Re: MEDIEVAL II TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
Zamieszczone przez SH150
Cytat:
Zamieszczone przez Reznow45
131? Łał, ja miałem max chyba 80 i to gość był naprawdę stary (tak btw to miałem gościa który miał ze 120 lat, ciekawy ewenement).
Był zaprawiony w bojach :) miał nawet przydomek wielkia co do 120 to też tak miałem wiek sie wtedy resetuje i jest 0 i od nowa :) Robiłem to tak żę zapisywałem gre przed następną turą jak pisało żę umarł to wczytywałem i robiłem tak do czasy gdy nie pisało żę nie umarł.
Ciekawy numer, czyli teoretycznie, można mieć generała-nieśmiertelnika, tak?
Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Cytat:
Zamieszczone przez SH150
Cytat:
131? Łał, ja miałem max chyba 80 i to gość był naprawdę stary (tak btw to miałem gościa który miał ze 120 lat, ciekawy ewenement).
Był zaprawiony w bojach :) miał nawet przydomek wielkia co do 120 to też tak miałem wiek sie wtedy resetuje i jest 0 i od nowa :) Robiłem to tak żę zapisywałem gre przed następną turą jak pisało żę umarł to wczytywałem i robiłem tak do czasy gdy nie pisało żę nie umarł.
Ciekawy numer, czyli teoretycznie, można mieć generała-nieśmiertelnika, tak?
Tak miał dla mnie wartość sentymentalną ;)
Cytat:
Zamieszczone przez SH150
Cytat:
Zamieszczone przez Rotnis
Cytat:
Zamieszczone przez SH150
Cytat:
Najlepszą wersję straży przybocznej zdobywa król. Im starszy generał, tym ma więcej ludzi w straży (poprawcie mnie jak coś)
Tyle to ja wiem :) W romku miałem kiedyś 131 :)
No to jak wiesz, to po co pytasz? :?
Nie zrozumiałeś pytania... Ja się pytam jak mieć ulepsząną wersję straży, w liście jednostek w bitwie własnej masz dwie wersje owej jednostki a mi chodzi o tą drugą :)
No to mówię, że król...
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez SH150
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez SH150
Cytat:
Najlepszą wersję straży przybocznej zdobywa król. Im starszy generał, tym ma więcej ludzi w straży (poprawcie mnie jak coś)
Tyle to ja wiem :) W romku miałem kiedyś 131 :)
No to jak wiesz, to po co pytasz? :?
Nie zrozumiałeś pytania... Ja się pytam jak mieć ulepsząną wersję straży, w liście jednostek w bitwie własnej masz dwie wersje owej jednostki a mi chodzi o tą drugą :)
No to mówię, że król...
Ciekawe u mnie król miał taką samą jak zwykli generałowie tylko liczbą się różnią jak ktoś mówił.
Nie pamiętam za dobrze,ale musi minąć ileś czasu, by bodyguardzi mieli płytowe zbroje (chyba połowa kampani, czy coś)
Cytat:
Nie pamiętam za dobrze,ale musi minąć ileś czasu, by bodyguardzi mieli płytowe zbroje (chyba połowa kampani, czy coś)
To ja nie wiem. Chyba mam jakiegoś buga bo grałem do końca gry a straż miałem z początku.
Nie cytuj wypowiedzi nad sobą ;)
Cóż, od kiedy gram na SS, to wszystko normalnie (ale u ciebie na pewno bug).
Witam. Mam takie pytanko. Może ktoś wie w jakich konkretnie plikach trzeba pogrzebać żeby zmienić starzenie się Generałów . Zmieniam liczbę tur (kampanię
zaczynam standard od 1080 r. a kończę na 1600 r.) w timescale ustawiam że 4 tury to 1 rok ale wiek każdego dowódcy i tak zmienia się po 2 turach a chciałbym żeby troszkę dłużej żyli . Podpowie ktoś?
Witam. Nie jestem oblatany na tym forum, to zapytam w tym temacie. A mianowicie: Jest dodatek/mod do Medievala 2 w tym samym okresie i na podobnej planszy jak "Viking Invasion" do jedynki?
Pozdrawiam.