-
Re: Europa Barbarorum II
Mam tylko nadzieję, że AI nie będzie głupiało od tych fortów, bo jak pamiętam, w Medievalu 2 postawienie fortu przy jakimś ważnym miejscu, typu bród, albo przejście przez góry powodowało, że komputerowy przeciwnik potrafił stać całą armią w jednym miejscu jak kołek przez kilkadziesiąt tur.
-
Pojawił się nowy wpis w DevBlogu z kilkoma ciekawymi renderami
Zapraszam do tematu, gdzie można sobie je obejrzeć i trochę poczytać.
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... 2053510843
-
Mi osobiście podoba się fakt, że w modzie będą stylizowane karty jednostek dla okna informacji, a nie zwykłe screeny jak w podstawowym Medievalu. No i ta mnogość scenerii, w których wojacy "pozują" :)
http://img688.imageshack.us/img688/6...oihoplitai.png
Nazgoolu, może pamiętasz czy ci doborowi hoplici byli w jakimś preview?
Swoją drogą jak to jest, że modderzy robią jednostkę na silniku sprzed 7 lat, która wygląda lepiej niż zrobiona przez CA (niesławni "nosiciele tarcz") na nowy uber hiper mega engine?
-
-
Teraz pamiętam :D . No to Ci się karta udała ;)
-
Dobry model i zajebista tekstura, reszta to tylko trochę zabawy z animacją i renderem :)
-
Z tego co wyczytałem to na Sycylii będzie taka sama ilość prowinicji co w pierwszym EB ?
Jeśli tak to moje odczucia co do EB 1 były właśnie takie że przydało by się na sycylii więcej regionów z tego względu że wojna prowadzona z Kartaginą jest jakby to powiedzieć zbyt malutka, 3 czy tam 4 miasta to trochę za mało żeby czuć klimat pierwszej wojny punickiej ...
-
Ale to nie jest modyfikacja traktująca o I wojnie punickiej ;). To jest modyfikacja, która obejmuje swoim zakresem świat od Indii do Półwyspu Iberyjskiego i 30 frakcji i rozgrywa się na przestrzeni 300 lat. Pamiętaj, że mamy limit 199 prowincji. Zresztą dyskusja na ten temat odbyła się kilka postów wyżej. Dodam też tylko, że pojawiła się na mapie nowa frakcja Maurjów, dla których trzeba było przemodelować wschód mapy i dodać kilka prowincji. To samo z Numidią i Afryką Północną. Jesteśmy mocno ograniczeni silnikiem w tym co możemy zrobić.
-
Kiedyś już pytałem o to, ale nikt mi sensownie nie odpowiedział, więc może teraz nazgool będziesz wiedział - co będzie pokazywał ten wskaźnik procentowy w osadach? Religie, czy nacje?
-
Bo to pewnie nie zostało jeszcze ujawnione ;). Na pewno nie będzie to religia, jak będę mógł napisać coś więcej, to dam znać :)