Specjalnie czekają tak jak to było przy młocie1, aż ludzie zaczną błagać o dlc...
Nie żebym był jakoś lepszy, bo sam czekam na TK, kobitki elfów i może jakieś flc z wampirami w końcu pierwsza krwiopijczyni lub pirat czekają.
Wersja do druku
Specjalnie czekają tak jak to było przy młocie1, aż ludzie zaczną błagać o dlc...
Nie żebym był jakoś lepszy, bo sam czekam na TK, kobitki elfów i może jakieś flc z wampirami w końcu pierwsza krwiopijczyni lub pirat czekają.
W blogu napisali, że Norska będzie w 2018, a potem sprostowali, że nie mówią o nowych DLC . Ja mam nadzieję, że oprócz buffów z patcha norski nacje Starego Śwata dostaną jakieś zmiany, w szczególności bonusy LL, które w porównaniu z tymi z dwojki wypadają żałośnie.
Pojawił się nowy blog, Norska i RoR dopiero w maju :( następne DLC w styczniu, i wnioskując po opisie to będą Tomb Kings.
https://www.totalwar.com/blog/warham...lopment-update
Nowy blog od CA:
- Dalej pracują nad różnymi rzeczami do Warha,
- Wiedzą, że Mortal Empires jest troche zabugowane i niedopracowane. Pracują nad tym, będzie kilka łatek do Mortal Empires jeszcze,
- Dużo czasu im schodzi z Norską, bo cały kod do tej frakcji muszą przerabiać żeby szedł na Warhammerze II. Przez to też będą mieli problemy przy nowych DLC żeby chodziły na WH1 i WH2,
- W grudniu patch z balansem, wprowadzenie umiejętności dla Starych Frakcji oraz jakiś dodatkowy tryb rozgrywki
- Mają obsuwe przez co pierwszy Campaign Pack do WHII dopiero w styczniu.
- Norska dopiero w maju...
Norska w dopiero w maju? Przecież do maja to jeszcze sześć miesięcy...
"trochę" - Mortal Empires to przede wszystkim całkowity niewypał...
Norska dopiero w maju? Dlaczego tak późno? Argumentują to jakoś? Ten Campaign Pack to na bank TK będą. Jest coś o brakujących jednostkach z ras z jedynki?
To chyba jakiś żart. Problem co najmniej jak gdybyśmy mieli do czynienia z dwoma generacjami konsol i pc-tem a przecież obie gry są na tym samym silniku i Warhammer 2 to po prostu taka gorzej zoptymalizowana jedynka z paroma nowymi opcjami. Przynajmniej się przyznali do błędów ale cóż to za pocieszenie. Nigdy więcej nie zrobię pre-orderu na grę od tego studia.Cytat:
- Dużo czasu im schodzi z Norską, bo cały kod do tej frakcji muszą przerabiać żeby szedł na Warhammerze II. Przez to też będą mieli problemy przy nowych DLC żeby chodziły na WH1 i WH2,
Poza tym...
Przecież miało już więcej nie być tych beznadziejnych mini kampanii tylko mieli się zamiast tego skupić na rozbudowaniu frakcji! Jeżeli znowu,TK dostaną tragiczną mini kampanię,do rozegrania w 4 godziny i zapomnienia to naprawdę będzie się można jedynie załamać.Cytat:
Our first Campaign Pack was initially planned for this year, but will slip to January. Not to seem too… cryptic… but It’s a hugely characterful and significant addition to both Eye of the Vortex and Mortal Empires, and we’re pretty sure people are going to enjoy it. We’ll also be rolling out another Mortal Empires update alongside this release to address any further issues post-Reprisal Update.
Cytat:
We called these big DLCs ‘Campaign Packs’ in the past, with Call of the Beastmen and Realm of the Wood Elves, but we’re heard the feedback that players would prefer larger rosters instead of the mini campaigns that came with these.
So the biggest change we’ll be making with the first large DLC for Warhammer II is to swap out the mini campaign for two more additional Legendary Lords, for a total of 4 playable Lords in the pack. These four will each have their own factions, unique start positions, quests-chains, epic gear, benefits and playstyle… the whole nine yards. They’ll be playable in both the Eye of the Vortex campaign and the forthcoming combined campaign map, if you also own Warhammer 1. So twice as many play-through opportunities than before. We’ll be watching closely to see if players think this is a good trade.
Nie.Cytat:
Jest coś o brakujących jednostkach z ras z jedynki?
Wydaje mi się, że Campaign Pack oznacza duże rozszerzenie typu nowej rasy, jeśli znowu pojawi się minikampania zamiast dwóch dodatkowych LL tak jak powiedzieli w innym blogu to ja wolę poczekać na przecenę. Kolejne DLC typu Beastmeni, gdzie brakuje wielu jednostek a jest beznadziejna minikampania nie jest warte swojej ceny.
Jak czytałem słowo klucz "Maj" i drugie "Norska"...
Nawet nie wiem jak mam to wyrazić...
Prawdę mówiąc wolałbym lordpacka w styczniu niż TK, ale jak widzę dalej info że norska dopiero w maju...
Za punkt honoru powinni sobie obrać, żeby nie wypuszczać nowych DLC, zanim nie wprowadzą Norski i naprawią kampanię.
Super oferta od CA, na pre-order Warha 2 dają Norskę za free i teraz mówią że pogramy nią sobie dopiero w Maju...
Potrzebują małego bojkotu, jak niedawno EA, inaczej nadal będą odwalać takie akcje.
Pociesza mnie tylko to że nareszcie zrobią interakcje dyplomatyczne między wszystkimi rasami, wiem, brzmi to dość głupio, jednak jest to dla mnie bardzo fajny smaczek i coś co mi się bardzo podobało w Warhammer I.
Ja wciąż mam nadzieje, że zmienią czerwone drzewka lordow z jedynki na te z dwójki, oraz na zmianę bonusów niektórych LL jak np. +2 do dyscypliny Karla Franza, czy -4% kosztu werbunku bestigorów Khazraka.
Sytuacja jest kompletnie różna od tego co odwaliło EA, więc stosowanie takiego samego lekarstwa nie pomoże (chyba że lekarstwem jest rosół - rosół dobry na wszystko). EA podjęło złą decyzję z czystej chciwości, liczyli jak by tu wydoić fanboyów Star Wars, i się przeliczyli. CA podjęło złą decyzję, bo ktoś wpadł na głupi pomysł, że da się "łatwo i szybko" zrobić coś czego nie dało się zrobić. Patrząc z zewnątrz było to oczywiste, ale im się jest bliżej takiego projektu tym mniej się widzi oczywistych błędów. CA w tej sytuacji zachowało się dobrze, wyjaśnili w czym problem, przyznali się do błędu, przedstawili rozwiązanie.
Co do samego bojkotu, to w przypadku EA tak naprawdę nie dużo on pomoże, a w przypadku CA poważny bojkot spowodował by po prostu zamknięcie studia i koniec Total Warów, samo zmarnowanie 3-4 miesięcy pracy całego zespołu wystarczająco uderzy ich po kieszeni.
PS Kiedy CA poprzednim razem "odwaliło taką akcję"?
Choćby z ciągłym przesuwaniem premiery obiecanej Bretonni. Że nie wspomnę już o sztucznym tworzeniu słabych kampanii do DLC, żeby tylko podnieść cenę produktu.
Z kampaniami fabularnymi to juz sami sie przyznali, ze to bylo bez sensu i beda dawac dodatkowy content zamiast tego. Zreszta w ktoryms z nadchodzacych updejtow maja dodac jednostki WE, czli naprawiaja co popsuli.
Przy projekcie tej skali co WTW wpadki sa moim zdaniem nieuniknione.
Zgadza się. Jednak pół roku to naprawdę szmat czasu, czyżby napotkali na tak wielkie problemy, że przecież całkiem liczne studio nie może sobie z nimi poradzić, powiedzmy w 2-3 miesiące.
W obecnej sytuacji każde ich słowo o nowej, płatnej zawartości do tej "gry" to jest kpina. Od czasu wydania ME dodali masę nowych błędów, w tym takie, które uniemożliwiają ukończenie kampanii, także tej z Wirem. Na swoim forum już stracili zainteresowanie tymi problemami, na początku chociaż udawali, że tym się zajmują. Jak dla mnie naprawa tego, chociażby do stanu sprzed patcha, powinna być ich priorytetem, a zamiast tego wymyślają kolejne chytromyki na ściągnięcie siana z graczy.
Napisałem tak długi referat w odpowiedzi na post Pyrrusa, że w międzyczasie temat poszedł dalej, także referat do kosza i zaczynam od nowa tym razem krótko :]
Mini-kampanie to inna para kaloszy, zawsze się dobrze sprzedawały i w sporej części miały dobre recenzje (historyczne). Dlatego też pewnie dostaliśmy Call of the Beastman. Moim zdaniem jakość tej kampanii spowodowana była tym że przeliczyli się w ilości pracy potrzebnej do stworzenia nowej rasy i zabrakło im czasu na implementowanie ciekawszych pomysłów i obszerniejsze testy. Realm of The Wood Elves było już znacznie lepsze bo wiedzieli na co się porywają. Oczywiście można tu szukać jakiegoś wspólnego pola(skok na kase) z tym co odwaliło EA, ale to nie ta skala (not even close).
Jeśli chodzi o Bretonie to z tego co pamiętam zamienili ją kolejnością z WE i jak się spojrzy na WE/Bretonie i inne frakcje to od razu widać dlaczego była to jak najbardziej dobra decyzja. W trakcie prac nad Bretonią CA zmieniło koncepcje z 1 rasa = 1 frakcja(grywalna) na 1 lord* = 1 frakcja(grywalna), dlatego najpierw wydali WE które pewnie od początku tak planowali, a Bretonie cofnęli na stół do przeprojektowania. Chwała im za to.
Jeśli chodzi o Norsce, to blogpost tłumaczy wszystko bardzo dokładnie. Ktoś wpadł na głupi pomysł, przecenił swoje możliwości i 4 miechy roboty poszły do kosza. Teraz ktoś mądry stwierdził że nie ma co kombinować, trzeba ogarnąć projekt i wtedy zacząć od nowa. W styczniu wydadzą DLC, wyczyszczą projekt i wtedy na świeżo będą mogli zacząć pracę na Norscą. Dlaczego najpierw DLC a nie Norsca? Bo po pierwsze DLC mają już pewnie prawie gotowe i to robione od zera na dobrej wersji gry, a po drugie oczywiści za DLC dostaną pieniądze i nie ma w tym nic złego.
Wszystkie te problemy wynikają dokładnie z tego, że z CA zrobiło się liczne studio i zaczęli pracować nad kilkoma(2+) projektami(w ramach tej samej gry).
@Chaak Przecież na blogu napisali że pierwsze w kolejności jest naprawienie ME i tego co napsuli i mamy to dostać w grudniu. Dopiero później wydana będzie reszta.
No ok dadzą nową rasę w styczniu to co obiecanymi lordami i tą kolejką dlc którę przedstawili wcześniej. Z tego co pamiętam pierwszy dodatek to miał być lord skavenów?
Kolejka dotyczy tylko FLC, i faktycznie następny w kolejce jest LL, a później "An Experiment" który ma wejść w grudniu. Także bardzo możliwe że nowy LL wejdzie razem z eksperymentem w grudniowej aktualizacji.
Ciekawe czy ten LL dostanie osobną miejscówkę ??
@piotrkamyczek Miejmy taką nadzieję ;)
Nie ze wszystkim się zgadzam, ale naprawdę fajnie argumentujesz, także głupio byłoby nie dać "lajka". No nic, trzeba się uzbroić w cierpliwość i mieć nadzieję, że rzeczywiście tak jest i w maju dostaniemy świetny produkt. Nie ukrywam również, że przemawia przeze mnie gorycz, bo kupiłem Warha drugiego głównie ze względu na Norsce, ponieważ bardzo mi się spodobała ta rasa, a przyjdzie mi jeszcze sporo na nią poczekać albo grać w pierwszą część.
@piotrkamyczek Z tego co CA pisze w blogach i pokazuję w Warh 2 wygląda na to że osobne pozycje startowe będą teraz standardem.
@Pyrrus89 Ja Warha 2 kupiłem na premierę tylko ze względu na Norsce (z której otrzymaniem zresztą miałem problemy) a do tej pory jeszcze nie widziałem jej ani razu w akcji :]
Eksperyment zamienił się z LL skavenów miejscami i będzie to nowy tryb gry, który ma wyjść w grudniu. LL przybędzie wraz z DLC w styczniu.
Na reddicie Grace odpowiedziała na kilka takich pytań.
Mi najbardziej przeszkadza ta nowa inwazja chaosu na połączonej mapie. Bo kiedy gra zmusza mnie do zagranie 3-4 bitew jednym ciągiem (bo automat mówi porażka) to na drugiej zapisuje i wyłączam grę.
I kiedy ponownie odpalam młota i zastanawiam się nad wczytanie zapisu i przypominam sobie że czeka mnie ciągiem parę bitew to ... włączam nową kampanie.
https://www.youtube.com/watch?v=qLSezK6_N5w
No to już wiemy jaki to eksperyment :] low gravity battles <3
Fajne starcia będzie można robić, na pewno przyda się to typkom od machinim.
Ale shit, maskara.
Trzeba będzie to coś blokować na multi, bo to całkowicie balans rozjedzie...
W teorii jeśli mógłbym zachować ustawienia z tego trybu w kampanii dla pojedynczego gracza to nawet by mogło by mi się spodobać, a tak to tego nie ruszę bo i po co.
ogolnie to wow wielki props za samo wprowadzenie bo co by nie było to wyobrazcie sb teraz na jakim poziomie mozna rozgrywac bitwy O.O ale totalnie zaburzy to balans jesli chodzi o multi.
Bitwy po kilkaset tysiecy jednostek wielkie wow tylko komu to pociagnie masakra w tych czasach kupienie jednego gtxa 1080 to spory wydatek a do takiej gry to ja nie wiem czy sb 1 poradzi :P. Epoka domyslnego 32 GB ramu nadchodzi ;P
Funkcja "low gravity" jest chyba zbugowana, nie działa na podskakujące jednostki, katapulty i pociski artyleryjskie.
Ale na co to komu potrzebne?