Tam gdzie jest czerwony kwadrat, od którego biegnie strzałka do znaku zapytania, mi ewidentnie pasuje Egipt, a nie Seleucydzi :mrgreen: Prawdopodobnie tych drugich dostaniemy w DLC/kolekcjonerce.Cytat:
Zamieszczone przez Chaak
Wersja do druku
Tam gdzie jest czerwony kwadrat, od którego biegnie strzałka do znaku zapytania, mi ewidentnie pasuje Egipt, a nie Seleucydzi :mrgreen: Prawdopodobnie tych drugich dostaniemy w DLC/kolekcjonerce.Cytat:
Zamieszczone przez Chaak
Ktoś niezbyt dobrze te mapki połączył, ten element z Partią powinien być niżej. W chwili jak jest teraz to ten znak zapytania jest gdzieś (w stosunku do mapy z Partią) na Kuwejcie.
No to powinno być niżej niż ten z Macedonią. I chyba troszkę bliżej Macedonii, prawie się stykać powinny :P.
Przecież po to jest ten znak zapytania z napisem "must be there"
Patrząc na rozmieszczenie prowincji, najbardziej pasuje Egipt więc może to Seleucydzi trafią do DLC
Jeśli CA sugeruje się proporcjonalnym względem siebie rozmieszczeniem to idiotyzm. Według tego w NTW nie mogłoby być Prus, Rosji i Austrii a np. Rosja i Wenecja. W MTW3 nie byłoby Niemiec tylko Francja (lub odwrotnie) a drugie z tych w DLC?
Mógłby ktoś przetłumaczyć Partie. Mam nadzieje, że kiedy już będzie skończona Partia, to nie schrzanią ją jak Indian w dodatku do ETW
Ja tam tego nawet nie czytam :D
W skrócie:[spoiler:1ep8bysn]Jako konfederacja plemiom, Partia słynie ze swoich konnych łuczników i cieżkiej kawalerii (pokrycie całego jeźdzca i konia). W piechocie opiera się na etnicznych persko-irańskich włóczniczych i harcowniczych jednostkach + najemnikach walczących stylu Selucydów.Cytat:
A confederation of tribes, Parthia is famed for its horses, nomadic horse-archers and heavy cavalry, the latter developing distinctive bronze or iron scaled armour which covers both horse and rider. For its infantry it relies on ethnic Persian/Iranian hillmen, spear and skirmisher units and sometimes mercenaries, armed and drilled in the Seleucid fashion.
Partyjska religia zawiera elementy Irańskie i Greckie.Cytat:
Blending Persian, Hellenistic and local cultures, Parthia’s religious practices and philosophies include veneration of both Greek and Iranian Gods, and the practice of Zoroastrianism. Over time, a noble elite has developed, holding key areas of agricultural land upon which the economy is based, while trade via the emerging Silk Road enables its agents to move easily throughout the ancient world.
Gospodarka opiera się głównie na rolnictwie, a dzięki jedwabnemu szlakowi partyjscy agenci mogą łatwo się poruszać w antycznym świecie.Dzięki spuściźnie po perskim imperium Partia zyskuje w handlu i kulturze. Tolerancja zapewnia łatwiejsze radzenie sobie z podbojami. Dzięki silnej kawalerii są silni na otwartych przestrzeniach.[/spoiler:1ep8bysn]Cytat:
As an Eastern faction, Parthia profits from the rich heritage established by the Persian Empire both in its capacity for trade and in its cultural strength. A degree of tolerance for foreign cultures further eases Parthian conquest of new lands, but their Zoroastrian practices mean an aversion to slavery, which is detrimental to both the economy and to public order. In battle, their great marksmanship and mastery of cavalry makes them a force to be reckoned with when fighting on open ground.
Dziś jest rocznica śmierci Cezara, 15 marca - Idy Marcowe.
Aż dziwne, że nie dali frakcji lub chociaż elementów zbroi.
NTW to zupełnie inny układ europejskich sił więc to kiepskie porównanie.Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
W R2TW mamy o wiele większy obszar by grywalne frakcje musiały się gnieździć.
Stawiam na Egipt
Mam nadzieję na Seleucydów, ale jeśli Egipt ma być poprawny, to jakoś da radę.