Ja mam podobny problem z Aragonią, tzn wywala mnie do pulpitu po otworzeniu drzewa rodziny. Dodam, że gram na oryginalnym modzie 6.3 (kampania pełna) dodałem tylko submod na dziedzica frakcji.
Wersja do druku
Ja mam podobny problem z Aragonią, tzn wywala mnie do pulpitu po otworzeniu drzewa rodziny. Dodam, że gram na oryginalnym modzie 6.3 (kampania pełna) dodałem tylko submod na dziedzica frakcji.
A w jakim pliku można zmienić ilość bizantów na starcie?Cytat:
Zamieszczone przez Araven
W descr_strat można to zmienić ja mam tak jak niżej dla Mongołów:
faction mongols, balanced stalin
ai_label default
dead_until_resurrected
denari 5000000
denari_kings_purse 50000
Po zmianie descr_strat nowa kampania konieczna i usunięcie map.rwm także.
Co do Aragonii i jej drzewka, to nie wiem Aragonią nie grałem, moze to jakiś bug, ale nic o takim nie czytałem na TWC ani włoskim forum.
Mam pytanie, ze względu iz od niedawna toczę rozgrywkę w Bellum Crucis 6.3 mam pytanie co do zawieranych sojuszy. Wyczytałem we wcześniejszych odpowiedziach iż przy relacjach powyzej 8/10 i oczywiście posiadanym sojuszu AI przestrzega sojuszu i nie atakuje. Grając Polską w początkowej fazie gry podnosiłem relacje z sąsiadujacymi frakcjami az do momentu zawarcia sojuszu i uzyskania w konsekwencji relacji na poziomie 9/10 z Danią, Norwegią, oraz 10/10 z Niemcami, Węgrami, do tego sojusz z Nowogrodem przy relacjach 7/10. Uśpiony gwarancją iż sojusznik nie wbije mi noża w plecy wzmacniałem granicę wschodnią do zbliżającej sie walki, gdzie niespodziewanie Dania zaatakowała Szczecin po czym Węgry (które również były sojusznikiem Danii) zerwały ze mną sojusz przypominam relacje 10/10. Pytanie do Was jak w koncu jest z tymi relacjami i zawieranymi sojuszami, ewentualnie co mogło spowodować iż AI w taki sposób sie zachowało. Dodam tylko iż żadną swoją armia nie przechadzałem przez ziemie sojuszników by w jakikolwiek sposob prowokować ich działania wojskowe.
Na oryginalnym AI z Bellum komp Cię nie zaatakuje pierwszy o ile masz z nim relacje 8/10, 9/10 albo 10/10. Nawet super relacje spadają z czasem. Trzeba ich pilnowac. Dania zaatakowała po spadku na 7/10 pewnie. A Węgrzy zrezygnowali z sojuszu z Tobą bo pewnie Dania była silniejsza niż Ty i miała potęzniejszych własnych sojuszników niż Ty. Poczytaj poradniki do bellum zwłaszcza o dyplomacji w 6.3, w tym o relacjach dyplomatycznych to masz link viewtopic.php?f=367&t=8785Cytat:
Zamieszczone przez krzych
Znalazłem to u siebie i miałem ustawione dokładnie tak samo. Ta zmiana jest wprowadzona w Polskim Submodzie Mietka.Cytat:
Już czuję, że będzie ciężko, nawet bardzo... Szkoda tylko, że Mongołowie nie pójdą do Azji, przynajmniej zrobiliby tam coś pożytecznego :mrgreen:
Sprawdzalem relacje przed zakonczeniem tury gdyż już armia duńska czaiła sie pod moim zamkiem i relacje byly 9/10, po ruchach AI nagle zaczęlo sie oblęzenie zamku. Nie wiem czym to tłumaczyć.Cytat:
Tak jest w polskim submodzie Mietka77 ale nie we wszystkich kampaniach Mietek to wstawił znaczy zmienił Mongołom kasę startową i sakiewkę (na moją prośbę to zrobił :twisted: ), w którejś było jak w oryginale sprawdź sobie wszystkie 4 i podnieś. Powodzenia życzę.
Krzych a grasz na Ai z Bellum czy Ai Pitera?
Araven, jak byś mógł to sprawdź czy i u ciebie też wywala, zajmie Tobie to pół minutki. Wystarczy otworzyć drzewo i poczekać chwilkę.
We wszystkich 4 kampaniach jest 5000000 na starcie i 50000 sakiewki. Zastanawiam się czy aby tego troszkę nie zmniejszyć.Cytat:
Ja gdy grałem Aragonią nie miałem takiego problemu.Cytat:
Zamieszczone przez ordenus22