Cieszę się że tak odpowiedziałeś bo tylko potwierdziłeś moje zdanie o iranizacji naszego kraju, czyli zapytanie twoje o moje podatki itd...Tak, pracuję od wielu lat i płacę podatki, i zawsze mnie boli że część moich pieniędzy, mało ważna jest ich wielkość sumy, idzie dla tych, co jak sam stwierdziłeś w połowie mają pieniądze z tacy, kopert i...no i właśnie? Ale nie chodzi mi o to, że ja mam rację, jeżeli się mylę, to chyba ludzki objaw ;)
---
Nie rozumiem jednej rzeczy, was ktoś zmusza do płacenia księżom? Jak to robią? Bo napisałeś że na jakiej podstawie przypuszczam, że z własnej woli płacicie...Pogubiłem się...To płacicie, za chrzty, komunie święte, bierzmowanie, śluby, namaszczenia ostatnie? Czy też nie?
----
Lekcje religii, to budżetówka, a budżetówka to kasa skąd? Moja, i jeżeli pracujesz twoja i innych, chyba że coś się w tym względzie zmieniło...
Wyższe uczelnie z teologią podpięte pod wszelkie możliwe Wyższe świeckie uczelnie, to jest prawda, czy coś się w ostatnich latach zmieniło?
---
Wiem, to było sto razy już w tym temacie poruszane, zaraz sobie zerknę i poszukam, chyba Regulus wymienił skąd Kościół czerpie strawę, a jak się mylę to i tak znajdę
pozdrawiam