-
Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Pracuję na zleceniu, dodatkowo na akord i mi tam to pasuję, sam to sobie wybrałem. Wolałem mieć nienormalizowany czas pracy jako archiwista, ile wyrobie tyle mam kasy
To się ciesz, że masz wybór. Inni nie mają tyle szczęścia i możliwości. Akord jest dobry, jeśli normy nie są naliczone z kosmosu. U nas tak z 10 lat wstecz z pracą nie było problemu. Chciałeś zmienić robotę bo coś Ci nie pasowało, poszedłeś gdzie indziej. Na przestrzeni 3 - 4 lat wykończyły się dwie firmy. Razem prace straciło prawie 2 tysiące ludzi. Jak się domyślasz prywaciarze "rzetelnie" to wykorzystują do dziś.
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Ja wyjechałem.... moje rodzeństwo nie, z mojej byłej klasy w liceum pewnie by się to kształtowało tak, że 20% większe miasta (niekoniecznie Wawa.... Poznań, Wrocek i Gdańsk to też niezłe "punkty), 40% zostało w Ostrołęce, a 40% zagranica, nie tylko UE. Z tego co wiem większość sobie radzi, najśmieszniejsze, że kumpel który sobie lubił poćpać został ratownikiem medycznym :lol: Dlatego naprawdę, jak słyszę, że jest ciężko, praca za 5zł itd., zawsze mamy jakiś wybór, jak te 40% którzy wyjechali za granicę, o dziwo byli to Ci z gorszymi ocenami i naprawdę co niektórzy z "głupotą w oczach" oraz niezaradnością.... a teraz jeden zmienia sobie na FB fotki aut jakimi jeździ w stanach :lol: , drugi płodzi dzieci w UK itd. Naprawdę jak się chcę.....
Natomiast tutaj się z tobą po części zgadzam. Chęci to duży procent sukcesu, natomiast nie każdy ma szanse i tkwi w gównie. Sam też mam kolegę ze szkoły średniej. Uczeń przeciętny, leń. Był po technikum tech. żywienia. Z pracą u nas po tym kiepsko. Skończył szkołę średnią i zapisał się na kurs spawacza. Z reguły pracuję w firmie na miejscu, ale zdarza się, że jeździ też w delegacje. Zarabia bardzo dobrze i co najważniejsze jest zadowolony.
-
Cytat:
PS: Zadziwiające jak w dzisiejszym świecie łatwo o zadufanie w sobie. W tym wypadku- ateiści uważają się za logicznych, wszystkowiedzących, twardo stąpających po ziemi. Prawda jest jednak inna, wierzą w kosmitów, w nieudowodnione teorie wielkiego wybuchu, w to że 3 tygodniowy płód nie jest człowiekiem (a czym- krowa z tego wyrośnie czy słoń? Ma DNA krowy, słonia czy człowieka?). Ale jak coś to ich jakakolwiek wiara nie dotyczy, oni "nie wierzą tylko wiedzą". Hipokryzja.
Zadziwiające jest to, że nie jesteś skłonny do przeczytania definicji prostego pojęcia. Potem piszesz rzeczy takie jak te:
Cytat:
Zgadzam się, ateista to osoba niewierząca, jak najbardziej tak się ich nazywa. Lecz jeśli ateistę nazwę osobą wierzącą w nieistnienie Boga to nie popełnię błędu logicznego ani językowego. Błędem jest stwierdzenie "wiem że Bóg istnieje" oraz "wiem że Bóg nie istnieje" gdyż wiara stoi w sprzeczności z logiką. Właściwe jest stwierdzenie "wierzę, że Bóg istnieje" oraz "wierzę, że Bóg nie istnieje". Dlatego pisałem, że absurdem jest dyskutowanie tej kwestii.
co niestety ukazuje że nie rozumiesz pojęć którymi operujesz. Wiara jest z definicji procesem uznania za prawdziwe tezy, której nie można zweryfikować. Nie można wierzyć w prąd, bo ten po prostu istnieje, co można empirycznie i racjonalnie udowodnić. Nie można wierzyć też w istnienie słońca, bo to jest po prostu najzwyklejszym faktem, również weryfikowalnym. Wierzyć można w: boga, ufo, czy świętego mikołaja, ponieważ istnienia żadnego z wyżej wymienionych nie można w sposób jednoznaczny zweryfikować. Najwyższy czas zrozumieć, że wiara w coś jest procesem jednokierunkowym - wierzy się w istnienie, a nie nieistnienie, ponieważ taki zabieg daje pole do kompletnie bezzasadnych nadużyć. Jeżeli chcesz argumentować nieistnienie, to nie przy pomocy pojęcia wiary, bo ono ma jasno określone reguły funkcjonowania w ramach logiki i języka.
Cytat:
No fajnie, właśnie obraziłeś wszystkich ludzi wierzących.
Nie. Wyraziłem swoje zdanie. Według mnie wiara w XXI wieku jest zbrodnią na umyśle ludzkim.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Według mnie wiara w XXI wieku jest zbrodnią na umyśle ludzkim.
Wierzysz w ta swoja teorie czy tylko ja wymysliles liczac na szeroka akceptacje spoleczenstwa w te kilka slow ktore tworzac zdanie wydaja sie,wedlug ciebie,nawet inteligentne?
-
Cytat:
Według mnie wiara w XXI wieku jest zbrodnią na umyśle ludzkim.
Przeniesione do łapu capu.
http://fakty.interia.pl/prasa/news-gaze ... Id,1085684
Kolesie trzymają się nieźle. Jak takie rzeczy czytam to z czułością myślę o Jarkowej IV RP i łapaniu łapowników :roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
"Łapanie łapowników" za Jarka :D to się napali, najpierw działał agent Tomek a jak PiS odszedł od korytka to nagle się okazało, że działania CBA często nie były zgodne z prawem. Chyba, że uznamy za istotny sukces rozmontowanie własnych rządów :lol:
-
Ojejejej a przekręciara Blida by żyła i mogła dalej kręcić lody na bezczelnego. Biedaczka, jak oni śmieli ją aresztować :roll: Walka z korupcją to jedno z bardziej namacalnych osiągnięć rządów PiS. Wiem, że Twój kochany Tusk Vision Network nagłaśniał przypadki niekompetencji paru pajaców z CBA ale przynajmniej coś się robiło w dobrym kierunku i przekręciarze nie czuli się pewnie. Bali się dawać koperty pod stołem, bo groziło to nagłym wjazdem pał na chatę. Teraz za Twojego wspaniałego Słońca Peru mogą dawać NAD stołem i bez ryzyka czego przykładem jest powyższy link. Prokuratura i sądy bronią bandytów a CBA stało się kolejnym fasadowym tworem, kreatorem posadek dla pociotków.
Cytat:
a jak PiS odszedł od korytka to nagle się okazało, że działania CBA często nie były zgodne z prawem.
A czego się spodziewałeś? Że POpaprańcy będą się dobrze wypowiadać o pomyśle swoich przeciwników politycznych? Typowe myślenie leminga.
-
Cytat:
Ojejejej a przekręciara Blida by żyła i mogła dalej kręcić lody na bezczelnego. Biedaczka, jak oni śmieli ją aresztować :roll: Walka z korupcją to jedno z bardziej namacalnych osiągnięć rządów PiS. Wiem, że Twój kochany Tusk Vision Network nagłaśniał przypadki niekompetencji paru pajaców z CBA ale przynajmniej coś się robiło w dobrym kierunku i przekręciarze nie czuli się pewnie. Bali się dawać koperty pod stołem, bo groziło to nagłym wjazdem pał na chatę. Teraz za Twojego wspaniałego Słońca Peru mogą dawać NAD stołem i bez ryzyka czego przykładem jest powyższy link. Prokuratura i sądy bronią bandytów a CBA stało się kolejnym fasadowym tworem, kreatorem posadek dla pociotków.
Cytat:
a jak PiS odszedł od korytka to nagle się okazało, że działania CBA często nie były zgodne z prawem.
A czego się spodziewałeś? Że POpaprańcy będą się dobrze wypowiadać o pomyśle swoich przeciwników politycznych?
Ha Ha :D walka z korupcją jako sztandarowe hasło PiS-u nie wypaliło, a jak nawet będziemy twierdzić, że wypaliło to agenci tej instytucji byli niczym ślepi rewolwerowcy, którzy siekali kulami gdzie popadło :lol: postrzelili nawet swoich przy okazji ;)
Sztandar tej instytucji - osławiony agent Tomek, który tak dzielnie zwalczał korupcje sam wręczając łapówki przy okazji (co było wówczas niezgodne z prawem) gdy został posłem nagle pokazał swoje prawdziwe oblicze.
Listwa wpadek CBA jest długa - Sawicka, burmistrz Helu M. Wądowski, nocne przesłuchania, działania niezgodne z prawem, nie ma co ta instytucja potrafi walczyć z korupcją, szkoda tylko, że zamiast szukać przestępstwa sami wolą do niego nakłaniać.
Niech Żyje Jaśnie Oświecony Prezes i jego ekipa :D należy tylko czekać aż dojdzie do władzy byś w końcu mógł żyć w wymarzonej przez siebie Polsce :D
-------------------------------------------------------
A propo wymarzonej Polski :D jak powiedziała tak zrobiła ;)
http://wpolityce.pl/wydarzenia/71248-ru ... -czlowieka
"Celem zespołu jest obrona tożsamości płciowej człowieka i praca na rzecz wprowadzania zmian legislacyjnych mających na celu obronę praw tradycyjnej rodziny i wspieranie polityki prorodzinnej."
-
Cytat:
Ha Ha walka z korupcją jako sztandarowe hasło PiS-u nie wypaliło, a jak nawet będziemy twierdzić, że wypaliło to agenci tej instytucji byli niczym ślepi rewolwerowcy, którzy siekali kulami gdzie popadło postrzelili nawet swoich przy okazji
Może jakieś fakty zamiast Twojego myślenia życzeniowego :?:
Cytat:
Sztandar tej instytucji - osławiony agent Tomek, który tak dzielnie zwalczał korupcje sam wręczając łapówki przy okazji (co było wówczas niezgodne z prawem) gdy został posłem nagle pokazał swoje prawdziwe oblicze.
A ja myślałem że sztandarem tej instytucji był Kamiński... Kaczmarka sobie postawił na celowniku Tusk Vision Network. Żeby zdyskredytować jakąś instytucję w oczach lemingów najlepiej drążyć wokół jednego (najlepiej najgłupszego) jej przedstawiciela i twierdzić że taka jest cała instytucja. Polski leming jest mało wymagający co do logiki i faktów więc się na takie proste zabiegi łapie.
Cytat:
Listwa wpadek CBA jest długa - Sawicka, burmistrz Helu M. Wądowski
Przecież to jest jedna sprawa LoL. Poza tym może trochę faktów:
Cytat:
1 października 2007 została zatrzymana przez funkcjonariuszy CBA w związku z podejrzeniem przyjęcia korzyści majątkowej za próbę tzw. ustawienia przetargu publicznego, wspólnie z burmistrzem Helu Mirosławem Wądołowskim. Posłanka została zatrzymana po odebraniu drugiej raty pieniędzy. 16 października 2007 na konferencji zorganizowanej przez szefa CBA przedstawiono część materiałów operacyjnych. Na zaprezentowanym materiale filmowym uwidoczniono, jak posłanka przyjęła torbę z ustaloną wcześniej, pierwszą ratą w wysokości 50 tys. zł. Następnego dnia została usunięta z Platformy Obywatelskiej. Zrezygnowała również z kandydowania do Senatu. W swoim oświadczeniu wydanym 17 października 2007 Beata Sawicka zasugerowała, że została wytypowana i uwikłana w sytuację korupcyjną, przez mającego nieszablonowo działać funkcjonariusza CBA (którym okazał się Tomasz Kaczmarek, określany jako "agent Tomek") przy pomocy "miłych i czułych sms-ów, kwiatów" oraz "upominków". Sugerowała, że została uwiedziona i zmanipulowana. Szef CBA Mariusz Kamiński nazwał te informacje oszczerstwem i podkreślił, że wszystkie spotkania agenta CBA z Beatą Sawicką są udokumentowane. Beata Sawicka złożyła zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, wskazując, że funkcjonariusze CBA, "uciekając się do wyrafinowanych i nieetycznych praktyk, przekraczając swoje uprawnienia, mogą bezkarnie wzbudzać u obywateli zamiar popełnienia przestępstwa". Postępowanie w tej sprawie umorzono w 2010 wobec niestwierdzenia znamion czynu zabronionego i uznania, że funkcjonariusze działali w ramach prawa. 5 listopada 2007 w Poznaniu Beata Sawicka po zakończeniu kadencji została ponownie zatrzymana przez funkcjonariuszy CBA. 7 listopada Sąd Rejonowy w Poznaniu odrzucił wniosek o jej tymczasowe aresztowanie oraz uznał zatrzymanie za bezzasadne. 19 listopada 2007 Sąd Okręgowy w Poznaniu, uwzględniając częściowo zażalenie prokuratora, zdecydował, że musi ona wpłacić 300 tys. zł poręczenia majątkowego, co była posłanka uczyniła. 20 listopada 2007 Beata Sawicka zwróciła kwotę 50 tys. zł otrzymaną od agentów CBA. W czerwcu 2008 akt oskarżenia w tej sprawie został skierowany do sądu. Przewód sądowy w procesie karnym rozpoczęto 5 października 2009. 18 kwietnia 2012 w mowie końcowej prokurator wniósł o wymierzenie jej za korupcję oraz nakłanianie do płatnej protekcji kary 5 lat pozbawienia wolności i 54 tys. zł grzywny. Wyrokiem z 16 maja 2012 została przez sąd I instancji uznana za winną popełnienia zarzucanych jej czynów i za to skazana na karę 3 lat pozbawienia wolności, pozbawienie praw publicznych na 4 lata, przepadek uzyskanej korzyści majątkowej oraz grzywnę. 26 kwietnia 2013 Sąd Apelacyjny w Warszawie zmienił zaskarżony wyrok i prawomocnie uniewinnił Beatę Sawicką od popełnienia zarzucanych jej czynów. Według ustnych motywów orzeczenia podstawą takiej decyzji było uznanie działań operacyjnych stosowanych przez funkcjonariuszy CBA za nielegalne, co dyskwalifikowało zebrany materiał dowodowy. Sąd ten potwierdził ustalenia co do faktu, iż Beata Sawicka przyjęła korzyść majątkową, za co odpowiada moralnie. W związku z toczącym się postępowaniem w 2010 Beata Sawicka złożyła dwie skargi konstytucyjne, w sprawach których Trybunał Konstytucyjny w 2012 umorzył postępowania
Sprawa jak widać tego samego typu jak u synowej Gierka- chociaż wcześniej dostała wyrok jaki się należał to sąd apelacyjny stwierdził, że Sawicka "przyjęła korzyść majątkową, za co odpowiada moralnie". No spoko, POlskie sądy kompradorskie są niezawodne :lol:
Cytat:
Niech Żyje Jaśnie Oświecony Prezes i jego ekipa należy tylko czekać aż dojdzie do władzy byś w końcu mógł żyć w wymarzonej przez siebie Polsce
Pal licho ze mną, przetrzymałem i Kaczora i Tuska ale gorzej z Tobą- tak się boisz Kaczyńskiego u władzy i wskrzeszenia prawdziwego CBA jakbyś co najmniej miał jakiś przekręt na sumieniu :lol:
Cytat:
"Celem zespołu jest obrona tożsamości płciowej człowieka i praca na rzecz wprowadzania zmian legislacyjnych mających na celu obronę praw tradycyjnej rodziny i wspieranie polityki prorodzinnej."
Idea słuszna, na idei się zapewne skończy.
-
Cytat:
Wierzysz w ta swoja teorie czy tylko ja wymysliles liczac na szeroka akceptacje spoleczenstwa w te kilka slow ktore tworzac zdanie wydaja sie,wedlug ciebie,nawet inteligentne?
To nie jest kwestia wiary :)
Jeżeli w XXI wieku, przy takim a nie innym poziomie wiedzy nie tylko czysto formalnej (fizycznej itd), ale i historycznej czy społecznej, ktoś nie dostrzega absurdu wiary w mityczne stwory mające wpływ na kreację wszechświata i losy człowieka, nie dostrzega oczywistych procesów zachodzących przy tworzeniu każdej kolejnej religii, ich celów i skutków, to naprawdę, uwłacza swojemu umysłowi.
No ale trudno rozmawiać na pewnym poziomie z ludźmi, dla których wyznacznikiem prawdy jest kawałek papieru uwiarygadniający sam siebie, napisany przez ludzi, o których nikt nic nie wie, bo przecież w tej sytuacji jedyne co możecie zaoferować to właśnie argumentacja na zasadzie: "ty też wierzysz w nieistnienie" albo "przecież w piśmie jest napisane..."
-
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Jeżeli w XXI wieku, przy takim a nie innym poziomie wiedzy nie tylko czysto formalnej (fizycznej itd), ale i historycznej czy społecznej, ktoś nie dostrzega absurdu wiary w mityczne stwory mające wpływ na kreację wszechświata i losy człowieka, nie dostrzega oczywistych procesów zachodzących przy tworzeniu każdej kolejnej religii, ich celów i skutków, to naprawdę, uwłacza swojemu umysłowi.
Co ma wiara wspolnego z umyslem ;) ?
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Kazda akcja pociaga reakcje i to jest logiczne posuniecie dzieki ktoremu,byc moze,uniknie sie tak zalosnych sytuacji jakie mialy miejsce w Rybniku-Chwalowicach.Swoja droga rzad nie zaluje pieniedzy podatnikow na wdrazanie "gender"
http://niezalezna.pl/50354-kancelaria-p ... gii-gender
A dzieciaki wciaz gloduja ale kogo to obchodzi?Z pewnoscia nie ekshibicjonistow z objawami schizofrenii,tzn."genderowcow" ;)
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... ienia.html
-
Cytat:
Pójdźmy dalej- dla tych "chorych umysłowo" komory gazowe, bo sama kula w łeb dla kapłanów za takich kolosów ateizmu jak ZSRR się nie sprawdziła?
Ech, kolejny koleś co to udowadnia że ateista= antyklerykał.
Cytat:
Kazda akcja pociaga reakcje i to jest logiczne posuniecie dzieki ktoremu,byc moze,uniknie sie tak zalosnych sytuacji jakie mialy miejsce w Rybniku-Chwalowicach.Swoja droga rzad nie zaluje pieniedzy podatnikow na wdrazanie "gender"
Jak to się mówi są priorytety, trzeba czymś ułagodzić eurokomuchów oraz zmotywować miejscowych lemingów i homosiów bo wybory coraz bliżej :mrgreen:
To się dzieci zabierze i po sprawie. Chodzi o to żeby rodzice nie bruździli państwu w wychowaniu dzieci na nowych niewolników.
-
Cytat:
Cytat:
Ha Ha walka z korupcją jako sztandarowe hasło PiS-u nie wypaliło, a jak nawet będziemy twierdzić, że wypaliło to agenci tej instytucji byli niczym ślepi rewolwerowcy, którzy siekali kulami gdzie popadło postrzelili nawet swoich przy okazji
Może jakieś fakty zamiast Twojego myślenia życzeniowego :?:
Koalicja.
Cytat:
Cytat:
A ja myślałem że sztandarem tej instytucji był Kamiński... Kaczmarka sobie postawił na celowniku Tusk Vision Network. Żeby zdyskredytować jakąś instytucję w oczach lemingów najlepiej drążyć wokół jednego (najlepiej najgłupszego) jej przedstawiciela i twierdzić że taka jest cała instytucja. Polski leming jest mało wymagający co do logiki i faktów więc się na takie proste zabiegi łapie.
Łał, ach ten biedny agent Tomek telewizja się nad nim znęca, prześladują go złe lemingi a w tej bajce były smoki :lol: przełącz może czasami program bo oglądasz zbyt długo jedną telewizję i zastanów się czy powołanie takiej instytucji jak CBA miało w ogóle sens. Chociaż i tak stwierdzisz, że tak, więc pozostań lepiej już przy swoich wizjach.
Cytat:
Cytat:
Listwa wpadek CBA jest długa - Sawicka, burmistrz Helu M. Wądowski
Przecież to jest jedna sprawa LoL. Poza tym może trochę faktów:
[quote:3f4u97r8]1 października 2007 została zatrzymana przez funkcjonariuszy CBA w związku z podejrzeniem przyjęcia korzyści majątkowej za próbę tzw. ustawienia przetargu publicznego, wspólnie z burmistrzem Helu Mirosławem Wądołowskim.
Posłanka została zatrzymana po odebraniu drugiej raty pieniędzy. 16 października 2007 na konferencji zorganizowanej przez szefa CBA przedstawiono część materiałów operacyjnych. Na zaprezentowanym materiale filmowym uwidoczniono, jak posłanka przyjęła torbę z ustaloną wcześniej, pierwszą ratą w wysokości 50 tys. zł. Następnego dnia została usunięta z Platformy Obywatelskiej. Zrezygnowała również z kandydowania do Senatu. W swoim oświadczeniu wydanym 17 października 2007 Beata Sawicka zasugerowała, że została wytypowana i uwikłana w sytuację korupcyjną, przez mającego nieszablonowo działać funkcjonariusza CBA (którym okazał się Tomasz Kaczmarek, określany jako "agent Tomek") przy pomocy "miłych i czułych sms-ów, kwiatów" oraz "upominków". Sugerowała, że została uwiedziona i zmanipulowana. Szef CBA Mariusz Kamiński nazwał te informacje oszczerstwem i podkreślił, że wszystkie spotkania agenta CBA z Beatą Sawicką są udokumentowane.
Beata Sawicka złożyła zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, wskazując, że funkcjonariusze CBA, "uciekając się do wyrafinowanych i nieetycznych praktyk, przekraczając swoje uprawnienia, mogą bezkarnie wzbudzać u obywateli zamiar popełnienia przestępstwa". Postępowanie w tej sprawie umorzono w 2010 wobec niestwierdzenia znamion czynu zabronionego i uznania, że funkcjonariusze działali w ramach prawa. 5 listopada 2007 w Poznaniu Beata Sawicka po zakończeniu kadencji została ponownie zatrzymana przez funkcjonariuszy CBA. 7 listopada Sąd Rejonowy w Poznaniu odrzucił wniosek o jej tymczasowe aresztowanie oraz uznał zatrzymanie za bezzasadne. 19 listopada 2007 Sąd Okręgowy w Poznaniu, uwzględniając częściowo zażalenie prokuratora, zdecydował, że musi ona wpłacić 300 tys. zł poręczenia majątkowego, co była posłanka uczyniła. 20 listopada 2007 Beata Sawicka zwróciła kwotę 50 tys. zł otrzymaną od agentów CBA. W czerwcu 2008 akt oskarżenia w tej sprawie został skierowany do sądu. Przewód sądowy w procesie karnym rozpoczęto 5 października 2009. 18 kwietnia 2012 w mowie końcowej prokurator wniósł o wymierzenie jej za korupcję oraz nakłanianie do płatnej protekcji kary 5 lat pozbawienia wolności i 54 tys. zł grzywny. Wyrokiem z 16 maja 2012 została przez sąd I instancji uznana za winną popełnienia zarzucanych jej czynów i za to skazana na karę 3 lat pozbawienia wolności, pozbawienie praw publicznych na 4 lata, przepadek uzyskanej korzyści majątkowej oraz grzywnę. 26 kwietnia 2013 Sąd Apelacyjny w Warszawie zmienił zaskarżony wyrok i prawomocnie uniewinnił Beatę Sawicką od popełnienia zarzucanych jej czynów. Według ustnych motywów orzeczenia podstawą takiej decyzji było uznanie działań operacyjnych stosowanych przez funkcjonariuszy CBA za nielegalne, co dyskwalifikowało zebrany materiał dowodowy. Sąd ten potwierdził ustalenia co do faktu, iż Beata Sawicka przyjęła korzyść majątkową, za co odpowiada moralnie. W związku z toczącym się postępowaniem w 2010 Beata Sawicka złożyła dwie skargi konstytucyjne, w sprawach których Trybunał Konstytucyjny w 2012 umorzył postępowania
Sprawa jak widać tego samego typu jak u synowej Gierka- chociaż wcześniej dostała wyrok jaki się należał to sąd apelacyjny stwierdził, że Sawicka "przyjęła korzyść majątkową, za co odpowiada moralnie". No spoko, POlskie sądy kompradorskie są niezawodne :lol:[/quote:3f4u97r8]
Albo fakt, że w polskim prawie nie istniał wówczas zapis na temat kontrolowanej łapówki i praktyki podjęte przez CBA były nielegalne. Znasz chyba ostatnie słowo,albo i nie.
Propo burmistrz Helu:
http://blogi.newsweek.pl/Tekst/gospodar ... w-pis.html
"Burmistrzowi Helu ówczesne CBA zarzuciło przyjęcie łapówki w wysokości 150 tys. zł, gdzie wcześniej agenci CBA w formie kontrolowanej łapówki chcieli wręczyć burmistrzowi samochód, a gdyby to nie poskutkowało, chciano nawet wręczyć mieszkanie, ale burmistrz definitywnie odmówił. Potwierdza ten stan rzeczy zachowana rozmowa agentów CBA : ” K…a, nie chce wziąć, mówi, że żartował „. Po tym fakcie nawet CBA już miało wątpliwości co do korupcyjnych skłonności burmistrza Helu, ale z burmistrza Helu CBA zrobiło łapówkarza na siłę poprzez wręczenie na korytarzu czwartej teczki."
Cytat:
Cytat:
Niech Żyje Jaśnie Oświecony Prezes i jego ekipa należy tylko czekać aż dojdzie do władzy byś w końcu mógł żyć w wymarzonej przez siebie Polsce
Pal licho ze mną, przetrzymałem i Kaczora i Tuska ale gorzej z Tobą- tak się boisz Kaczyńskiego u władzy i wskrzeszenia prawdziwego CBA jakbyś co najmniej miał jakiś przekręt na sumieniu :lol:
Już zza sam fakt, że jestem ateistą w oczach Jaśnie Oświeconego jestem skreślony :d
Cytat:
Cytat:
Idea słuszna, na idei się zapewne skończy.
Jakby tożsamość wynikająca z płci została obalona :D
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
A dzieciaki wciaz gloduja ale kogo to obchodzi?Z pewnoscia nie ekshibicjonistow z objawami schizofrenii,tzn."genderowcow" ;)
Straszne rzeczy się działy w Rybniku-Chwałowicach, oj straszne aż ciarki przechodzą... dzieci zobaczyły pluszowe misie przebrane w sukienki... brr ja bym miał koszmary po takim czymś ;)
http://natemat.pl/83249,straszny-gender ... uje-dzieci
A tak na serio - czy przejawem gender na Twoim przykładzie nie jest ksiądz? Przecież też chodzi w sukience :shock:
To Kempa będzie miała się czym zajmować :D
-
Sprawa w Rybniku to może i taki nasz rodzimy, przaśny pro i antygenderyzm ale dotyka kwestii, które na zachodzie poszły znacznie dalej. O wartości czy raczej zagrożeniach wynikających z przemian w kwestii roli kobiety i mężczyzny w społeczeństwie nie mówią tylko osoby związane z religią katolicką czy prawicą. Jakiś czas temu pojawił się wywiad z amerykańską feministką Camille Paglia. Daje link do strony Wall Street Journal do pełniejszego tekstu niż nasze przedruki z internetu. Co ciekawe tam się nie uzywa słowa "gender" ale o te kwestie chodzi.
http://online.wsj.com/news/articles/SB1 ... 2857012920
A przebieranie misiów za dziewczynki czy ogólnie chłopców za dziewczynki może brzmieć niewinnie i śmiesznie ale dla 4 latka to może serio wyglądać dość poważnie ;) Gdzie się podziały plastikowe żołnierzyki, to jest zabawka dla kilkulatków a nie misie przebrane za dziewczynki.
A ciebie Zakapior normalnie podziwiam. Mam wrażenie, że gdybyś żył kilkadziesiąt lat temu traciłbys czas na przekonywanie zachodnich intelektualistów, że w ZSRR jest zamordyzm a nie proletariacki raj :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez hellbilly
A przebieranie misiów za dziewczynki czy ogólnie chłopców za dziewczynki może brzmieć niewinnie i śmiesznie ale dla 4 latka to może serio wyglądać dość poważnie ;) Gdzie się podziały plastikowe żołnierzyki, to jest zabawka dla kilkulatków a nie misie przebrane za dziewczynki.
Jakoś nie spotkałem się, ani nie słyszałem projektów by przebierać kogoś za dziewczynkę, nie widzę nic złego w tym, że przedstawiono różne stroje na przykładzie pluszowych misiów, zwłaszcza w dobie gdzie w przedszkolu dziecko nie bawi się tylko praktycznie się uczy od najmłodszych lat. Jeżeli nazywasz misia ubranego w szkocką spódniczkę czy arabski burnus na dziewczynkę, to co powiedzieliby rodzice jakby ich dzieci zobaczyły hoplitę czy Rzymianina ubranego w togę. Ksiądz chodzi również praktycznie w sukienkę i nikt nie widzie nic w tym złego.
-
Cytat:
brr ja bym miał koszmary po takim czymś ;)
Widac ze do ojcostwa masz jeszcze daleka droge skoro na rowni stawiasz swoja rekacje z reakcja 4 letniego dziecka :?
Cytat:
dzieci zobaczyły pluszowe misie przebrane w sukienki
Nie zobaczyly lecz mialy same je przebierac.
"Rodzice w przedstawionych im materiałach ze zdumieniem odkryli pomysły na opowiadanie bajki o „Kopciuchu”, na mówienie dzieciom o „rycerkach”, propozycję przyniesienia przez dzieci do przedszkola ulubionych misiów, które będzie można przebierać raz w spodenki, a raz w spódniczki."
"W książce znaleźć też można omówienie tematów, które nie są poruszane w literaturze dla dzieci. Jest i o sikaniu, problemach dziewczyn w brudnych szkolnych toaletach i o ciekawości, "jak to tam u dziewczynki wygląda". Jest o przebieraniu, o spaniu z przyjaciółką w jednym łóżku i sprawdzaniu czy którejś z nas zaczynają rosnąć już piersi, a nawet o karmieniu piersią."-postep pelna geba :shock:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/68440-ro ... ano-ih-dze
Cytat:
nie widzę nic złego w tym, że przedstawiono różne stroje na przykładzie pluszowych misiów, .
Rowniez nie widze niczego zlego w zapoznawaniu dzieci ze strojami ludnosci z calego swiata.Tylko ze zajecia w Rybniku nie mialy niczego wspolnego z szerzeniem folkloru i kultury ;)
Cytat:
A tak na serio - czy przejawem gender na Twoim przykładzie nie jest ksiądz? Przecież też chodzi w sukience :shock:
01:00 bez obrazy :lol:
[youtube:2aqo8z0o]http://www.youtube.com/watch?v=oEKy3QhmOb8[/youtube:2aqo8z0o]
-
Cytat:
O wartości czy raczej zagrożeniach wynikających z przemian w kwestii roli kobiety i mężczyzny w społeczeństwie nie mówią tylko osoby związane z religią katolicką czy prawicą. Jakiś czas temu pojawił się wywiad z amerykańską feministką Camille Paglia. Daje link do strony Wall Street Journal do pełniejszego tekstu niż nasze przedruki z internetu. Co ciekawe tam się nie uzywa słowa "gender" ale o te kwestie chodzi.
http://online.wsj.com/news/articles/SB1 ... 2857012920
ale wiesz, że sama Paglia jest lesbijką wychowującą dziecko ze swoją ex-partnerką? ;) i mi się zdarzyło przeczytać jej 600 stronicowe najlepsze dzieło i jej teorie wprawiłyby w osłupienie jej ''fanów'' w Polsce hehe
np. uważa, że w cywilizacji stworzonej przez mężczyzn i dla mężczyzn szczytową formą estetyki, kultury i w ogóle człowieczeństwa jest homoseksualizm męski :)
w ogóle dyskurs o gender w Polsce jest opóźniony o przynajmniej 10 lat w stosunku do świata. biskupi i prawica wyciągneli tego potworka z szafy aby przykryć skutecznie pedofilię w Kościele.
[ukryj:2r8eprb9]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...34437261_n.jpg[/ukryj:2r8eprb9]
Cytat:
A ciebie Zakapior normalnie podziwiam. Mam wrażenie, że gdybyś żył kilkadziesiąt lat temu traciłbys czas na przekonywanie zachodnich intelektualistów, że w ZSRR jest zamordyzm a nie proletariacki raj
ehehe a ja zakapiora widzę we frakcji moczarowców w pzpr ;) takich konserwatystów i patriotów, chcących ochronić Polskę i polskość przed zgnilizną liberalno-żydowską pokroju michnika i kuronia ;)
-
Cytat:
Jakby tożsamość wynikająca z płci została obalona
To właśnie gender obala tożsamość wynikającą z płci :!: Ma to w swoich programach :!:
Cytat:
ehehe a ja zakapiora widzę we frakcji moczarowców w pzpr takich konserwatystów i patriotów, chcących ochronić Polskę i polskość przed zgnilizną liberalno-żydowską pokroju michnika i kuronia
Konserwatywno-patriotyczni socjaliści? Czego jak czego ale fantazji Ci chwilami zazdroszczę :lol:
Cytat:
A ciebie Zakapior normalnie podziwiam. Mam wrażenie, że gdybyś żył kilkadziesiąt lat temu traciłbys czas na przekonywanie zachodnich intelektualistów, że w ZSRR jest zamordyzm a nie proletariacki raj
Hehe taki samotny głos logiki w siedlisku dekadencji :mrgreen: Szkoda że niejaki Elrond gdzieś przepadł, on dopiero wiedział jak wywołać dysonanse poznawsze wśród polit-poprawnych i lemingów ;)
-
Cytat:
To właśnie gender obala tożsamość wynikającą z płci :!: Ma to w swoich programach :!:
gender obala tożsamość kulturową wynikającą z płci. Nie obala płci biologicznej. dlatego dziewczynki uczą się o swoim ciele i je poznają. bo gdzie to mają robić? wiesz, że większość Polek nie chodzi do ginekologa? boją się i wstydzą. nie wiedzą nic o antykoncepcji. seksu uczą się z redtuba.
a tożsamość kulturowa czyli wszystkie cechy uznawane za kobiece, które nie wynikają bezpośrednio z biologii np. noszenie sukienek są uznawane za sztuczne i możliwe do zmiany. dlaczego nadal mamy chodzić w sukienkach? dlaczego kobiety zaczęły nosić spodnie? dlaczego księża sukienki? co się za tym kryje? itd. to są gender studies.
o tym co zostało narzucone kobietom przez opresyjną kulturę stworzoną przez mężczyzn, gdzie miejsce kobiet jest w kuchni i przy dziecku. Nie żyjemy w paleolicie aby ludźmi rządziły nawyki myśliwych. Perspektywa kobiet jest po prostu zapomniana i ignorowana.
na nieszczęście wszystkich prawaków- genderowy dyskurs w nauce jest dominujący. wiecie, że bliska mi historia literatury polskiej jest opisana przez lesbijkę Marię Janion, żydówkę? nie muszę pisać, że problem orientacji seksualnej, podejście do żydów są bardzo ważne w tej nauce? :) ehehe. niestety, ale dyskurs gender jest już uznany w nauce i obudziliście się z ręką w nocniku :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
brr ja bym miał koszmary po takim czymś ;)
Widac ze do ojcostwa masz jeszcze daleka droge skoro na rowni stawiasz swoja rekacje z reakcja 4 letniego dziecka :?
Cytat:
dzieci zobaczyły pluszowe misie przebrane w sukienki
Nie zobaczyly lecz mialy same je przebierac.
"Rodzice w przedstawionych im materiałach ze zdumieniem odkryli pomysły na opowiadanie bajki o „Kopciuchu”, na mówienie dzieciom o „rycerkach”, propozycję przyniesienia przez dzieci do przedszkola ulubionych misiów, które będzie można przebierać raz w spodenki, a raz w spódniczki."
"W książce znaleźć też można omówienie tematów, które nie są poruszane w literaturze dla dzieci. Jest i o sikaniu, problemach dziewczyn w brudnych szkolnych toaletach i o ciekawości, "jak to tam u dziewczynki wygląda". Jest o przebieraniu, o spaniu z przyjaciółką w jednym łóżku i sprawdzaniu czy którejś z nas zaczynają rosnąć już piersi, a nawet o karmieniu piersią."-postep pelna geba :shock:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/68440-ro ... ano-ih-dze
Cytat:
nie widzę nic złego w tym, że przedstawiono różne stroje na przykładzie pluszowych misiów, .
Rowniez nie widze niczego zlego w zapoznawaniu dzieci ze strojami ludnosci z calego swiata.Tylko ze zajecia w Rybniku nie mialy niczego wspolnego z szerzeniem folkloru i kultury ;)
Nie obraź się Zającu, ale przejrzałem kilka stron z artykułami dotyczącymi tej sprawy i praktycznie nigdzie nie znalazłem rewelacji, które pojawiły się na portalu w wpolityce.pl na temat tych książeczek. Jedyną stroną, którą to potwierdziła był gość niedzielny wydawany w Katowicach, o dziwo nawet :shock: portal fronda.pl nic o tym nie wspomniał.
Praktycznie wszędzie odnalazłem jedynie informacje o tym, że mężczyźni w różnych krajach mogą nosić różne stroje, przypominające sukienki, na temat rewelacji z książki nic nie było.
Na marginesie Zającu powinienem się obrazić ponieważ (jeśli przeczytałeś to co wrzuciłem - artykuł) problem miał się odnosić do różnego rodzaju "sukienek" a sutanna kapłana ją przypomina. Nie było mowy o książce...
Cytat:
Cytat:
Jakby tożsamość wynikająca z płci została obalona
Zmusza dzieci by podawały się operacjom plastycznym, które zmienią ich płeć :D
-
Cytat:
przejrzałem kilka stron z artykułami dotyczącymi tej sprawy i praktycznie nigdzie nie znalazłem rewelacji, które pojawiły się na portalu w wpolityce.pl na temat tych książeczek.
To tylko swiadczy o rzetelnosci "wpolityce.pl" i braku profesjonalizmu odwiedzanych przez ciebie portali ;)
Cytat:
Praktycznie wszędzie odnalazłem jedynie informacje o tym, że mężczyźni w różnych krajach mogą nosić różne stroje, przypominające sukienki, na temat rewelacji z książki nic nie było.
Sugerujesz zatem ze cytaty z ksiazeczki "Gdybym była chłopcem. Gdybym był dziewczynką" sa wyssane z palca zas rodzice a za nimi portal umyslnie wprowadzili w blad opinie publiczna :?:
Cytat:
Jedyną stroną, którą to potwierdziła był gość niedzielny wydawany w Katowicach, o dziwo nawet :shock: portal fronda.pl nic o tym nie wspomniał.
Dajesz tylko dowod na swoj waski horyzont poznawczy ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Co ma wiara wspolnego z umyslem ?
Z umysłem? Wszystko. W końcu jest jego wytworem. Wątpliwości pojawiają się, gdy zapytamy jak wiara ma się do poprawnego rozumowania.
Rozmieniasz się na drobne. Poszukaj bardziej zasobnego źródła. Pomyśl ile dzieci miałoby posiłek gdyby zrezygnować z finansowania religii w szkołach. Z pewnością przepełnieni cnotami katolicy natychmiast zażądają przesunięcia funduszy z zajęć religii na potrzeby głodujących dzieci i pokażą "genderowcom" co w życiu jest ważniejsze ;)
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos..._i_wyzsze.html
"Premier dodał też, że chce rozwiązać problem tzw. przypadkowych nietrzeźwych, czyli ludzi, którzy wsiadają za kierownicę, będąc przekonani, że już wytrzeźwieli. - Nasza wyobraźnia nie wykracza poza te kilka godzin, więc aby ograniczyć to zjawisko, chcemy wprowadzić obowiązek posiadania alkomatu."
Tusk sam na to wpadł czy ktoś mu podrzucił ten "genialny" pomysł? No brawo, czapki z głów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Wątpliwości pojawiają się, gdy zapytamy jak wiara ma się do poprawnego rozumowania.
Powstaje tylko pytanie:Co mamy definiowac jako "poprawne rozumowanie"?
Cytat:
Tusk sam na to wpadł czy ktoś mu podrzucił ten "genialny" pomysł? No brawo, czapki z głów.
Donaltomaty to bedzie ryza(zlota) zyla kasiory ;)
Cytat:
Rozmieniasz się na drobne. Poszukaj bardziej zasobnego źródła. Pomyśl ile dzieci miałoby posiłek gdyby zrezygnować z finansowania religii w szkołach. Z pewnością przepełnieni cnotami katolicy natychmiast zażądają przesunięcia funduszy z zajęć religii na potrzeby głodujących dzieci i pokażą "genderowcom" co w życiu jest ważniejsze ;)
Znalezc pieniadze w tym kraju nie jest trudno gorzej jest z ich wydawaniem na pozyteczne cele i ku spolecznemu dobru.Co innego ziomalom:
http://niezalezna.pl/50415-gigantyczne- ... urzednikow
...to tylko w samej stolicy.Chociaz juz niedlugo nasze lasy beda nas wspierac finansowo wiec kto wie moze bedzie tych pare zlotowek na miske strawy dla dziatwy:
http://niezalezna.pl/50419-brutalny-sko ... -panstwowe
-
Cytat:
gender obala tożsamość kulturową wynikającą z płci. Nie obala płci biologicznej.
Tutaj ostatecznie pokazałeś swoją niewiedzę. Gender właśnie neguje wartość płci biologicznej na rzecz płci kulturowej. Dlatego wymyślają te przebieranki chłopców za dziewczynki i odwrotnie żeby dziecko samo sobie wybrało w jakiej roli lepiej się czuje. Działasz nie po raz pierwszy na zasadzie "nie wiem ale się wypowiem". Nie tylko Ty zresztą.
Cytat:
ttp://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15234164,Tusk__Obowiazkowe_alkomaty_w_kaz dym_aucie_i_wyzsze.html
"Premier dodał też, że chce rozwiązać problem tzw. przypadkowych nietrzeźwych, czyli ludzi, którzy wsiadają za kierownicę, będąc przekonani, że już wytrzeźwieli. - Nasza wyobraźnia nie wykracza poza te kilka godzin, więc aby ograniczyć to zjawisko, chcemy wprowadzić obowiązek posiadania alkomatu."
Ej, nie wrzucaj takich linków bo Chochlik jeszcze dostanie dysonansów poznawczych i będzie smutny. A kto wie, może nawet przestanie się bać Kaczora u władzy :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
przejrzałem kilka stron z artykułami dotyczącymi tej sprawy i praktycznie nigdzie nie znalazłem rewelacji, które pojawiły się na portalu w wpolityce.pl na temat tych książeczek.
To tylko swiadczy o rzetelnosci "wpolityce.pl" i braku profesjonalizmu odwiedzanych przez ciebie portali ;)
Być może, tyle, że portal "wpolityce.pl" zasugerował się artykułem z gościa niedzielnego, więc prawda być może leży po środku.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Sugerujesz zatem ze cytaty z ksiazeczki "Gdybym była chłopcem. Gdybym był dziewczynką" sa wyssane z palca zas rodzice a za nimi portal umyslnie wprowadzili w blad opinie publiczna :?:
Nic nie sugeruje, taka książka istnieje i cytaty z niej są prawdziwe, nie byłem tam, więc nie wiem czy rodzice ją widzieli czy nie. Czy wprowadzili w błąd też nie wiem, w ostatnim okresie szaleństwie z "gender" wszystko może być możliwe. Z artykułów wynikało jedynie, że troje rodziców nie zgodziło by ich dzieci uczestniczyły w takich zajęciach.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Jedyną stroną, którą to potwierdziła był gość niedzielny wydawany w Katowicach, o dziwo nawet :shock: portal fronda.pl nic o tym nie wspomniał.
Dajesz tylko dowod na swoj waski horyzont poznawczy ;)
Sprawdziłem kilka różnych portali, jednym z nich był fronda.pl, na którym było przekierowanie do całości artykułu na innym portalu.
Cytat:
Cytat:
gender obala tożsamość kulturową wynikającą z płci. Nie obala płci biologicznej.
Tutaj ostatecznie pokazałeś swoją niewiedzę. Gender właśnie neguje wartość płci biologicznej na rzecz płci kulturowej. Dlatego wymyślają te przebieranki chłopców za dziewczynki i odwrotnie żeby dziecko samo sobie wybrało w jakiej roli lepiej się czuje. Działasz nie po raz pierwszy na zasadzie "nie wiem ale się wypowiem". Nie tylko Ty zresztą.
Zastanów się, nie da się negować wartości płci biologicznej bo wynika ona właśnie z biologii. Nawet jakbyś się przebrał w sukienkę, złożył stanik, umalowałby się to i tak byłbyś nadal samcem bo to wynika z Twojej anatomii! Nie da się zanegować wartości płci biologicznej na rzecz płci kulturowej ponieważ są to różne pojęcia dotyczące różnych aspektów życia.
Na Twoim miejscu nie martwił bym się o mój dysonans poznawczy, bardziej skupiłbym się na Twoim miejscu na własnej osobie.
-
Cytat:
Zastanów się, nie da się negować wartości płci biologicznej bo wynika ona właśnie z biologii. Nawet jakbyś się przebrał w sukienkę, złożył stanik, umalowałby się to i tak byłbyś nadal samcem bo to wynika z Twojej anatomii! Nie da się zanegować wartości płci biologicznej na rzecz płci kulturowej ponieważ są to różne pojęcia dotyczące różnych aspektów życia.
Ale tłumacz to genderystom, to oni pomniejszają wartość płci biologicznej a nie ja LOL :!:
-
Podczas gdy trwa napinanie się, przed kolejną zrzutą (zwaną WOŚP :mrgreen: ) na niewydolną polską służbę zdrowia, NFZ myczkiem, boczkiem:
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,15222567.html
"NFZ zmienia drastycznie zasady finansowania oddziałów neonatologii, na których lekarze ratują życie m.in. wcześniakom. - Zamiast 15 tys. na leczenie jednego dziecka dostaniemy 1 tys. zł..."
Ciekawe, ale nie ma o tym ani słowa w mediach głównego nurtu... 8-)
-
To ciekawe, bo ja o tym czytalem i slyszalem w mediach "glownego nurtu".
-
Cytat:
Cytat:
Ale tłumacz to genderystom, to oni pomniejszają wartość płci biologicznej a nie ja LOL :!:
Czyli genderystą jest ks. Oko i reszta polskiego kapłaństwa, prawicowcy bo to słyszę z ich ust, podczas gdy ich przeciwnicy nic nie wspominają o takiej opcji.
Wytłumacz mi jak można pomniejszyć wartość płci biologicznej? Bo przecież to jest główny zarzut wobec gender.
-
Cytat:
Czyli genderystą jest ks. Oko i reszta polskiego kapłaństwa, prawicowcy bo to słyszę z ich ust, podczas gdy ich przeciwnicy nic nie wspominają o takiej opcji.
Taaa Stalin też był prawicowcem wedle tego oryginalnego, wyssanego z czterech liter toku myślenia :roll: Ty czasem czytasz co piszesz? :roll:
Cytat:
Wytłumacz mi jak można pomniejszyć wartość płci biologicznej?
Jw to nie pytanie do mnie (LOLx2) :roll: Na przykład jeden z teoretyków gender Eric Walter Rothenbuhler uważa, że:
Cytat:
Cechy uznawane za genetycznie przypisane kobiecie lub mężczyźnie wynikają z uwarunkowania kulturowego lub presji społecznej. Wiele cech rzekomo „kobiecych” i „męskich” i mających pochodzić z różnic biologicznych teoria gender uważa za ukształtowane w ramach wychowania i socjalizacji.
Popytaj tego pana o co mu chodziło.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Janek
To ciekawe, bo ja o tym czytalem i slyszalem w mediach "glownego nurtu".
To dobrze, że wychwytujesz istotne wydarzenia :)
A co do gender, to co w Polsce zostanie z tej ideologii, gdy pieniążki na jej propagowanie przestaną płynąć? 8-)
-
Cytat:
A co do gender, to co w Polsce zostanie z tej ideologii, gdy pieniążki na jej propagowanie przestaną płynąć?
To samo co z pseudo-rolników dopłatowych, LGBT, ekoterrorystów i każdą hołotą podpiętą pępowiną do unijnego żłoba ;)
Ps: paranoja unijna o której na pewno nie słyszeliście: jeden koleś ode mnie z wioski miał wczoraj kontrol z dopłat. Kontrolerzy jak każda biurwa muszą pokazać że są potrzebni więc stwierdzili, że źle policzone GPS-em hektary i kazali dokaszać 40 arów pola. Dzisiaj jeździł ciągnikiem z kosiarką po polu (miejscami śnieg leży), jutro będzie grabił i prasował a w poniedziałek mają sprawdzić czy "siano" zebrane :lol: Koleś do Guinessa się nadaje jak nic, pierwszy zaczął sianokosy w 2014 bo już w styczniu :lol:
Ta cała unia bije na łeb paradoksy PRLowskie i Bareję :lol:
-
Cytat:
Cytat:
Taaa Stalin też był prawicowcem wedle tego oryginalnego, wyssanego z czterech liter toku myślenia :roll: Ty czasem czytasz co piszesz? :roll:
A ja widzę, że źle słuchasz swoich guru bo to oni zarzucają to gender, podczas gdy obrońcy mówią o czymś zupełnie innym.
Cytat:
Cytat:
Wytłumacz mi jak można pomniejszyć wartość płci biologicznej?
Jw to nie pytanie do mnie (LOLx2) :roll: Na przykład jeden z teoretyków gender Eric Walter Rothenbuhler uważa, że:
[quote:i8futi94]Cechy uznawane za genetycznie przypisane kobiecie lub mężczyźnie wynikają z uwarunkowania kulturowego lub presji społecznej. Wiele cech rzekomo „kobiecych” i „męskich” i mających pochodzić z różnic biologicznych teoria gender uważa za ukształtowane w ramach wychowania i socjalizacji.
Popytaj tego pana o co mu chodziło.[/quote:i8futi94]
Z chęcią zapytam a tymczasem poproszę link do całości, bo nie wypowiem się mając jedynie wyrwany z kontekstu fragment.
-
Cytat:
''Cechy uznawane za genetycznie przypisane kobiecie lub mężczyźnie wynikają z uwarunkowania kulturowego lub presji społecznej. Wiele cech rzekomo „kobiecych” i „męskich” i mających pochodzić z różnic biologicznych teoria gender uważa za ukształtowane w ramach wychowania i socjalizacji.''
ale mógłbyś np. podać listę tych cech?
Cytat:
właśnie dobrze napisał. nie neguje wartości płci biologicznej- po prostu neguje to co niesie za sobą płeć biologiczna w sferze kultury np. ubiór.
bo w jaki sposób noszenie sukienki wynika z biologii? czy noszenie sukienki robi z chłopca dziewczynkę? noszenie spodni robi z dziewczynki chłopca?
to lepiej Twoim zdaniem jak ta rola jest narzucona przez społeczeństwo niż świadomie wybrana przez jednostkę? co za zamordyzm...
Cytat:
Konserwatywno-patriotyczni socjaliści? Czego jak czego ale fantazji Ci chwilami zazdroszczę :lol:
dobija mnie brak znajomości historii własnego kraju u tzw. patriotów.
poczytaj o moczarowcach, piaseckim, endekach w pzpr itd.
Poza tym konserwatywno-patriotycznymi socjalistami można teraz z całą odpowiedzialnością nazwać PiS, Solidarną Polskę jak i Ruch Narodowy. Ale to istniało również w PZPR.
to żadna fantazja- to nasza polska rzeczywistość ;)
a tak wygląda walka z dewiacjami u nas:
http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34 ... NajCzytSST
-
Cytat:
Ty bronisz gender to sam podaj.
Cytat:
właśnie dobrze napisał. nie neguje wartości płci biologicznej- po prostu neguje to co niesie za sobą płeć biologiczna w sferze kultury np. ubiór.
bo w jaki sposób noszenie sukienki wynika z biologii? czy noszenie sukienki robi z chłopca dziewczynkę? noszenie spodni robi z dziewczynki chłopca?
to lepiej Twoim zdaniem jak ta rola jest narzucona przez społeczeństwo niż świadomie wybrana przez jednostkę? co za zamordyzm...
To niby jest samo-zamordyzm społeczeństwa polskiego, że facet ma nosić spodnie a kobieta sukienkę? Litości :shock: A to, że chłopak woli bawić się żołnierzykami i samochodami a dziewczynka lalkami to też nie wynika z biologicznch uwarunkowań tylko z genderowskiej płci kulturowej tak? Rozumiem, że ty się w dzieciństwie wolałeś bawić lalkami, stąd te teorie :lol:
Cytat:
dobija mnie brak znajomości historii własnego kraju u tzw. patriotów.
poczytaj o moczarowcach, piaseckim, endekach w pzpr itd.
Dobija mnie nieznajomość własnego obozu wśród socjalistów. Moczar- stalinowiec, partyjny betoniarz, kat wolnościowców w łódzkim. Piasecki- były narodowiec a potem zajadły stalinowiec próbujący zniszczyć kościół od środka. Obaj z narodowcami mają tyle wspólnego co antysemityzm. Tacy ci endecy z PZPR :shock:
-
Znów o podziale prawica, lewica... ludzie nie da rady tego tak podzielić, no chyba, że jakiś zadeklarowanych komuchów czy nacjonalistów, choć tych ostatnich to też nie do końca, bo gospodarczo pewnie będą bardzo w lewo.
Przypomina mi się mój spór z profesorem o Piłsudskiego... dla mnie zakwalifikowanie go jako lewaka nie ma sensu, jako prawicowca też. Brał z ideologii jak mu się podoba i co mu się podoba, tak zresztą jak większość dzisiejszych partii. Misz, masz nic więcej.... inna sprawa czy to źle, bo po obu stronach barykady są wyznawane częściowo dobre sprawy. Trzeba to jakoś sensownie łączyć, ale tylko "ciepła woda w kranach".
ps. http://pl.wikipedia.org/wiki/Partyzanci_(frakcja_PZPR) . Naprawdę dla niektórych Hitler jest lewakiem, a innych prawicowcem... nie zaklasyfikowałbym go ani na lewo, ani na prawo, nawet jeśli chodzi o ideologię był popaprańcem.
-
Cytat:
Cytat:
Ty bronisz gender to sam podaj.
A Ty atakujesz, więc to Ty kolego powinieneś podać listę tych skoro wrzuciłeś oderwany od całości cytat lub choćby link do reszty. Odbijanie piłeczki pokazuje tylko to, że nie potrafisz umotywować swoich poglądów na tą kwestię.
Skoro zarzucasz coś komuś mówisz co masz do niego, a nie twierdzisz - nie lubię Cię i już. A dlaczego nie lubisz to temu komuś nie wyjaśnisz już.
-
Jaka szkoda ze zwolennicy gender nie interesuja sie naprawde istotnymi kwestiami w tym kraju.Jezeli nawet Tuskowa Vizja Nadaje ze tak jest to musi byc tragicznie
http://tvn24bis.pl/informacje,187/ponad ... 86819.html
-
Z bezrobociem akurat patrząc na innych np. Hiszpanie, nie jest tak źle... nie jest też dobrze, ale akurat Tuskowi udało się przejść jakoś przez kryzys i to głównie dlatego, że nic nie robił, nie wydawał bez sensu kasy, nie zaciągał dużo więcej długu. Boję się jednak, że teraz przed wyborami zacznie głupio wydawać kasę z OFE...
Dziwi mnie bezrobocie w pow. Radomskim... Radom to nie aż takie małe miasto, do Wawy też nie aż tak daleko (słyszałem o kilku osobach dojeżdżających, nie mówiąc o przeprowadzce). Tak samo Elbląg, też nie małe miasto, a do Trójmiasta jeszcze bliżej. Złotoryja, blisko Niemcy, ale może po prostu tam na czarno pracują a tutaj jeszcze kuronia biorą. Bo Braniewo, Wałbrzych, Pisz już mnie nie dziwią...
-
Kolejne dyrektywy z EUrokolchozu
http://biznes.onet.pl/unia-uwedzila-wed ... news-detal
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Z bezrobociem akurat patrząc na innych np. Hiszpanie, nie jest tak źle... nie jest też dobrze,
Wez pod uwage liczbe Polakow ktorzy wyemigrowali z kraju zaraz po otwarciu granic w 2004 a to "nie jest też dobrze" zmieni sie w tragicznie :?
-
Cytat:
Powstaje tylko pytanie:Co mamy definiowac jako "poprawne rozumowanie"?
Odpowiedź jest prosta - takie rozumowanie, które pozwala na weryfikację i które doprowadza do konkretnych wniosków.
Religia nie jest weryfikowalna i nie prowadzi do konkretnych wniosków. Nauka owszem.