Takie skrzywienie narodowe, nic nie poradzisz. ;)
Wersja do druku
Takie skrzywienie narodowe, nic nie poradzisz. ;)
Skrzywienie może i narodowe.
Ja chciałbym robić rozpier.... na mapie kampanii a chaos nadaje się do tego najbardziej. Więc teraz czekam na jakieś konkretne info o tym jak ma się grać (jak mają funkcjonować) zieloni, ale nie ekologiczni.
Dla mnie głupio wygląda sytuacja że o DLC jest więcej informacji niż o podstawce. Nie żeby ilość informacji powalała.
Nie do konca-bardzo duzo ludzi sie wkurzylo na CA.Na YT prawie 2 razy tyle odchaczylo "nie lubie"-i jest to chyba pierwsza taka sytuacja na nowy trailer CA.Bardzo duzo ludzi tak na YT jak i oficjalnym forum krytykuje CA -nie za DLC-ale za tresc DLC.
Wycieli jedna z bardziej znanych nacji z Warhammera i daja jako DLC.To tak jakbys kupil samochod i musial jeszcze placic osobno za kola,drzwi i kierownice.Ja rozumiem DLC-taki rynek,teraz to norma -tylko niech DLC bedzie cyzms ekstra,a nie czyms wycietym z podstawowej wersji gry.Kupujac samochod nie mam nic przeciwko jak place ekstra za wspomaganie,ABS i alufegi...Mam nadzieje ze moj przyklad jest w miare trafny.
Nie pierwsza, longbeards culture pack zostało podobnie jeśli nie gorzej objechane. O ile wtedy to było uzasadnione bo tamto DLC ogłoszono 6 dni po premierze gry to nie rozumiem obecnej wściekłości. To nie jest nowa praktyka że CA dodaje nację do pre-ordera. A co bardziej zachęci ludzi do kupna od wojowników chaosu?
Memnon, to już problem fanów, nie mój. Ja mogę mieć nawet i Bretonnię w DLC, byleby był klimat Warhammera. Tylko tyle oczekuję od gry. I to jest mój wymóg, nie interesuje mnie sztuczna inteligencja, gdyż mam zamiar grać jedynie kampanię w trybie twarzą w twarz, ani też to, jakie nacje będą w DLC.
Zresztą póki mam pieniądze, za co jeść i pić, to mogę sobie też szastnąć pieniędzmi na dodatkową zawartość do gry - mnie to osobiście nie przeszkadza. Raczej przeszkadzałoby mi to, gdyby dali bezwartościowe nacje do gry, a ważniejsze jako DLC - tu tak nie jest. Imperium, Orkowie, Wampiry i Krasnoludy to są jedne z ważniejszych. Więc gadanie "Chaos w DLC to zdzierstwo" to wg mnie jest zwykła bzdura ;) Co innego, gdyby się pieniędzy nie miało i ledwie wiązało koniec z końcem - wtedy to mogę uznać powyższy cytat za trafny ;)
I znowu wchodzimy na teren polityki CA. @Memnon[pl] na swoje nie/szczęście ma rację, a porównanie jest jak nad wyraz trafne. Dla Ciebie @Arroyo liczy się tylko, że to Warhamer i nic więcej. Więc grę w Twoim przypadku można uznać, że jest skierowana tylko dla fanów. Pytanie jednak czy gra trafi do szerszej liczby graczy, zarówno tych, którzy mieli do czynienia z serią TW a nie są fanami universum i czy trafi do nowych graczy, którzy dopiero zaznajamiają się z CA. Polityka firmy oparta jak choćby na tym przykładzie na reklamie i jeszcze raz reklamie produktu, który może się w ostatecznym rachunku okazać się gniotem z mnóstwem błędów, płatnymi DLC, które dodadzą podstawowe nacje z universum jest jak dla mnie błędna i jest strzałem w stopę. O ile weterani serii wiedzą, że potencjał TW kryję się w modach i multi o tyle nowi gracze mogą być zniechęceni do kolejnych odsłon.
Może dlatego, że po prostu to są moje wymagania odnośnie gry? Zacznijmy od tego, że nie rozumiem tego bólu na temat DLC - jeśli wam się chce narzekać i nie chce się DLC kupować, to nie kupujcie, proste. Oszczędźcie innym swoich żali, bo to głównie zaśmieca forum i to jest właśnie strzałem w kolano też ze strony graczy. Może inaczej - strzałem w kolano jest robienie takich DLC, a fanów zaśmiecanie forów żalami na temat DLC, że to się nie podoba, tamto nie podoba. Nic z tym nie zrobicie, tak działa rynek gier i nie do nas należy zmiana tego kierunku, a do wydawców. Dodam więcej - zrozumieć mogę to, że każde DLC ma swoje wady i zalety, ale wymyślanie, że wadą jest to, że info o nim pojawia się przed premierą, bądź wycina tak podstawową nację jak np. Imperium czy właśnie Chaos uważam za przejaw głupoty.
Ja powiedziałem, co uważam.
Jak to napisać? Chaos wagowo to podium. Coś jak Cesarstwo Niemieckie czy Bizantyjskie w Medku/Francja w Napoleonie. To powinno być w wersji podstawowej.
Już sama wartość ideologiczna Chaosu jest kosmiczna, bo to największe zło zagrażające pozostałym nacjom (wróg ostateczny).
Jako nacje o mniejszym charakterze wagowym widziałbym np. Kislev czy Bretonie.
Śmiem się z Tobą nie zgodzić iturielu z jednej prostej przyczyny - Dawn of War II (inne uniwersum itp.). Dlaczego ten przykład? Tam nie dostaliśmy w podstawce Chaosu, a zamiast nich mieliśmy Tyranidów (tu mamy alternatywę - wampiry). Chaos doszedł tam w DLC Chaos Rising. Wracając, Tyranidzi spełnili swoją rolę i świetnie zastąpili sługi mroku. Tu wampiry zrobią to samo tak czuję ;)