Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
Tak samo żenujące jest to, że część środowiska homoseksualnego swoją prywatność upublicznia. Skoro zaś sami ją upubliczniają, to skąd później pretensje że jest traktowana jak sprawa publiczna, a nie prywatna?
Owszem, ale to jest efekt reakcji na dane zjawisko. Zauważyłeś, że heteroseksualiści nie zajmują się marszami równości? Nie organizują wieców których celem jest namawianie społeczeństwa do akceptacji ich zachowań? Nie usprawiedliwiam tzw. 'nachalnego pedalstwa', ale Twój komentarz nie jest argumentem przeciw podstawowej tezie, iż nie powinno się narzucać innym swojego światopoglądu siłą. Każda ze stron która chce postępować w taki sposób, wykazuje się arogancją i prostactwem.
Tylko o to mi chodzi.
Owszem, ale dotyczy to niestety obydwu stron. Bo takie postawy występują zarówno wśród homoseksualistów, jak i ich przeciwników. I choć pewno ani u jednej, ani u drugiej strony nie stanowią większości, to są najgłośniejsze i przez to najbardziej widoczne.
Akceptacja tych zboczeń dla normalnego społeczeństwa jest nie do zaakceptowania bo to wbrew naturze, i proszę mi nie wyjeżdżać że nie jestm wielce oświeconym człowiekiem, który lubi jak dwóch panów się przytula na ulicy albo wychowuje sobie dzieci...przecież to zupełnie normane :roll:
wbrew naturze? w naturze wśród zwierząt homoseksualizm jest właśnie powszechny! :D
skoro ktoś powołuje się na 'Naturę' to po prostu błądzi. Czyli brakuje mu argumentów poza tym estetycznym, że kogoś obrzydza jakiś widok, co nie ma jako argument żadnej wartości...
Musisz poszukać innego usprawiedliwienia dla zamordyzmu ;)
Cytat:
Owszem, ale dotyczy to niestety obydwu stron.
A zobacz co napisałem wyżej ;) Cytuję: "Każda ze stron która chce postępować w taki sposób, wykazuje się arogancją i prostactwem."
Czyli się zgadzamy?
Cytat:
Akceptacja tych zboczeń dla normalnego społeczeństwa jest nie do zaakceptowania bo to wbrew naturze, i proszę mi nie wyjeżdżać że nie jestm wielce oświeconym człowiekiem, który lubi jak dwóch panów się przytula na ulicy albo wychowuje sobie dzieci...przecież to zupełnie normane :roll:
To nie jest zboczenie. Nie masz na to papieru.
Wiele rzeczy jest sprzeczne z naturą, zakopywanie plastikowych puszek w ziemi jest sprzeczne z naturą, itd. To jest idiotyczna argumentacja. To że homosie nie mogą spłodzić potomstwa nie jest podstawą do ich szkalowania, izolowania, traktowania jak dziwolągów. Tak jak pisałem. Orientacji się nie wybiera, psychiki się nie wybiera. Można mieć na nią wpływ, ale nie jesteś w stanie podjąć decyzji na temat jej rozwoju. To jest wiedza którą powinieneś wynieść chociażby z gimnazjum.
Cytat:
Hihi No jasne, 'co komu najbardziej odpowiada'. Jak będzie ankieta na temat krążenia Ziemi wokół Słońca to też będziesz postulował aby umieścić odpowiedź 'to Słońce krąży wokół Ziemi', bo taka opcja Ci odpowiada?
To oczywiście przykład, ale chyba dobrze obrazujący absurd Twojej argumentacji. Udowadnianie że orientacją seksualną można sterować to takie szukanie faktów pod tezę, stronnicze wybieranie paplaniny pewnej wąskiej grupy naukowców, najczęściej mocno skrajnych światopoglądowo. Światowe towarzystwa psychologiczne nie uznają homoseksualizmu za chorobę, bo nie ma do tego żadnych podstaw.
Co za bełkot. Ta ankieta nie jest dla psychologów czy encyklopedystów układających regułki ale zwykłych ludzi na forum o gierkach. :roll:
Cytat:
Zastanawia mnie jaki typ ludzi daje sobie prawo do stwierdzenia, że jednak czyjaś prywatność jest sprawą publiczną i oni jaki ci światli i rozumiejący wszystko mają obowiązek narzucić na nią swoje ambicje. To jest żenujące.
Tylko że to właśnie geje robią sprawę publiczną z tego co nie powinno opuszczać sypialni. :roll: Cytat jak ulał pasuje do ich środowiska.
Cytat:
wbrew naturze? w naturze wśród zwierząt homoseksualizm jest właśnie powszechny!
Tak jak uśmiercanie własnego potomstwa, zjadanie partnerów po kopulacji i inne fajne rzeczy. :roll:
Cytat:
Tylko że to właśnie geje robią sprawę publiczną z tego co nie powinno opuszczać sypialni.
wszyscy geje?
tak samo jest zresztą z każdym co można określic jako poglady- niektórzy lubią je manifestowac. Maja do tego prawo.
Cytat:
Tak jak uśmiercanie własnego potomstwa, zjadanie partnerów po kopulacji i inne fajne rzeczy. :roll:
ale to przeciwnicy homoseksualizmu posługują się argumentem ad natura i im zwróc na to uwagę ;)
fajnie jakbys sie odniosl jeszcze raz do tego wątku z regulacjami i mojego pytania...
Cytat:
to znaczy, że skoro teraz nie ma żadnych regulacji to liczba związków homo czy dzieci wychowywanych w nich się zmniejsza..?
chyba zależność nie tak przebiega...
O to chodzi?
Tutaj nie zrozumiałeś co miałem na myśli. Regulacje właśnie są i tu jest pies pogrzebany. Cały problem z gejostwem polega na tym że chcą zmiany przepisów- chcą mieć możliwość zawierania małżeństw oraz prawa do adopcji. W normalnym kraju przepisy regulujące takie kwestie nie powinny wogóle istnieć i nie byłoby problemu. Byłyby małżeństwa kościelne i siedzenie na kocią łapę jak komu pasuje i z kim pasuje czyli równość- geje nie czuliby się dyskryminowani z powodu niemożności zawarcia ślubu cywilnego, a co do kościelnego to zawsze mogliby sobie utworzyć sektę która im takowego udzieli skoro to im do życia potrzebne jak tlen. Pomijam tu inne kwestie których czepiają się geje czyli prawny zakaz "mowy nienawiści " i tym podobne bzdety.