Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Łycha,
Ad 1. >21.5' Masz w Full HD i gry wyglądają naprawdę zajebiście, nawet w niższych rozdzielczościach ;) Kwestia przyzwyczajenia się do panoramy, a taki szeroki monitor naprawdę ułatwia pracę przy kompie ;)
Ad 2. Już pisałem IPS albo MVA. TN to tania ostateczność .
Ad 3. Będzie działać :)
Dziękuje za pomoc bo naprawdę ułatwiliście mi wybór. Teraz to już mam odpowiednią wiedzę aby dokonać zakupu. Tylko jeszcze jedna sprawa. Mam kartę z wyjściem DVI. Czy szukać monitora z takim wyjściem i inwestować w kabel cyfrowy :?: Pozdrawiam
Monitor ma mieć D-SUB, DVI i te lepsze HDMI. Kabel D-SUB i DVI dostaniesz z monitorem(chyba że kupujesz jakieś dziadostwo). HDMI trzebaby dokupić.
problemow z kompem cig dalszy:P Otoz od jakiegos czasu mam problem z zawieszanim sie kompa. Dzieje sie to w roznych sytuacjach: jak gram, jak slucham muzyki, jak przegladam internet, a czasem nawet po uruchomieniu kompa. Wyglada to tak, ze obraz stoi w miejscu, a dziwek powiedzmy "zapetla sie" (o dziwo czasami odblokowuje sie samo :shock: ), zazwyczaj musze wtedy restartowac kompa. Od czasu do czasu przy takim zawieszeniu pojawia sie blue screen, ale rzadko ma to miejscie, a jak juz to na kilka sekund. Same zwiechy pojawiaja sie w róznych odstepach czasu. Raz mialem taki dzien, ze komp wieszal sie co 30 min przez kilka godzin. Potem sie naprawil i bylo ok przez tydzien:P Takze, jest roznie, czasem dwie zwiechy dziennie, czasem jedna na tydzien itd. Aha po restarcie nie pojawia sie żadna informacja o bledzie. Nie wiem gdzie szukac problemu, pomocy!
Kod błędu z blue screena poproszę.
No wlasnie tu jest problem, ze jak blue screen sie pojawia, to jest to moment! Widze niebieski ekran i reset sie robi:/
http://support.microsoft.com/kb/308427/pl Lub odpowiednik dla Twojego systemu jak masz np Viste czy 7.
Witam Panowie. Mam takie pytanie do was ale zaczne od specyfikacji mojego komputera
Procesor : AMD Phenom x4 3.2 Ghz Podkrecony do 3.8
Ram : Kingstona HyperX 8Gb 1600Mhz
Karta Graficzna : Radeon HD 6970 2Gb DDR5 ASUS
Plyta główna : Gigabyte 880GMA - Ud2h ver.1.4
Procek bez problemu podkręciłem do 3.8 samym mnoznikiem i chodzi wszystko dobrze napiecie mam ustawione na 1.450 V ale problem zaczyna sie przy ramach ponieważ automatycznie są ustawione na 1333MHZ gdy dam ramy na 1600Mhz w czasie gier wymagających takich jak Shogun 2 na pełnych detalach z duża iloscią wojska wychodzą bluescreeny i restartuje kompa plyta główna obsługuje 1800+ także problem pojawia sie przy procesorach AMD ponieważ przy nich pamięci pracują automatycznie na 1333Mhz próbowałem zwiekszyc napiecie mostka polnocnego z 2000Mhz do 2400Mhz ale nic to nie daje pytanie jest takie czy ktoś może wie jak ustawić dobrze ramy przy procesorach AMD aby pracowały na 1600Mhz ? dzieki za odpowiedzi
Eeeeee. Napięciami nic nie grzeb. Poza tym mostek północny nie ma nic do RAMów bo kontroler masz w procku wbudowany.
W jaki sposób podbijasz takty RAMu mnożnikiem taktowania pamięci czy podnosząc taktowanie szyny FSB(HT) ?
Tomek1989dgl potestuj na programach typu occt. Zobacz jakie masz temperatury i napięcia. Tortury przeważnie dają jakiś widok na przyczynę problemów. Zobacz jakie masz temperatury procka, płyty głównej itp. Ja niedawno sam miałem identyczne kłopoty i okazało się, że mostek południowy się palił, procek przegrzewał. Musiałem wymienić płytę i chłodzenie. Teraz w stresie mam na procku max 43, a na płycie 40-45.
Napisz jeszcze jakie masz chłodzidło na procku i zasilacz :)