Co masz na myśli pisząc regionalizacja elitarnych oddziałów. Podaj nazwy jakichś jednostek w danej nacji.
Wersja do druku
Co masz na myśli pisząc regionalizacja elitarnych oddziałów. Podaj nazwy jakichś jednostek w danej nacji.
np.
Królestwo Polskie - Kopijnicy
UNITA AOR: reclutabile solo nelle regioni polacche.
W pliku export_descr_buildings.txt masz przy jednostkach "and hidden_resource nazwaregionu" (a za tym może by kolejne and cośtamcośtam). Pousuwaj tylko tą część którą dałem w "", wówczas nie będzie ograniczenia dotyczącego regionu.
Dzięki za pomoc! Dzisiaj w wolnej chwili pobawię się z tym i zobaczę czy działa;]
jeszcze takie pytanie dla pewności - wklejam przykładową linijke:
recruit_pool "Skythikon" 1 0.25 3 0 requires factions { byzantium, aztecs, } and hidden_resource alania and event_counter ai_player 1 and event_counter ai_active 0
podkreślone rozumiem do usuniecia, a co z pogrubionym?
hej Filip2793
To co podkreślone odnosi się do regionu (np. polonia, alania itp)
To co pogrubione odnosi się chyba do tych eventów z pliku campaign_script
Nie pamiętam do czego ten konkretny się odnosi, ale chyba chodzi tu o to czy gra komputer czy gracz/player
Jeśli ta jednostka jest możliwa do rekrutacji od początku kampanii po zbudowaniu odpowiednich dla niej koszar/stajni
to nie ruszaj tego pogrubionego tylko podkreślone usuń.
Ja wychodzę z założenia, że jeśli zmieniać to jak najmniej bo się wszystko może posypać jak domino:D
Tak usuwasz podkreslone tylko, uważaj na spacje testuj co jakiś czas czy gra odpala po zmianach
no dobra to dzieki sprawdze dzisiaj jak to wyjdzie - wiem, że trzeba uważać i nie przekombinowywać, bo kiedyś w podstawce się bawiłem, żeby Państwem Papieskim grać - tak podłubałem, że owszem dało się - ale Mongołowie inwazji nie robili:D
to hidden resource chyba mi sie po nocach bedzie śniło...
ze dwie godziny już usuwam - bankowo albo coś robie zle, albo te jednostki się dublują ;/
Map.rwm z ufficiale usuń jak zrobiłes ok po kilku turach powinne te jednostki być poza Polską
nie rozumiem? jak jednostki poza Polska? Jak map.rwm usunac?