Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
To jak taki bug macie to zaraz go nie będzie (a przynajmniej nie powinno) bo idzie patch 3 ;) poczytajta se opis jego ogólnych założeń ;)
Co do tych potyczek postowych z adim, to on wie że ja go i tak lubię i se tylko tak przytykamy od czasu do czasu for fun jak się dogadać nie możemy.
Dobry żart tymfa wart.
A gdzież to można znaleść zapowiedź najnowszej łatki ?
Bitwy działają u mnie dobrze, z kolei mapka strategiczna chodzi jak kupa, oprócz tego po prostu nie podchodzi mi jakoś ten układ prowincji (dalej jestem na etapie prostych prowincji z M2TW chociażby, trza się przyzwyczaić). A tury to już w ogóle, można herbatę parzyć. :P
Mi akurat po początkowym sceptycyzmie co do prowincji bardzo przypadł ten system do gustu. Najpierw wydawało mi się, że jest niewiele budowli, ale teraz trzeba bardziej kombinować co gdzie i z czym.
Nowy system najwygodniejszy jest jednak w kontrolowaniu takiej ilości miast. Obecnie mam podbite już 76 i nie wyobrażam sobie rozbudowy ich w stylu MTW2.
Cytat:
Zamieszczone przez szwajcar
Witam!
Chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz nie wiem czy tylko u mnie się tak dzieje czy inni też tak mają.
Zacząłem kampanię Macedonią jeszcze bez żadnych patchów i wszystko w miarę się układało zawierałem sojusze, umowy handlowe itd. Nagle po pobraniu się drugiego patcha wszyscy na siłę wypowiadają mi wojnę nawet sojusznicy zrywają sojusz i na wojnę ze mną. jakieś frakcje z którymi żadnego kontaktu praktycznie nie mam w Afryce i dalekiej Azji czy plemiona germańskie wypowiadają wojnę bez powodu. Praktycznie mam jednego tylko sojusznika i wojnę z całą mapą (nawet w Iberii której nie odkryłem jest jakaś frakcja w stanie wojny ze mną).
Normalnie masakra :x
Ja obecnie mam Pax Romana, chyba mam za dużo wojska na granicach, żeby ktoś próbował mnie atakować ;) Na jakim poziomie trudności grasz?
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
O owcach nawet nie myślę bo to już za duży hardkor.
Jeśli dobrze pamiętam to bodajże Żydzi podczas oblężenia Jerozolimy (ok. 70 r. n.e.) wyprawiali się po zaopatrzenie na czworaka, zakładając owcze skóry. Dobrze, że CA o tym nie słyszało, bo by dobudowali cały set jednostek i technologii :)
Ja mam takie drobne pytanie, bo w encyklopedii tego nie widzę, czy jest słynny port Kartagiński w grze RTW2 ? czy ja dobrze widzę, że nie ma ? czy mam oczopląs?
Jeżeli dobrze widzę, to na Boga jak oni mogli pominąć jeden z cudów starożytnego świata?? Owszem jest w bitwie hist. ale nie ma w Kampanii.
Czy znacie już jakiś sposób, a może jest już jakiś edytor na modyfikację parametrów armii np. Atak w zwarciu, Siła ciosu ?
tomcio.123 jest programik do edycji poszczególnych jednostek (autorstwa chyba hussarla czy jakoś tak) na tw center, zajrzyj do działu mody na tutejszym forum. Co do edycji armii "w całości" to nic o tym nie wiem.
Tak jest ;)
Swoją drogą fajne zmiany się szykują w najnowszym paczyku. 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Tak jest ;)
Swoją drogą fajne zmiany się szykują w najnowszym paczyku. 8-)
Tylko,ze one mialy byc 3 wrzesnia;)Smieszne te recenzje dajace 9 na 10 Romkowi Bugowi.
Ten filmik jest dobry :D
[youtube:2wpvsvgy]http://www.youtube.com/watch?v=P_QK-lcW8a8[/youtube:2wpvsvgy]
P.S. Nie wiem o co chodzi ale mam dziwne flagi woja czasami. Jakby niepomalowane. Wygladaja tak tandetnie jak kapcie z Chin. Co bitwa jakis nowy bug wyskakuje i straszy.
Nie przynalem wam sie ale widzialem jeden bug nowy tez. Dalem zblizenie jednostek w bitwie i jak oddzial szedl, to 3 z jego szyku nie ruszalo nogami idac :D. Super animacja hehehe
Rozegralem bitwe 8 tys na drugie 8 tys. Nic nie poczulem, zadnych emocji. Jakies mrowki sie w kilku kolkach mrowczyly. Klikalem tylko dalej , dalej jednostkami i to wsio. Zero klimatu. Sp sie nie nadaje do grania. Niech cos zrobia zeby te oddzialy sie bily w linii. Bo tu nie mozna mowic o skrzydlach . widok po bitwie; 3 duze placki zabitych gdzie sie tarmosili plus kilka malych. Ai stalo jak podchodzilem, w linii. Kiedy zaczalem atakowac, zaczelo zmieniac szyk ustawiajac sie do mnie a to tylem a to bokiem i gdzies kazda jesnotka zaczela maszerowac. No zabili klimat gry. Generalowie sie pojawia i znikaja co chwila. Moja frakcja ma juz 7% procent czegos tam ale co mnie. Jakas juz ma 40% inna 30 itd. :)Jak bede staral sie kogos zabic, to raz ze kupe kasy bede musial wydac, to dwa ze strace te swoje 7% :)A jak zyskam jakiegos przekupionego polityka, to mi umrze prawdopodobnie jak wczensiejsi generalowie;)