Cytat:
Trzecia prośba o przykład zbyta niczym. Jak z tego posta nic nie zrozumiałeś, to się trochę rozpisałeś nic nie rozumiejąc. To trochę wyjaśnia sprawę... :rolleyes:
Jakbyś się nie domyślił to odnosiłem się do cytowanego fragmentu. Do tego chyba służy [quote]? Ale w sumie, po tym co piszesz, powinienem się domyśleć, że tak z Tobą będzie... A przykładów podałem aż za dużo.
Cytat:
A czy Baelish gra w otwarte karty? Stacza epickie pojedynki? Kobiety by nie uderzył? Więcej łączy go z Boltonami niż Ci się wydaje. Tyle że w rękawiczkach, kmioty Boltonowie to kmioty, ale liczący się jak Stannis w niekorzystnej sytuacji strategicznej zmuszony jest na nich uderzyć. Informacja - mamy sceny że tłum w stolicy wie albo się domyśla, Boltonowie - tu ich nie mamy. Takie sceny widziałem, Tobie to mało. Trudno. To tylko serial.
Jak mówiłem, o zapędach Boltonów wiemy aż za wiele. O bękarcie w sumie też. Że ty tego nie widzisz, cóż, to smutne że dziś ludzie nie potrafią analizować i wyciągać wniosków.
Cytat:
Ok, zgadzam się. Chyba faktycznie oglądamy dwa różne seriale. To Tyrion ciągle instruuje jak ma się zachowywać. Jak zwykle ktoś.
Gdzie niby Tyrion ją instruuje? Żeby było Ci łatwiej, to w samym serialu masz masę przykładów jak Sansa zaczęła rozumieć co musi zrobić żeby przetrwać w tym niekorzystnym świecie. No ale Ty tego nie widzisz. Trudno i tacy widzowie są.
Cytat:
Nie mam różowych okularów, fakt.
O to to! Właśnie masz różowe okulary, kupujesz każdy bubel jaki wciskają Ci twórcy serialu.
Cytat:
Zaczynam widzieć jakieś promyki zrozumienia serialowego lorda, no! Nie jest takim idiotą, jak go niektórzy malują.
Nie, nie, ja mówię o książkowym Petyrze. On jest geniuszem. Serialowy to imbecyl, a przynajmniej od momentu gdy pałeczkę przejęli serialowcy.
Cytat:
Dany jest za morzem z kłopotami bez floty, Dorne "też mają jakąś armię" ale i tak trzymają póki to im wygodne ze stolicą. Robb gromił Lannisterów. Taka różnica. Bez znaczenia? Uwielbiam takie zawijanie sreberka przez dyskutanta :cool:
Nie, Ty po prostu ciągle wracasz do sprawy która nie ma znaczenia w tej dyskusji. Takie gadanie nie na temat.
Cytat:
Powrót do punktu wyjścia gdy inni tracą jest ruchem do przodu. Gdyby został doradcą tak miałkiego króla to właściwie by rządził królestwem. Ale ok, ciołek z niego w serialu. :rolleyes:
Tak, ciołek, być doradcą króla który albo płacze albo słucha zaślepiony mamusi ewentualnie czasami żony. No progres jak nic :D