Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
po prostu mieszkańcom nie chce się pracować zwiększ garnizon w mieście a nawet postaw jakiś jeden dwa oddziały w tej kopalni powinni zagonić plebs do wydajniejszej roboty nie zawsze to daje efekt ale w paru przypadkach dało myślę że gra też ma wbudowane jakieś warunki ze w pewnych miejscach na lepszy poziom wydobycia się nie przeskoczy miałem taki przypadek w Empire z kopalniami kamieni szlachetnych w Indiach jedna bodajże na Cejlonie druga na południu Indii i w jednej bez problemów max wysoka wydajność (potem nawet w jakimś programie discovery gadano że ta miejscowość od starożytności była słynna z olbrzymiej ilości kamieni tam wydobywanych jak i sporej ilości okazów o sporych gabarytach) a w drugiej echo mimo wielu prób poprawy poziomu wydobycia także myślę ze tu właśnie komp ma zaprogramowane że teren jest taki a nie inny i trudno się wydobywa że nic tego nie zmieni nawet postawienie tam całej armii, musisz też pamiętać o tym że zwiększanie oddziałów powoduje wzrost kosztów także mimo że postawisz tam ileś tam oddziałów co spowoduje że wzrośnie wydajność ale koszt utrzymania tych oddziałów przekroczy dochody z tej kopalni więc w takim razie lepiej zostawić tak jak jest.
Powie mi ktos o co chodzi w tym osiagnieciu. ? ;)
Medalion Świeckiego Oświecenia
Grając Francją, uzyskaj ponad 50% sympatii profrancuskich w 10 z twoich regionów
I tak wgl o osiagnieciach np. wygranie kampani po stronie prus wygralem to osiagniecie sie odblokowalo a potem zniklo, osiagniecie za wygranie bitwy bez okretow liniowych tez takie wygrywalem i sie nie zaliczylo. i jeszcze wygranie 10 bitew morskich w kampani jednoosobowej wygralem chyba z 30 i nie zaliczone i jescze by mozna bylo kilka wymienic. Co jest grane z tymi osiagnieciami ?
Dziwne, mi tam pamięta wszelkie osiągnięcia. Jedynie po nowym patchu zamieniło mi jedno na drugie, ale to w Szogunie II. A to osiągnięcie o które się pytasz tyczy się dlc - kampanii iberyjskiej.
Witam , pytanie jest takie :
Czy ktoś potrafi wskazać ścieżkę do pliku gdzie znajdują się wszystkie cytaty ukazujące się podczas ładowań gry ?
Względnie czy ktoś wie, gdzie można je "Zdobyć" ? Przekopałem trochę sieci w poszukiwaniu i niestety nic nie znalazłem.
Nagle mi wyskakuje na pulpicie informacja, że steam zakończył pobieranie Napoleon Total War. Z ciekawości włączam, aby sprawdzić, czy patch wprowadził coś nowego-i co się okazuje?
http://i.imgur.com/1VQD2.jpg
http://i.imgur.com/KSDx2.jpg
Chyba im się coś pomieszało z łatką do Shoguna... Tak jest tylko u mnie, czy u was też?
tak, u mnie to samo. jak oni mogli popełnieć taki kardynalny błąd?? w życiu nie spotkałem się z takim czymś, że wypuścili aktualizację nie do tej gry i wszystkim użytkownikom steam napoleon takie coś się zainstalowało
Co ciekawsze ten błąd występuje tylko w wersji polskojęzycznej :mrgreen: U mnie wszystko normalnie, po staremu.
A ja już myślałem że to ja coś zepsułem :mrgreen:
Witajcie.
Wiem, że jest to marne miejsce na reklamę tego typu no ale lepszego chyba nie znajdę. Otóż zachęcam Was byście zainstalowali mody do Napoleona. Dużo tracicie grając w gołą podstawkę. Rozumiem, że może Was "boleć" wersja językowa modów. Nie są one co prawda spolszczane jednak naprawdę warto dać im szansę.
Moją ulubioną modyfikacją jest LME. Daję Wam link to tematu. Warto się zainteresować i przedłużyć żywotność gry. Szczególnie, że Księstwo Warszawskie czeka;)
viewtopic.php?f=230&t=9281
pozdrawiam Was i do boju!!!
Powiem Tobie żeś mnie zaciekawił. Biorę się za ściąganie.
PS: co daje ta opcja bo wcześniej ją widziałem lecz nie wiedziałem do czego służy "40+ units per army and LME"