Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Jutro w nocy wrzucę EDU z ostatnimi poprawkami plus dodane brakujące jednostki regionalnych pieszych i konnych strzelców :) Będzie to przedostatnia wersja do testów, kolejna będzie już dostępna dla wszystkich w kolejnej wersji megasubmoda :)
Chciałbym podziękować testerom, a zwłaszcza sadamowi86, który dokonał najbardziej kompleksowych testów jakie kiedykolwiek widziałem i poznajdywał masę ledwo zauważalnych błędów jak brakujące zera przy utrzymaniu niektórych jednostek, czy innych potknięciach :)
Kolejna nowinka jaka jest w moich statach. Włócznicy wschodni mają lepszy atak i często obronę od włóczników zachodnich, wynika to z tradycji walki włócznią i większym kunsztem w posługiwaniu się tą bronią przez te ludy. Dodatkowo spieszone wersje jednostek wschodnich często są właśnie włócznikami, a nie ciężką piechotą jak to jest u rycerzy, więc i staty mają lepsze niż chrześcijańscy włócznicy. Z drugiej strony zachód dysponuje pikinierami, którzy i tak są skuteczniejsi przeciwko jeździe od wschodnich włóczników, a ciężka piechota zachodu i tak zmiecie nawet najelitarniejszych włóczników ze wschodu :)
Kam2150 super i dzięki Sadam86 za dokładne testy. Ja nic nie gram bo nie mam czasu. Ale po niedzieli to się zmieni i chętnie potestuję kolejny unit.
Jakie bonusy dać Gildii budowniczych myślałem niższych kosztach budowy, ew. jakiś bonus do dochodów ????? Albo niższe koszty budowy i bonus do prawa???
Fajnie Panowie, fajnie, megasubmodzik rośnie w siłę :) Teraz dam jeszcze wszelkie poważne nowinki jako opcja, ale mam nadzieję, że sporo userów pogra i potestuje i jak wszystko będzie ok to IV edycja megasubmoda będzie już kompleksowym submodem, którego podstawą będzie kompletna produkcja Mietka wraz z ograniczoną rekrutacją i Twój EDU. Do tego oczywiście nowe polskie jednostki, herby itd. Może też muzy dorobię. Będzie ostro!
Tak w nawiązaniu do wcześniejszych postów przedmówców może nie likwidować agresji na Papiestwo tylko podnieść im sakiewkę wtedy dłużej będą się bronić, chociaż w mojej nowej kampanii Bizancjum na nowy EDU od Kama2150 to papa rządzi w Italii. W ogóle na nowym EDU będzie ciekawiej i bardziej pod górkę:)
A dla gildii budowniczych może niższe koszty i bonus do wytrzymałości murów i bram jeśli to możliwe??
Wino polecam dodać jeden utwór z tego filmiku do megasubmoda:
https://www.youtube.com/watch?v=iEAj4lwX00Q
Nie jestem pewien, ale chyba on już jest.
Nie sądzę bo sprawdzałem cały sounds.
Chyba nie ma, ale jak on się nazywa? Może dodam, ale muszę wiedzieć co to jest.
Na yt jest jako March of the Templars, ale to nie jest poprawna nazwa. Grupa nazywa się chyba Immerse Music. Było w moim soundtracku, ale w słabej jakości to wywaliłem, z yt nie ściągać ;P
EDIT: Jednak nazwa grupy inna, chociaż z tego co pamiętam to podobna.