Coś w tym jest. :P Mam nadzieję, że ktoś z tymi bajerami z laboratorium nie będzie mógł toczyć pojedynków na szybkiej bitwie czy ogólnie na multi.
Wersja do druku
Coś w tym jest. :P Mam nadzieję, że ktoś z tymi bajerami z laboratorium nie będzie mógł toczyć pojedynków na szybkiej bitwie czy ogólnie na multi.
Wrzucam pełną treść tego newsa:
The arcane and dangerous machinery of Clan Skryre blends the dangerous powers of Warp energy with the brilliant but unhinged nature of Skaven ingenuity. Through twisted machinery, and the stench of poisonous fumes, perhaps you too can divine the very future of warfare…
Watch the trailer: https://www.youtube.com/watch?v=qLSezK6_N5w
The Laboratory (or, as you may know it from the free-LC array, The Experiment) is a free brand new game mode for Total War: WARHAMMER II, designed with Intel. It introduces a custom battle playground with 16 different sliders to push your battles to new and ridiculous levels of mayhem. The Laboratory game mode will be available in a free update for Total War: WARHAMMER II on the 14th of December. It will automatically be added into the game in an update on that day, and you can access it from the main menu, under ‘Battles’.
IMPORTANT: While all players will be able to play in The Laboratory, it is entirely free of any minimum or recommended specification guidance. As a result, sliders that effect GPU or CPU performance can easily override your main performance settings unless you have a very high-powered PC. This can negatively impact your frame rate or likely cause gameplay behaviours you won’t see in the main game.
This is intentional and very much the point of The Laboratory! More questions? Check out the FAQ: https://www.totalwar.com/blog/skaven-labs
Do zabawy. Nagrywania śmiesznych filmików. Podobny tryb w Rocket League dał mi masę zabawy.
Nie ma ku temu najmniejszych przesłanek, i nie miałoby to najmniejszego sensu. Szybka bitwa zawsze była odizolowanym trybem gry, w którym gracze nie mogą zmieniać ustawień. Laboratorium jest nowym wydzielonym trybem gry, w którym gracze mogą zmieniać wszystko i jeszcze trochę. Także nowy tryb jest kompletnym przeciwieństwem Szybkiej bitwy.
Z tego co widać na trailerze nie zanosi się by ten tryb miał jakąkolwiek opcje multi - brak lobby, brak przycisku "zaproś znajomego". Osobiście mam nadzieję że Laboratorium pojawi się także na liście trybów przy zakładaniu "Bitwy Wieloosobowej" podobnie jak tryb FFA.
To już drugi nowy tryb bitwy w Warhammer 2, także CA w końcu bierze się za rozwijanie bitew a nie tylko kampanii. Jest szansa że może w końcu dostaniemy bitwy rankingowe z prawdziwego zdarzenia.
Dla mnie wnioski są takie - jeżeli dadzą to do singla i ewentualnie gier "bitwa wieloosobowa" ( nierankedowa) to biorę to na plus. Jednak jeżeli wpadli na tak głupi pomysł by dodać to do bitew rankingowych( w co sam nie wierzę w tym momencie) to klapa na całej linii.
Nikt w CA nawet nie pomyślał żeby dać to do gier rankingowych...
Nie wiem czemu tak źle odebraliście to dlc, przecież to nie będzie miało żadnego wpływu na rankingowe gry. Co najwyżej dodadzą jako opcjonalny tryb w multi o ile w ogóle to na multi dadzą.
Bo zajmują się głupotami zamiast się ogarnąć i naprawić grę w pierwszej kolejności. Takie coś mogą sobie dodawać, kiedy wszystko będzie działać jak trzeba.
Chyba z CA odeszli kumaci ludzie a zatrudniono znowu jakis imbecyli.
Zamiast zajac sie problemami i bugami oraz porobic brakujace jednostki to jakis debil wpadl na pomysl zeby zrobic jakis badziew.
Zamiast pelnej i naprawionej gry dostaniemy pelno latajacych dupereli i pierdol -ktore pojda na full na kompach za 10 lat bo obecne tego nie beda w stanie przetrawic.
Ale zdajecie sobie sprawę że w game-devie(jak i w każdej innej branży) różni pracownicy mają różne umiejętności i zajmują się różnymi rzeczami? Rzucanie większej ilości pracowników do danego zadania wcale go nie przyśpiesza a w pewnym momencie wręcz spowalnia. Dlatego albo prowadzi się kilka równoległych projektów, albo często zwalnia się ludzi. Hejtujecie CA za to, że nic nie naprawia tylko zajmuje się "pierdołami" podczas gdy wraz z "pierdołami" wejdzie patch który na pewno coś poprawi.
Podejrzewam, że na "dzisiejszym" komputerze ze średniej+ półki będzie można grać w ten tryb bez problemów, a za dziesięć lat mogą być problemy z kompatybilnością :]
Nie, najlepiej to mamy im dziękować, że chociaż coś robią... nie z nami te numery. To, że każdy z pracowników ma inne umiejętności i zajmuje się innymi rzeczami nie znaczy, że mają takie dziadostwo wydawać jak "laboratorium" - mogli dać brakujące jednostki z jedynki/dwójki i mam gdzieś to, jakie plany są od CA. Wydawanie czegoś takiego w sumie już się odbija w postach pod informacją od CA. Także daruj sobie te posty broniące CA, bo nie ma tu powodu, by bronić lenistwo, mentalność Brytoli taka jest od wielu, wielu setek lat. Za lenistwo się nie płaci i nie broni, za lenistwo się karze.
Zrobienie "Laboratorium" to robota dla jednego programisty. Zrobienie nowych jednostek to robota dla concept artistów, grafików i programisty, a taki zespół obecnie zajmuje się pewnie Tomb Kingsami. Ty masz gdzieś plany CA, całe szczęście że CA ma gdzieś opinie ludzi takich jak ty :]
Jakiego obrażania? Jakiego prowokowania do kłótni? Jedyne słowa podpadające pod obrażanie padają w poście Arroya. Pisanie o CA jako o "Brytolach", którzy od "setek lat mają mentalność lenia" jest co najmniej nie na miejscu, a co gorsza - w sytuacji gdy CA tworzy nowy tryb gry, aby dać coś do roboty wolnym pracownikom - nielogiczne. Na szczęście tak jak pisałem CA(jak i każda inna firma) nie przejmuję się opiniami ludzi, którzy krytykują tylko po to aby krytykować.
Skoro zatem jesteś taki odważny to naskarż na mnie, skoro tak Cię boli to, że nazywam CA bandą leni. To, że to głównie Brytyjczycy to pokazuje tylko, że ich mentalność daje się we znaki przy ich niedorobionych produktach. Wręcz tarzam się ze śmiechu, jak widzę Twoje nieudolne bronienie tego typu ludzi...
Myślę, że mimo wszystko to co napisał Arroyo to prawda, CA to rzeczywiście lenie i zasługują na krytykę, powinni wszyscy zabrać się za poprawianie Mortal Empires, bo ich przeprosiny, za to że Norska i RoR'y dopiero w maju są co najmniej żałosne. Powinni na porządnie wziąć się za poprawki. Ja rozumiem jak by potrzebowali 1 miesiąca, ale oni chcą 6 miesięcy, bo po drodze chcą wydawać pierdółki takie jak to laboratorium, którym próbują udobruchać tych którzy są niezadowoleni.
Poza tym uważam że sam dodatek nawet spoko, można się pobawić ale poprawianie błędów powinno mieć największy priorytet i powinno zostać zrobione jak najszybciej.
Gdyby "wszyscy" zajęli się poprawianiem Mortal Empires, to nie dało by się go pewnie uruchomić. Graficy raczej słabo programują a designerzy słabo testują. Do tego dochodzi stare Polskie przysłowie "gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść" które idealnie tutaj pasuje. Ale okey mój błąd, CA powinno zwolnić 3/4 pracowników, by móc w całości zająć się poprawianiem gry.
https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j...12830771934698
Tych odpowiedzialnych za obecną niegrywalność Warhammera jak najbardziej powinni wywalić. Tych od kłamania i obiecywania też. Nigdy wcześniej nie widziałem tak zepsutego Total Wara.
To flc mnie ani ziębi ani grzeje, ot takie niewielkie urozmaicenie. Osobiście tego nie ruszę ale ma ono tak małą skalę, że nie sądzę aby jego tworzenie odbyło się kosztem czegokolwiek innego. Na fejsie CA zaznaczyło,że będzie na ten moment tylko na singlu.
No,faktycznie,kompletnie beznadziejni ci Brytyjczycy, to tylko naród który stworzył największe imperium w historii świata i od stuleci odgrywa kluczową rolę na arenie międzynarodowej. Do tego w każdym zakątku świata można się porozumieć w ich języku ale to też musi być przypadek :rolleyes:.Cytat:
lenistwo, mentalność Brytoli taka jest od wielu, wielu setek lat
Ja dopiero w lutym zakupię coś lepszego do grania, poza tym i tak preferuję multi, więc jeszcze ujdzie, ale gracze, którzy kupili dwójkę ze względu na singla i połączenie map mogą czuć się naprawdę oszukani. Nie grałem w tę połączoną kampanię, ale coraz częściej spotykam się z głosami, że jest niegrywalna- ba, robią już o tym nawet śmieszne filmiki. :D
https://www.youtube.com/watch?v=FY_mjquxyqY
Ja gram Co-Opa w Mortal Empires i gra się bardzo dobrze, nie zauważyłem jakichś większych bugów, jedynie to, że trzeba za każdym razem ustawiać "turbo" na turze AI.
Nie, uważam po prostu że popełnianie tak wielkich błędów nie powinno występować w tak wielkich organizacjach jak CA. Zamiast na siłę wpychać nam niedorobione Mortal Empires powinni pomyśleć i wcześniej zabrać się z implementowanie Norski i RoR'ów i poprawianie tego co schrzanili. Szczerze wątpię, że przy pracy dużej ilości programistów miało by to trwać aż 6 miesięcy. Wierzę, że jak by odsunęli na bok inne projekty to wyrobili by się w 1-2 miesiące lub nawet mniej.
Ja właśnie kończę kampanię HE w której podbiłem cały świat (została mi już tylko Lustria) i też się dało grać. Poza wkurzającym błędem z tempem tury AI nic jakiegoś dewastującego rozgrywkę nie miałem. Raz w całej grze miałem "crash to Windows" podczas wczytywania bitwy.
Ja wrzucę filmik z którym się w dużej części zgadzam, bo sam tryb mnie nie rusza.
https://www.youtube.com/watch?v=0EEYVWqumQo
Im większa firma tym łatwiej o duże błędy, a wynika to ze skali projektów, i ilości pieniędzy jakie się przez nie przewijają.
Z tego co ja zrozumiałem z bloga, to Norsce dostaniemy w maju nie dlatego, że będą nad nią pracować 6 miesięcy, ale dlatego, że chcą doprowadzić grę do porządku zanim zaczną pracę nad Norscą. Wraz ze styczniowym DLC mają zrobić dużego merga wszystkich ważniejszych branchy i dopiero zajmą się implementacją Norsci(tak mi się przynajmniej wydaję). Wszystkie problemy wynikają z tego, że ktoś myślał że da radę zaimplementować Norsce z WH1 do WH2, a niestety nie ma takiej możliwości. Tak jak pisałem wcześniej większa ilość programistów/pracowników pracująca nad jednym zadaniem zmniejsza wydajność każdego z tych pracowników. Do tego dochodzi jeszcze prawo Brooksa przytoczone w blogu CA, także nie jest to takie proste jak może się wydawać.
Na moje problem Norski wynika z tego że gra jest robiona w osobnych działach na osobnych wersjach i po połączeniu tego nie zazębiło się tak jak powinno. A dodatkowo sama norska miała iść na zasadzie kopiuj-wklej z młota1 i po ptokach.
I teraz dostaniemy ją za 5 miesięcy bo CA zamierza postawić na wersje z nową rasą i pod tą wersje ustawiać wszystkie zmiany.
No coz za Norske juz wzieli kase to i po co sie teraz spinac i spieszyc?5 miesiecy na jedna gotowa rase zeby ja przerobic na II?-to jakas kpina.Trzeba dac jakies DLC ktore znowu nabije kase.
Natomiast co do fanatycznej obrony CA-wiecej takich ludzi jak Jastrzab i bedziemy miec nowe Total Wary z jedna grywalna nacja i 50 DLC:).Podziwiam Cie za obrone -jednak Twoje argumenty maja sie nijak do rzeczywistosci.
CA zatrudnia teraz bardzo duzo anglikow-a ten narod w zdecydowanej wiekszosci to lenie i partacze.Dlatego mamy takie gry-nie dlatego ze to duza firma itp-po prostu maja monopol w swojej kategori gier startegicznych,sa leniwi i maja gdzies wymagania klientow.CA potrzebuje dobrego kopa tak samo jak dostala EA i tak samo jak juz dostala SEGA-wtedy moze cos sie ruszy i zmieni.Jak ktos jest szczesliwy dostajac cos niedopracowanego za pelna cene to bardzo dobrze dla sprzedajacego.
Ponadto niech CA nie obiecuje ludziom glupot-to i niesmak i niezadowolenie bedzie mniejsze.
Nie bronię CA, bronie dyskusji opartej na argumentach, przed nielogicznymi, wyssanymi z palca, opartymi na rasizmie oskarżeniami. W świetle ostatnich informacji, CA można zarzucić niekompetencje czy chciwość (jak każdej firmie) ale nie lenistwo. Mam wielu znajomych w game-devie i uwierzcie mi nie jest to ścieżka kariery dla leniwych... Wasze oskarżenia w sporej części przypominają mi procesy czarownic. Kompletnie ignorujecie fakty i logiczne wytłumaczenia bo interesuje was jedynie ognisko...
Jak się nie ma czym bronić, to trzeba osoby oskarżające CA o to, że robią kijowo gry, oskarżyć o rasizm. Brawo. Czekam na kolejne Twoje równie mądre teorie :devil:
A co do CA to im więcej takich głupich FLC jak "laboratorium", tym bliżej części wymagających graczy do odejścia od wspierania tego cyrku zwanego "Total War: DLC Edition"...
Radzę zakończyć tę szarpaninę słowną. Poprzednie posty same w sobie stanowią podstawę do wlepienia ostów.
Jeśli chodzi o moje zdanie nt. laboratorium to jestem do tego ustosunkowany neutralnie. Raczej nie będę z tego korzystał, ale uważam, że będzie to duże doświadczenie dla CA, bo czegoś takiego jeszcze nie robili. Sprawdzą na pewno czy tryb będzie popularny i jeżeli okaże się klapą to nie będą tego typu rzeczy kontynuować w przyszłości.
A ja po zastanowieniu się nie jestem zadowolony z tego laboratorium. Bo chciałem jakiegoś nowego ll jeszcze w tym roku.
Jak na razie to nie śpieszą się z dodawaniem ll, tym bardziej że chciałbym by jeszcze doszedł ktoś do starych ras.
No i lipa. Patch wyszedł, jakieś badziewie dodali, a kampanii dalej nie mogę ruszyć.
Kilka modów i Mortal Empires staje się grywalne.
Pisali ze w styczniu maja wprowadzic jakas kampanie i flc. Znowu minikampania....:/?
Też mi się wydaje że chodzi im o wielkość DLC, czyli to największe za 18€ czy jakoś tak.
Ca zapowiedziała większy pacz w styczniu przy okazji nowego dlc rasowego.
To co najbardziej mnie w nim zaciekawiło to zmiany u bretonii, mają dostać nowe technologie i zmiany u LL. Ciekawe tylko ile tego jednak będzie.
Cytat:
The January update will be more extensive, affecting a number of battle and campaign systems, and is therefore taking time to thoroughly test. It includes, but is not limited to: Campaign balance changes to reduce Dwarf domination in Mortal Empires; selective changes to combat behaviours to reduce order-dropping in battle; new innate Traits for many Old World Legendary Lords; a raft of new technologies and Legendary Lord skills for Bretonnia; and multiple new buildings for a range of settlements.