Re: Patche - temat zbiorczy
@up musisz zapisać się do bety tego patcha w Steamie .
Chłopaki jak dla mnie patch porażka - tz naprawia kilka kwestii ale praktycznie to co najważniejsze zostaje nie rozwiązane. Podczas moich 140 tur na patchu 6 nie zostałem ANI RAZU zaatakowany w mieście siłami stanowiącymi zagrożenie !!! a kiedy już komputer atakował to jak debil podpalał bramy - zamiast boostować podpalanie i
"zwiększania prawdopodobieństwa użycia taranów" ci pieprzeni kretyni z CA powinni po prostu skasować pochodnie, przyśpieszyć budowę maszyn oblężniczych - od razu było by stokrotnie lepiej.
Dlaczego w ogóle nie jest poruszana kwestia rodziny ? ja nawet nie mogę spamiętać władcy mojego królestwa czy najlepszego generała - wszystko jest tu tak obrzydliwie losowe, arcade a nie strategia - system polityki zniszczył jak dla mnie całego roma.
Przyznam że od premiery przegrałem z 100 godzin, ale gra jest okropnie nudna, te 100 godzin jest tylko dlatego że przez bugi i nowe patche zaczynałem aż 5 kampanii .
Wniosek - nigdy więcej nie kupie gry od CA, nigdy - MTW II miało idealne rozwiązania - wystarczyło dodać garnizony, ulepszyć grafikę i skupić się na AI a co my teraz mamy ? żenadę i dno, milion gównianych "nowości" dodanych w Empire, shogunie i Stfu - rtw 2.
Up
Porządny system rodziny nie przejdzie. Agenci + intrygi polityczne + szybkość starzenia się, właściwie go wykluczają. Zacznij sobie nową kampanie i zapisuj na kartce
każdego nowego dowódce, chwile jego pojawienia się, zranienia i ostatecznego uśmiercenia. Można się uśmiać :?
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Czy po tej 7 beta łatce coś się poprawiło w sprawie oblężeń itd ? Sam nie miałem okazji zagrać, a jestem ciekaw.
Cytat:
Zamieszczone przez Klierowski
@up musisz zapisać się do bety tego patcha w Steamie .
Chłopaki jak dla mnie patch porażka - tz naprawia kilka kwestii ale praktycznie to co najważniejsze zostaje nie rozwiązane. Podczas moich 140 tur na patchu 6 nie zostałem ANI RAZU zaatakowany w mieście siłami stanowiącymi zagrożenie !!! a kiedy już komputer atakował to jak debil podpalał bramy - zamiast boostować podpalanie i
"zwiększania prawdopodobieństwa użycia taranów" ci pieprzeni kretyni z CA powinni po prostu skasować pochodnie, przyśpieszyć budowę maszyn oblężniczych - od razu było by stokrotnie lepiej.
Dlaczego w ogóle nie jest poruszana kwestia rodziny ? ja nawet nie mogę spamiętać władcy mojego królestwa czy najlepszego generała - wszystko jest tu tak obrzydliwie losowe, arcade a nie strategia - system polityki zniszczył jak dla mnie całego roma.
Przyznam że od premiery przegrałem z 100 godzin, ale gra jest okropnie nudna, te 100 godzin jest tylko dlatego że przez bugi i nowe patche zaczynałem aż 5 kampanii .
Wniosek - nigdy więcej nie kupie gry od CA, nigdy - MTW II miało idealne rozwiązania - wystarczyło dodać garnizony, ulepszyć grafikę i skupić się na AI a co my teraz mamy ? żenadę i dno, milion gównianych "nowości" dodanych w Empire, shogunie i Stfu - rtw 2.
Co do oblężeń, to ponoć komp buduje już maszyny oblężnicze i lepiej to wygląda, CAI też jest dużo agresywniejsze - grałeś już na nowym patchu, czy tak tylko bluzgasz?
Ja nie wiem, jak fani strategii faktycznie mogą z żalem wspominać czystego Medka II, gdzie strategii/myślenia na poziomie globalnym było właściwie zero - dyplomacja nie istniała, handel właściwie też, wszystko skupiało się do podbijania kolejnych osad i rozbudowy ich na pałę. Jedyna przewaga nad nowym Romkiem to drzewko rodziny, które bez modów i tak prezentowało się bardzo biednie (mało cech dla generałów i praktycznie brak możliwości kreowania jakiejś polityki dynastycznej). Od tego "gównianego" Empire seria wreszcie nabrała jakiejś strategicznej głębi i prezentuje sobą coś więcej, niż tylko fajne bitwy - jest handel, dyplomacja, surowce, specjalizacja prowincji... W takiego FOTS z przyjemnością grałem samą kampanię z bitwami w większości na auto, co w czystym Medku II byłoby zwyczajnie nudne (w singlu). No, ale co kto lubi.
Ups... oczywiście chodziło mi o RTW i MTW 2 z modami :) np na takiej EB na rtw też grałem bardziej dla polityki i ekonomi niż dla bitew, to samo tyczyło się DVL na MTW - gdzie oprócz polityki i ekonomi jeszcze elementy rpg były naprawdę wspaniałe.
A jak dla mnie od Empire zaczął się swoisty upadek Tw, Empire zabawiło mnie na marne 50 godzin, Shogun 80 a RTW 2 prawie 100 (ale powinno być z 25 bo za każdym razem zaciskałem zęby i rozpoczynałem po każdym patchu aż 5 kampani ) .
Sami widzicie, jedyne co jest fajne w nowym Romie to Animacje i wygląd miast, ale co z tego skoro bitwy trwają 3 minuty a na modach maksymalnie 6 a w miastach jako obrońca nie powalczysz a jak atakujesz to 6000 żołnierzy zróżnicowanej i silnej armii kontra kilkudziesięcioosobowe resztki garnizonu który padł z głodu...
Więc co mi daje nowy rome ? nic - w mtw 2 rozegrałem ponad 500 godzin, w Rome coś około czterystu... mamy mody które wymieniłem wyżej lepsze niż Rtw 2 w sprawie polityki, ekonomi a jeśli chodzi o bitwy... Call of warhammer, Tatw, DVL ...
Oj już nie wymyślaj ;) Gdzie na modach bitwy 6 minut, jak u mnie Seleucydami na Ars Gratia trwają średnio od 10 do 40 nawet i to zwykłe bitwy polowe.
Nowy patch jest mega, już i tak wysokie FPS u mnie podskoczyły dodatkowo.
-Szarża słoni i jazdy wreszcie wygląda porządne, słonie przebijają się przez szeregi piechoty, a nie hamują na pierwszym napotkanym przeciwniku, jazda także ładniej się wbija, a także całkiem sprawnie wycofuje.
-Formacje trzymają się lepiej niż na modach przed patchem, niezależnie czy to Hastati czy Falanga.
-Doszedł przycisk trzymania formacji w trakcie walki
-BAI lepiej formuje szyk, nie zawraca przed nosem armii, okrąża
-BAI porządnie korzysta z dostępnych formacji, legioniści prowadzeni przez AI aktywnie dostosowują formację czy to do ostrzału, czy do szarży.
-Łucznicy potrafią zabijać ;)
Tyle po paru bitwach póki co.
Panowie, u was też po patchu żołnierze są rozstawieni dalej od siebie w szeregu niz przed patchem? Wygląda to trochę jak "ala tyraliera", szczerze powiedziawszy wolałem ich bardziej zbitych w masę, jeżeli chodzi o optymalizację to tak naprawili wydaje mi sie całkowicie ten problem szczególne dla osób które grały na ustawieniach ekstremalnych, przez co gra jest nareszcie zupełnie grywalna pod kątem technicznym, żadnych klatkowac w czasie zbliżenia - testowane na bitwie z udziałem 16 tys.
czy beta działa ze starymi save'ami?
Badolf jakiego masz kompa? 16 tys to robi wrażenie.
Cytat:
Zamieszczone przez jantar
Badolf jakiego masz kompa? 16 tys to robi wrażenie.
i7 3770 K kręcony na 4,6 Ghz, 12 Gb Ramu 2200Mhz, 7970 vapor X krecony na rdzeniu do 1150 a na pamięci 1600