dzięki, nie każdy zagląda na portal.
Ten mag od Imperium jest tym drugim dowódcą Imperium zamiast Karla Franza, tylko nie wiem czemu zmienili mu kolegium z Jasnego na Złote.
Szaman/prorok Dzikich Orków to chyba drugi wódz zielonoskórych.
Jak na razie żaden legendarny ludzki lord mi nie podszedł.
Serio? to kto by ci podszedł? Bo ja sobie nie mogę wyobrazić lepszych legendarnych dowódców niż ci dwaj, no chyba że dodamy Raiksmarshala jeszcze.
Karl Franz jest strzałem w 10. Co do drugiego równie dobrze mógłby to być Wielki Teogonista Sigmara lub Ar-Ulryk. Choć m akurat przywódca Kolegiów Magii pasuje.
Przy zielonoskórych skoro pierwszym dowódcą jest ork, to drugiego dałbym szamana goblinów, być może nawet nocnych.
Karl Franz musi być i byłoby dziwnie jak by go brakło, w końcu to najważniejszy z ludzi, tylko że ja go nie lubię (tak po prostu i nie ma we mnie dużo chęci grania nim).
Za magika też podziękuje. Ogólnie ludzie to nie jest nacja którą lubię i nią będę grać jako ostatnią jak mi się już znudzą inne zabawki.
Ja tam będę grał krasnalami i Królem Zabójców na pewno. Fajny ma fryz :D
Kolega próbował mnie pewien czas temu wciągnąć w Warhammera 40k oraz w Fantasy na raz, oczywiście w bitewniaki figurkowe. Nie śledzę tematu na bieżąco, ale mam dwa pytania:
1) Czy to będzie odwzorowanie systemu tylko że w czasie rzeczywistym?
2) Czy gracz będzie mógł to wszystko ogarnąć? W końcu podstawą walki nie jest tyle siekanie się mieczami, co wszelkiego rodzaju zdolności aktywowane i pasywne.
To będzie Total War pełną gębą tylko, że wyglądy jednostek inne będą i trochę tej "magii" będzie. Jeżeli grałeś w jakiegokolwiek Total Wara to ogarniesz grę bez problemu jak dla mnie :D Podstawa bitew będzie taka sama jak w innych Total Warach :D
EDIT: Nowe info o nadchodzącym TW!
https://www.youtube.com/watch?v=OZHeF9XN-BM
https://www.youtube.com/watch?v=MC1Y2pFP2ls
Trochę free DLC, np. nowi Herosi, legendarni lordowie, magia czy nowe rasy takie jak Chaos, który będzie grywalny i dołączony do preordera jako free DLC.
Jak ktos jest ciekawy to jest oficjalna data premiery potwierdzona przez CA----
28 IV 2016
Ładnie, Wojownicy Chaosu w końcu potwierdzeni jako preorder dlc. Legendarny przywódca tej frakcji to jakiś smokoogr jeśli dobrze rozpoznałem.
W dodatku większość głównych armii ma być jako grywalne frakcje, jedna nawet jako flc.