Mam nazywa się Globus-Preliator.
Oto link do tego utworu w dobrej jakości:
https://www.youtube.com/watch?v=MAJCyz7bZsQ
Wersja do druku
Mam nazywa się Globus-Preliator.
Oto link do tego utworu w dobrej jakości:
https://www.youtube.com/watch?v=MAJCyz7bZsQ
Epicka muza jest do gier fantasy, Bellum taką nie jest i w moim submodzie nie zagości, nie pasuje mi to, przykro mi.
Mam jedno pytanie. Jak zrobic sobie angielskie miasta w full kampanii? Jak przerzuciłem plik "full_regions_and_settlement_names" z orginalnej wersji BC do megasubmoda to mi błądy wyskakuja :)
Pomóżcie prosze :)
Jak to angielskie miasta nie bardzo wiem o co pytasz. Nie wolno sobie tak plików przerzucać, o co ci chodzi o wersję językową czy o co? W oryginalnej nazwy to są po włosku. :mrgreen: Musisz ręcznie przerobić plik w katalogu text dla kampanii full na podstawie zangielszczenia i spolszczenia bo są różnice ubyła jedna prowincja z Sardynii a w megasubmodzie dzięki submodowi Mietka77 doszło Podlasie, Gniezno zmieniono na Poznań, na Węgrzech też są zmiany. Nie rozumiem was, po włosku źle, po polsku źle.
Edit: Mnie się powyższy kawałek podoba, ma klimat.
Jaż dałem sobie rade, dziękuje :)
Jakby co staty dam jutro, bo coś mi się dalej w strzelcach nie podoba i muszę to i owo sprawdzić, jednak jutro już bez przekładania będzie unit :)
Ponieważ moje domysły się sprawdziły to ostateczną wersję statów dam jutro ;)
Muszę kompletnie przerobić wszystkich kuszników i część strzelców, ale będzie już gitara :D Wraca kusznikom atrybut AP ; ) Okazało się, że nowe rozmiary oddziałów, inne od tych jakie mam w MXL, wymagają jednak innych dopracowań dla strzelców :) Tam oddział kuszników miał 150 ludzi, a np ciężkiej jazdy było 60, więc 150 kuszników bez AP robiło swoje, natomiast tutaj kuszników jest 100, a ciężkiej jazdy 60 ;)
Udało mi się jednak już wypracować wzór i teraz pozostaje mi automatyczne jechanie przez EDU i zmienianie :)
Dorobiłem też kilka brakujących jednostek i parę przywróciłem do bitwy gracza, bo chociaż nie miały cechy no_custom to ich całe staty miały średniki, czyli były pomijane przez grę. Znalazłem jeszcze parę zakonów, które wcześniej pominąłem, bo nie były dostępne dla wszystkich, więc nie zauważyłem gdy miałem włączone wszystkie epoki :) Przypomniało mi się to, gdy zauważyłem że nie przerabiałem Nizarytów, a pamiętałem ich ze zwykłego BC ;) Ważne, że nie będzie brakujących jednostek :D
Nie ukrywam też, że od ostatniej środy na modowanie miałem może godzinkę czasu xD
KAM, super sprawa. Będzie trzeba dobrze potestować te AP, bo może być gorąco, np. czy konni kusznicy nie są teraz przepakowani. Pamiętam jak grałem w SS, to armia złożona ze Strzelców i Polish Nobles + dowódca i zero jednostek pieszych zmiatała często bez strat własnych każdą armię zachodu. Kusza fajna broń, ale trzeba dokładnie by sprawdzić, czy teraz nie będzie przesadzona.
Super. Wino wysłałem Ci pliki do Megasubmoda III, dołożysz do nie pliki od Kama 2150 i będzie instalka prawie gotowa.
Ok