Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Cytat:
Oczywiście że w worki i to pokutne.
A ludzi takich jak Ty do izolatki. Z definicji. Jak ktoś jest społecznie zboczony to go trzeba izolować.
To ciekawe że ja nigdy nigdzie nie napisałem że homo trzeba zamykać, a tu drugi z kolei (po Arindalu) czerwoną miłością pała.
Tyle warte te Wasze lewackie myślenie.Do łagru zamknąć kogoś kto nie myśli poprawnie politycznie czy od razu Auschwitz.
A z mojego linka : Sprawa Harrego Hammonda
Lata 2001-2004. Wielka Brytania: Październik 2001. Harry Hammond, 69-letni emeryt, chory na zespół Aspergera (odmiana autyzmu), był jednocześnie ulicznym kaznodzieją. Dwa razy w tygodniu głosił kazania w centrum Bournemouth, 150-tysięcznego miasta w hrabstwie Dorset. W jedną z sobót zabrał ze sobą na kazanie tablicę z napisem: „Jezus daje pokój, Jezus żyje, stop amoralności, stop homoseksualizmowi, stop lesbijstwu, Jezus jest Panem”. Te słowa wywołały agresję ok. 40 osób. Hammond został powalony na ziemię, obrzucony błotem i oblany wodą. Na miejsce przybyła policja, która… aresztowała Hammonda. Policjanci nie zainteresowali się żadnym z napastników.
W kwietniu 2002 r. Harry Hammond został ukarany przez sąd w Wimborne grzywną w wysokości 300 funtów oraz obciążony kosztami procesu (395 funtów) za szerzenie haseł obraźliwych względem osób znajdujących się w jego otoczeniu.
W sierpniu 2002 r. Hammond zmarł. Jego obrońcy podjęli działania w celu oczyszczenia pamięci po nim. Jednak w styczniu 2004 r. sąd apelacyjny w pośmiertnym orzeczeniu stwierdził, że Hammond został poprawnie osądzony przez sąd niższej instancji i że zarzuty karne wobec niego były uzasadnione. Orzeczono, że jego publiczny protest wykraczał poza dozwolone prawem ramy. Tak więc obraza jest obecnie przestępstwem, zaś napaść – nie, bowiem stanowisko przeciwko większości uznawane jest za nietykalne i nie podlega krytyce – tak w swojej głośnej książce „Londonistan” skomentowała przypadek Harrego Hammonda, Melanie Phillips.
Źródła: The Christian Institute; http://www.telegraph.co.uk; The Mail on Sunday, Melanie Phillips Londonistan. Jak Wielka Brytania stworzyła państwo terroru
Sprawa Christiana Vanneste
Lata 2005-2007, Francja: W grudniu 2004 do francuskiego prawa, chroniącego przed podżeganiem do nienawiści względem mniejszości, wprowadzono poprawkę obejmującą ochroną także mniejszości seksualne. Od tego momentu krytyka zachowań homoseksualnych stała się ryzykowna z punktu widzenia prawa. Przekonał się o tym deputowany rządzącej partii UMP i profesor filozofii, Christian Vanneste. W debacie parlamentarnej przed uchwaleniem poprawki mówił on, że utrwala ona pogląd, że zachowania seksualne mają taką samą wartość jak inne zachowania, podczas gdy mogą one być de facto zagrożeniem dla przetrwania ludzkości.
W styczniu 2005 r. w wypowiedziach dla dwóch lokalnych gazet powtórzył swoje poglądy, w których wskazywał także na negatywną ocenę moralną postaw homoseksualnych. Trzy francuskie organizacje LGTB natychmiast pozwały Vannesta do sądu, oskarżając go o mowę nienawiści przeciw homoseksualistom. W styczniu 2006 r. sąd w Lille skazał Vanneste’a na 3 tys. euro grzywny i po 2 tys. euro dla każdej z trzech organizacji, które go pozwały – łącznie 9 tys. euro kary.
Deputowany złożył apelację. W styczniu 2007 r. sąd apelacyjny podtrzymał pierwszy wyrok. Polityk odwołał się do Sądu Kasacyjnego, najwyższej instancji francuskiego sądownictwa. Ten w listopadzie 2007 r. uchylił wyroki wydane w niższych instancjach, uniewinniając Vanneste’a ze stawianych mu zarzutów. Sąd orzekł, iż choć wypowiedzi deputowanego mogły zranić niektórych homoseksualistów, to jednak granice wolności wypowiedzi nie zostały przekroczone. Orzeczenie spotkało się z protestami francuskich organizacji LGBT.
Źródła: telegraph.co.uk, lifesitenews.com, ldh-toulon.net
P.S. Przykro mi że jesteś homo jak się domyślam bo kto inny by ich popierał.
Podać więcej przykładów na homoterror?
Po co ja tu w ogóle nerwy strzępię.Nie macie instynktu zachowawczego a propaganda zniekształciła myślenie.
Herod wreszcie zauważył że ktoś przesadza tutaj z osobistymi wycieczkami ;)
Co do samego teamtu, zakapior ma rację. Przyjmijmy po prostu to co nam podają media, przecież TV nie może oszukiwać! To niemożliwe! Sama prawda i dobro oraz etyka w jednym :roll:
Fumanchu- no tak... nie ma to jak powoływać się na sytuacje z zagranicy :] a może coś z naszego podwórka? czy jako kontrę mogę podać opisy przypadków z Arabii Saudyjskiej, Pakistanu lub Rosji? Rozumiem, że to wasz ideał za jakim tęsknicie? i jeszcze nazywacie siebie liberałami, konserwatystami, a tak naprawdę tęsknicie za zamordyzmem państwa byle zgodnym z waszymi poglądami :lol:
Liberalizm po prostu niszczy człowieka, oraz tzw. nowoczesnośc. To samo z ateizmem, wiekszość młodzieży jest ateistami bo to jest ,,trendy" i ,,cool" i tak powiedziały media. Śmiech na sali. Manipulacjo witaj :)
a jakichże to teoretyków liberalizmu poznałeś, że wydajesz taki osąd? Misesa, Rothbarda czy może jeszcze kogoś? Lub jak zwykle mówisz o czymś o czym nie masz pojęcia :lol:
I znowu atak osobowy? Nie chcę się denerwować. Nie chodzi mi o osoby ale o sam sens liberalizmu ;) Nie musisz mnie atakować personalnie bo dowodzi to tylko twojej własnej słabości ;)
Cytat:
P.S. Przykro mi że jesteś homo jak się domyślam bo kto inny by ich popierał.
Podać więcej przykładów na homoterror?
Po co ja tu w ogóle nerwy strzępię.Nie macie instynktu zachowawczego a propaganda zniekształciła myślenie.
Dzięki, że mnie uświadamiasz jaką mam orientacje seksualną ;) Bez Ciebie dalej żyłbym w przekonaniu, że jest odwrotnie niż w rzeczywistości.
Twoje słowa są wręcz idealnym potwierdzeniem Twojego kompletnie krótkowzrocznego spojrzenia na świat. Co to znaczy 'jak można ich popierać'? Takimi słowami potwierdzasz jedynie tezę z samego początku rozmowy, iż jesteś typem człowieka, który nie rozumie, że istnieją poglądy różne od Twoich własnych. Nie umiesz pogodzić się, że ludzie postrzegają świat inaczej, niż nakazuje jedyna słuszna koncepcja, której oczywiście jesteś wyznawcą.
I zrozum wreszcie człowieku, ja nie popieram 'ich'. Popieram normalność społeczną. Sytuacje, w której ludzie nie wpieprzają się z butami do czyjegoś domu, nie wchodzą w czyjąś prywatność. Ty natomiast preferujesz ocenę sytuacji względem danego, nieracjonalnego i zideologizowanego światopoglądu. Byłbyś gotów wprowadzać wyznawane przez Ciebie normy gdybyś miał taką okazję, bez względu na zdanie innych. Dlatego właśnie piszę o potrzebie izolowania ludzi tego pokroju, bo to jest profil człowieka społecznie niebezpiecznego, który nie rozumie zasad i granic, dzięki którym społeczeństwa mogą żyć w normalności i spokoju.
Co do Twoich światłych przykładów. Co one wnoszą do rozmowy? Jak podam przykłady dwóch samosądów wieśniaków na homosiach to będzie 1:1 ? Co Ty chcesz udowodnić? Co pokazujesz? Kompletne zaślepienie.
Martin
Cytat:
Ostrzeżenie słowne przyznaję.
Przyjąłem.
Nie ma to jak sezon ogórkowy. Wraca wtedy temat rzeka - homoseksualizm :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
Lata 2001-2004. Wielka Brytania: Październik 2001. Harry Hammond, 69-letni emeryt, chory na zespół Aspergera (odmiana autyzmu), był jednocześnie ulicznym kaznodzieją. Dwa razy w tygodniu głosił kazania w centrum Bournemouth, 150-tysięcznego miasta w hrabstwie Dorset. W jedną z sobót zabrał ze sobą na kazanie tablicę z napisem: „Jezus daje pokój, Jezus żyje, stop amoralności, stop homoseksualizmowi, stop lesbijstwu, Jezus jest Panem”. Te słowa wywołały agresję ok. 40 osób. Hammond został powalony na ziemię, obrzucony błotem i oblany wodą. Na miejsce przybyła policja, która… aresztowała Hammonda. Policjanci nie zainteresowali się żadnym z napastników.W kwietniu 2002 r. Harry Hammond został ukarany przez sąd w Wimborne grzywną w wysokości 300 funtów oraz obciążony kosztami procesu (395 funtów) za szerzenie haseł obraźliwych względem osób znajdujących się w jego otoczeniu.W sierpniu 2002 r. Hammond zmarł. Jego obrońcy podjęli działania w celu oczyszczenia pamięci po nim. Jednak w styczniu 2004 r. sąd apelacyjny w pośmiertnym orzeczeniu stwierdził, że Hammond został poprawnie osądzony przez sąd niższej instancji i że zarzuty karne wobec niego były uzasadnione. Orzeczono, że jego publiczny protest wykraczał poza dozwolone prawem ramy. Tak więc obraza jest obecnie przestępstwem, zaś napaść – nie, bowiem stanowisko przeciwko większości uznawane jest za nietykalne i nie podlega krytyce – tak w swojej głośnej książce „Londonistan” skomentowała przypadek Harrego Hammonda, Melanie Phillips.
Osoby, które zaatakowały tego pana (jeśli to prawda) oczywiście również powinny ponieść konsekwencje. Natomiast co tekstu na tablicy to nie jest on szczególnie obraźliwy, no ale cóż najwyraźniej WB płaci cenę za błędy przeszłości. Tak, obraza "moralności publicznej". Sprawę Alana Turinga znasz?
Cytat:
Zamieszczone przez Fumanchu
podczas gdy mogą one być de facto zagrożeniem dla przetrwania ludzkości.
Za to i ja dał bym mu 9 tys. grzywny :). Jakoś do tej pory ten cały homoseksualizm nie przeszkodził zasiedlić ziemi. A tak nawiasem mówiąc, ilu ludzi zdoła ona pomieścić?
Cytat:
Zamieszczone przez Pampalinex
Liberalizm po prostu niszczy człowieka, oraz tzw. nowoczesnośc. To samo z ateizmem, wiekszość młodzieży jest ateistami bo to jest ,,trendy" i ,,cool" i tak powiedziały media. Śmiech na sali. Manipulacjo witaj
Ale zdajesz sobie sprawę, ze religia to też rodzaj manipulacji? Natomiast nie wiem czy w mediach jest lansowany ateizm. Nie zauważyłem.
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
I zrozum wreszcie człowieku, ja nie popieram 'ich'.
"Ten, kto nie jest z nami, jest przeciw nam. Kto nie jest przeciw nam, jest z nami." Bywa i taka mentalność.
Owszem sam w sobie ateizm nie jest, ale za to jest wieeelki atak na kościół byleby zniszczyć ostatnią OFICJALNĄ podporę etyki. Jak ta bariera zostanie przełamana to ludzie będą po prostu dzicy. Teraz prawdopodobnie będę wyśmiany, tak jakby to media zrobiły ;) A jak mówiłem homusie niech sobie będą byle się nie mieszali do spraw publicznych. Tyle.
Cytat:
"Ten, kto nie jest z nami, jest przeciw nam. Kto nie jest przeciw nam, jest z nami." Bywa i taka mentalność.
:) Niestety. No ale czego spodziewać się po tego typu ludziach.
Cytat:
Owszem sam w sobie ateizm nie jest, ale za to jest wieeelki atak na kościół byleby zniszczyć ostatnią OFICJALNĄ podporę etyki. Jak ta bariera zostanie przełamana to ludzie będą po prostu dzicy. Teraz prawdopodobnie będę wyśmiany, tak jakby to media zrobiły ;)
Czyli według Ciebie kościół katolicki stanowi jedyną istniejącą 'barierę etyki'? Boże... i taki ktoś wypowiada się na temat norm społecznych. Przecież Ty nie masz pojęcia o czym mówisz.
A tak swoją drogą, w którym miejscu kościół, którego jak mniemam jesteś wyznawcą, namawia do głoszenia poglądów takich jak te, które masz w swoim avatarze?
To jest po prostu żałosne do potęgi n-tej.
Cytat:
A jak mówiłem homusie niech sobie będą byle się nie mieszali do spraw publicznych. Tyle.
Nie jesteś, dziecko drogie, osobą kompetentną do wyznaczania kto może brać udział w życiu publicznym. Homoseksualiści są obywatelami tak jak Ty i ja. Mają prawo do decydowania o losach społeczeństwa i państwa.