-
Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Religia nie jest weryfikowalna i nie prowadzi do konkretnych wniosków. Nauka owszem.
Religie obierajac jako obiekt badawczy z zakresu ,np. kulturoznastwa moze prowadzic do wielu konkretnych wnioskow.
Osobiscie uwazam ze sama wiara swietnie daje sobie rade bez religijnej otoczki czego nie mozna powiedziec o religii co jest oczywiste.Na swoim skromnym przykladzie podam ze wiara i nauka nie powoduja u mnie zadnego dysonansu poznawczego a wrecz przeciwnie ;)
-
Takie bzdety wymyślają chyba z nudów. No bo przecież muszą coś robić, aby usprawiedliwić swoje istnienie bo kasa niezła z tego. Jeżeli stwierdzę, że chcę jeść wędzoną wędlinę to moja sprawa. A jeśli mi to przeszkadza to kupie parzoną albo gotowaną i wszystko w temacie. Ale nie, wg tych z euro-kołchozu lepiej smarować wędlinę farbą i dodawać chemię do jedzenia. Rozgoniłbym to towarzystwo na cztery wiatry.
Kolejna sprawa. Co z oscypkiem :?: bo przecież jest to ser wędzony chroniony przez prawo unijne (od 2 lutego 2007) jako produkt regionalny.
http://www.wiocha.pl/1052583,Rodzinna-Tradycja
-
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Dziwi mnie bezrobocie w pow. Radomskim... Radom to nie aż takie małe miasto, do Wawy też nie aż tak daleko (słyszałem o kilku osobach dojeżdżających, nie mówiąc o przeprowadzce). Tak samo Elbląg, też nie małe miasto, a do Trójmiasta jeszcze bliżej. Złotoryja, blisko Niemcy, ale może po prostu tam na czarno pracują a tutaj jeszcze kuronia biorą. Bo Braniewo, Wałbrzych, Pisz już mnie nie dziwią...
Mnie akurat bezrobocie w powiecie Radomskim nie dziwi, każdy kto mieszka widzi co się tam dzieje, wystarczy nawet przejechać przez miasto by stwierdzić, że lepiej tam nie wracać.
-
Ja zawsze przejeżdżam tą ich pożal się Boże obwodnicą, albo z zachodu, albo ze wschodu, ale jak się patrzy na miasteczka po drodze i przedmieścia Radomia, to normalne średniej wielkości polskie miasto, nic nadzwyczajnego... Może mają pecha do włodarzy miasta... Bo tak to trochę zakładów jest, logistycznie też nie jest tragicznie.
-
Cytat:
Skoro zarzucasz coś komuś mówisz co masz do niego, a nie twierdzisz - nie lubię Cię i już. A dlaczego nie lubisz to temu komuś nie wyjaśnisz już.
Taa bo Ty akurat umotywowałeś swoją obronę gender :roll:
I tak najlepsza jest swojska szynka wędzona po swojsku, ta sklepowa niech się do d... schowa.
Cytat:
Kolejna sprawa. Co z oscypkiem bo przecież jest to ser wędzony chroniony przez prawo unijne (od 2 lutego 2007) jako produkt regionalny.
Cicho bo się goralenvolk obrazi a oscypek to ich żyła złota :mrgreen:
Co do Unii to pamiętacie ten tekst?:
Cytat:
Warszawa, 13.12.2005 r.
Kochana Mamusiu!
W Unii jest fajnie, niczego tu nie brakuje. Cukier jest po 4 zł za kg,
benzyna po 5,50 zł za litr, masło po 4,10 zł za kostkę, chleb po 3,20 zł za
bochenek, a paczka papierosów po 12 zł.
Jeśli chodzi o nasz dom, to latem przyjechał pan Helmut z Berlina. Najpierw
postawił piwo, a potem pokazał akt własności z 1937 r. i powiedział, że
teraz to jego ziemia i wszystko, co na niej. Może to i lepiej, i tak nie
byłem w stanie płacić podatku katastralnego (Mamusia wie, 1% od wartości
nieruchomości rocznie). Za to w przytułku mamy kolorową telewizję i fajne
filmy.
Pracy na razie nie ma, ale mówią, że będzie. Jak dożyję, to za 6 lat będę
mógł pracować w Niemczech albo Austrii. W mieście budują nowy urząd. Unia
dała trochę grosza. Firma Heńka Kowalskiego startowała w przetargu, ale
wygrali Szwedzi. Co prawda inżynierów
sprowadzili od siebie, ale Heniek i tak się cieszy, bo uznali jego
kwalifikacje i pozwolili nosić cegły. Niech sobie chłop zarobi, bo jego
firma już nie wytrzymuje tego zwiększonego VAT-u w budownictwie.
Chciał wysłać syna na studia do Francji, ale nie miał na to pieniędzy. Córka
jednego z ministrów miała więcej szczęścia i dostała unijne stypendium.
Chłopak Henia jest całkiem zdolny, więc zdawał na naszą politechnikę. Na razie
jest na darmowym stażu w hipermarkecie.
Ostatnio w mieście pojawiło się mnóstwo byłych rolników. Mówią coś o
nierównej konkurencji, niskich dopłatach i limitach produkcyjnych. Nie wiem
o co im chodzi, przecież mieli najwięcej zyskać na integracji.
Do domu naprzeciwko wprowadziło się młode małżeństwo - Tomek i Jacek. To
bardzo wrażliwi ludzie, nawet starają się o adopcję. Pani kurator jest
bardzo tolerancyjna i świeżo po aborcji, więc mają duże szanse.
Niech Mamusia na razie siedzi na tej Białorusi, bo tu szaleje eutanazja,
zwłaszcza, że ubezpieczalnia już o Mamusię pytała.
To tyle, bo idę po zasiłek. Będę go pobierał jeszcze dwa miesiące.
Całuję mocno,
Zdzisiek
P.S. Niech mi Mamusia przyśle kilo szynki, ale takiej ze zwykłego prosiaka,
bo te nasze świecą po nocach.
P.P.S. Niech Mamusia wyśle ten list swoim znajomym. Może za kilkanaście lat
do mnie wróci. Wtedy Polski już pewnie nie będzie, ale w końcu będę
obywatelem nowego euroregionu...
Część już się spełniła :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Ja zawsze przejeżdżam tą ich pożal się Boże obwodnicą, albo z zachodu, albo ze wschodu, ale jak się patrzy na miasteczka po drodze i przedmieścia Radomia, to normalne średniej wielkości polskie miasto, nic nadzwyczajnego... Może mają pecha do włodarzy miasta... Bo tak to trochę zakładów jest, logistycznie też nie jest tragicznie.
Teraz budują niedaleko mnie obwodnice południową :D bardziej powiedziałbym, że to wina włodarzy miasta, którzy nie mają w ogóle pomysłu dla miasta, oraz bliskość stolicy, do której spływa większość inwestycji. Ostatnio słyszałem, że powstał projekt powstania ZOO, co akurat jest lepszym pomysłem niż lotnisko zastępcze dla Wawy.
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Cytat:
Skoro zarzucasz coś komuś mówisz co masz do niego, a nie twierdzisz - nie lubię Cię i już. A dlaczego nie lubisz to temu komuś nie wyjaśnisz już.
Taa bo Ty akurat umotywowałeś swoją obronę gender :roll:
Wrzuciłeś jakiś cytat, w odpowiedzi razem z Glacą chcieliśmy się dowiedzieć co to za cechy, Ty w odpowiedzi piszesz, że skoro bronimy to powinniśmy wiedzieć. Teraz mam nagle by się czegoś od Ciebie dowiedzieć umotywować swoje postępowanie. :roll:
------------------------------------------------------
Może i nie zapłaciła, ale zapłaciła by mógł to zrobić w ciepłym, przyjaznym hotelowym pokoiku....
http://fakty.interia.pl/polska/news-osw ... Id,1088593
Kancelaria w oświadczeniu wysłanym IAR, wyjaśnia, że "warunkiem rozliczenia kosztu noclegu jest przedłożenie przez posłów imiennie wystawionych faktur - opisanych i potwierdzonych podpisem posła, że nocleg był związany z wykonywaniem mandatu poselskiego. Za celowość wydatkowania środków finansowych w tym zakresie ponoszą odpowiedzialność wyłącznie posłowie".
Jedyną wesołą wiadomością jest fakt, że owa pani, mogła zaszantażować posła ponieważ zobaczyła go na pielgrzymce.
-
Cytat:
A to, że chłopak woli bawić się żołnierzykami i samochodami a dziewczynka lalkami to też nie wynika z biologicznch uwarunkowań tylko z genderowskiej płci kulturowej tak? Rozumiem, że ty się w dzieciństwie wolałeś bawić lalkami, stąd te teorie
to dziecko gdzieś w genach ma zakodowane czym ma się bawić? czy może bawi się tym co mu kupią rodzice? a rodzice kupią mu to co uznają za ''męskie'' i ''żeńskie''. więc gdzie tu wolna wola dziecka? a może naprawdę rodzice kierują się tym co woli ich dziecko i np. jak mały Jaś weźmie z półki ze sklepu lalkę, to rodzice zgodzą się na taki zakup..? i wcale nie będę mu wciskać (nieświadomie) męskiej roli kulturowej? czy w XXI wieku nadal mamy utrzymywać przy życiu role, które ukształtowały się w paleolicie..?
lalka wynika z biologicznych uwarunkowań małych dziewczynek..? a jakie to ona ma wtedy uwarunkowania przed okresem dojrzewania..?
no i co jest złego w tym, że chłopak bawi się zabawkami dla dziewczyn, a dziewczynki zabawkami dla chłopców? to jest jakaś ujma być dziewczynką?
-
Widzę tu genderyzm pełną gębą. Rozumiem, że to iż kobiety mniej od mężczyzn wolą majsterkowanie a faceci mniej od kobiet wolą zajmowanie się dziećmi to też uwarunkowanie kulturowe i wynika z tego że w młodości niepostępowi rodzice kupowali chłopakom samochodziki a dziewczynkom lalki :roll:
-
a ja tu widzę generalizowanie, stereotypizacji i odpowiedzialność zbiorową. a wydawało mi się, że prawica bardziej wierzy w prawa i wolność jednostek ;)
Cytat:
''Rozumiem, że to iż kobiety mniej od mężczyzn wolą majsterkowanie a faceci mniej od kobiet wolą zajmowanie się dziećmi to też uwarunkowanie kulturowe i wynika z tego że w młodości niepostępowi rodzice kupowali chłopakom samochodziki a dziewczynkom lalki''
wg genderyzmu tak i zdrowego rozsądku również.
chyba, że wiesz o jakichś biologicznych uwarunkowaniach do tego- chętnie poznam fakty, które potwierdzają, że majsterkowanie nierozerwalnie związane jest z posiadaniem penisa i jakie uwarunkowania biologiczne nakazuję podświadomie dziewczynkom przed okresem dojrzewania zabawę lalkami. może po prostu przeznaczeniem kobiety zakodowanym w genach jest rodzenie dzieci, a wszystko co związane z czymś wyższym, z kształtowaniem świata, to już domena wyłącznie mężczyzn...
i dlatego wyśmiewany jest jakikolwiek ''atrybut kobiecości'' np. sukienka w kontekście chłopców- bo z naszej kultury (ale dopiero gdzieś od XVIII-XIX wieku- widocznie wtedy nastąpiła jakaś biologiczna zmiana w DNA :lol:) wynika, że mężczyźni chodzą w spodniach. ale już kobieta w spodniach nikogo nie dziwi. dlaczego? bo wstyd być kobietą, ale bycie mężczyzną jest super, jest czymś lepszym.
ale w takim razie uznajemy człowieka za zwierzaka, który robi to co dyktuje mu Natura- w sumie to kobiety są tymi zwierzętami, bo tylko do roli biologicznej (zajmowanie się dziećmi) je sprowadzasz.
albo wszyscy jesteśmy ludźmi i każdy może wybrać kim chce być i co chce robić, posiada wolną wolę, rozum- albo: jesteśmy robocikami sterowanymi przez biologię i genetykę, która dyktuje nam ubiór, zachowanie, sposób myślenia, przyszły zawód, determinuje właściwie całe życie przez fakt posiadania penisa lub waginy.
-
Cytat:
może po prostu przeznaczeniem kobiety zakodowanym w genach jest rodzenie dzieci
no mężczyzn to na pewno :lol:
-
i dlatego robienie czegokolwiek innego co nie jest związane z rodzeniem dzieci jest ''nienaturalne'' i sprzeczne z ''naturalnym porządkiem''.
bo po to stworzyliśmy cywilizację i kulturę aby decydowała o nas biologia i natura, a powołaniem kobiety tak jak 20, 10, 5 tysięcy lat temu jest rodzenie dzieci. pal sześć rozwój technologiczny... mentalność łowców mamutów wiecznie żywa... ehehehe
a mężczyźni mają zakodowane w genach chodzenie w spodniach jak twierdzi zakapior ;) naprawdę tak myślisz, bo nie wierzę? :lol:
szkoda, że panowie szlachta w RON tego nie wiedzieli i chodzili w sukniach :D to byli dopiero genderyści ;)
odszczekam swój genderyzm jak ktoś mi poda jeden sensowny argument za tym, że chodzenie w sukience/w spodniach wynika z biologii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
i dlatego robienie czegokolwiek innego co nie jest związane z rodzeniem dzieci jest ''nienaturalne'' i sprzeczne z ''naturalnym porządkiem''.
bo po to stworzyliśmy cywilizację i kulturę aby decydowała o nas biologia i natura, a powołaniem kobiety tak jak 20, 10, 5 tysięcy lat temu jest rodzenie dzieci. pal sześć rozwój technologiczny... mentalność łowców mamutów wiecznie żywa... ehehehe
a mężczyźni mają zakodowane w genach chodzenie w spodniach jak twierdzi zakapior ;) naprawdę tak myślisz, bo nie wierzę? :lol:
szkoda, że panowie szlachta w RON tego nie wiedzieli i chodzili w sukniach :D to byli dopiero genderyści ;)
odszczekam swój genderyzm jak ktoś mi poda jeden sensowny argument za tym, że chodzenie w sukience/w spodniach wynika z biologii.
bo nie wynika z biologii. To są uwarunkowania kulturowe tudzież związane z modą. To jest po prostu przekazywane z pokolenia na pokolenie drogą niewerbalną ulegając przy okazji pewnym drobnym zmianom(jeśli mówimy o modzie).
Jak dla mnie jest to kwestia nie żadnej tam genetyki jeno po prostu uwarunkowań społecznych - to jak społeczeństwo określa kobietę i mężczyznę tj mężczyźni chodzą w tylko spodniach kobiety najczęściej w sukienkach/spódnicach itp. Ewenementem w tej sytuacji jest kultura Szkotów z tym, że to jest akurat właśnie strój ludowy - kilt.
Dalej zabawki - gdy byłem mały to od razu wiedziałem, że chcę samochodzik zamiast lalki. Skąd? Ciężko mi powiedzieć myślę, że to dlatego bo chłopiec i dziewczynka mają inne zainteresowania, która moim zdaniem wynikają właśnie z presji społeczeństwa oraz własnych zainteresowań.
Generalnie społeczeństwo określa to w jaki sposób dana płeć się ubiera/zachowuje.
-
Lata mijają, a ciągle aktualne:
Co jest najgorsze?
[youtube:3hpdyn56]http://www.youtube.com/watch?v=-yI0VREh0kA[/youtube:3hpdyn56]
-
Zdajesz sobie sprawę, że ten fragment jest wyrwany z kontekstu? To jest spektakl o obłudzie księży, a tutaj mamy księdza pijaka. Tak więc odpowiedz sobie teraz sam, jakie znaczenie ma ten fragment.
-
[youtube:1pffa6va]http://www.youtube.com/watch?v=O7jNh5QFr0Y#t=73[/youtube:1pffa6va]
http://www.kyon.pl/static/img/remiq.net_18814.jpg
-
Cytat:
Tak więc odpowiedz sobie teraz sam, jakie znaczenie ma ten fragment.
Takie, że nawet obłudny ksiądz pijak ma czasem rację. :)
-
-
Cytat:
Według Ciebie po to stworzyliśmy cywilizację, żeby zaprzeczyć naturze?
Według Ciebie mężczyzna może rodzić dzieci, wystarczy przestawić sobie płeć kulturową na żeńską?
Cytat:
Jak dla mnie jest to kwestia nie żadnej tam genetyki jeno po prostu uwarunkowań społecznych - to jak społeczeństwo określa kobietę i mężczyznę tj mężczyźni chodzą w tylko spodniach kobiety najczęściej w sukienkach/spódnicach itp. Ewenementem w tej sytuacji jest kultura Szkotów z tym, że to jest akurat właśnie strój ludowy - kilt.
Cytat:
a mężczyźni mają zakodowane w genach chodzenie w spodniach jak twierdzi zakapior naprawdę tak myślisz, bo nie wierzę?
szkoda, że panowie szlachta w RON tego nie wiedzieli i chodzili w sukniach to byli dopiero genderyści
Czepiliście się stroju jakbym to kwestionował że zależy od kultury. Proszę mi podać cytat gdzie takie coś pisałem bo jak podnoszę kwestie stosunku do dziedzin ścisłych i opieki nad dziećmi to głowa w piasek. Brak argumentów co? Lepiej sobie coś ubzdurać i w ten deseń atakować, typowe marksistowsko-leninowskie zagrywki. Prawdy nie da sie zagłuszyć a prawda jest taka, że kobieta zawsze będzie bardziej myśleć sercem (emocjami) a facet rozumem choćbyście jej na siłę pchali samochodziki a gościom lalki jako zabawki.
Cytat:
Dalej zabawki - gdy byłem mały to od razu wiedziałem, że chcę samochodzik zamiast lalki. Skąd? Ciężko mi powiedzieć myślę, że to dlatego bo chłopiec i dziewczynka mają inne zainteresowania
Jak to skąd, właśnie z biologii, uwarunkowań biologicznych obu płci.
Cytat:
chyba, że wiesz o jakichś biologicznych uwarunkowaniach do tego- chętnie poznam fakty, które potwierdzają, że majsterkowanie nierozerwalnie związane jest z posiadaniem penisa i jakie uwarunkowania biologiczne nakazuję podświadomie dziewczynkom przed okresem dojrzewania zabawę lalkami. może po prostu przeznaczeniem kobiety zakodowanym w genach jest rodzenie dzieci, a wszystko co związane z czymś wyższym, z kształtowaniem świata, to już domena wyłącznie mężczyzn...
Może się zdziwisz ale tak- rodzenie i opiekę nad dziećmi kobieta ma zakodowane w genach :lol: Co do majsterkowania- owszem- mężczyzna ma większe predyspozycje do dziedzin technicznych. Miałeś na WOSie o płciach i dojrzewaniu czy bawiłeś się wtedy lalkami? Genderyści chcieliby żeby to wynikało z presji społeczeństwa- niestety taka presja jest wtórna a nie pierwotna, stanowi nacisk na naturalne predyspozycje człowieka. Poza tym skoro wynikałoby to niby z presji społeczeństwa- mamy setki różnych kultur na planecie Ziemia, powstałoby chociaż jedno społeczeństwo gdzie mężczyzna wchodzi całkowicie w rolę kobiety i odwrotnie. Takich nie ma więc całe genderowskie dywagacje można o kant dupy potłuc skoro nie mają ani jednego przykładu na poparcie swoich chorych tez (nawet pary homosiów odpadają, tam też jeden osobnik jest bardziej męski, drugi zniewieściały i ten pierwszy dominuje).
-
Cytat:
tylko jak zwykle węszy jakiś absurdalny spisek żydowski.
Zgadzam się.
W Izraelu większość Żydów ma poglądy prawicowe, więc nie sądzę, żeby mieli ochotę pomagać w spiskach naszemu lewackiemu rządowi.
Żydzi z Izraela są OK.
Jeśli już taka absurdalna teoria miałaby się okazać prawdziwa, to prędzej dotyczyłaby Żydów z USA - bo tam dominuje głęboka lewica. ;)
Zresztą tzw. "antypolonizm" istnieje głównie wśród Żydów z USA, za to w Izraelu jest wielu, którzy naprawdę lubią nasz kraj.
-
Cytat:
Tak więc odpowiedz sobie teraz sam, jakie znaczenie ma ten fragment.
Takie, że nawet obłudny ksiądz pijak ma czasem rację. :)
Taki, że to co mówi zostało ośmieszone.
-
Cytat:
Cytat:
Dalej zabawki - gdy byłem mały to od razu wiedziałem, że chcę samochodzik zamiast lalki. Skąd? Ciężko mi powiedzieć myślę, że to dlatego bo chłopiec i dziewczynka mają inne zainteresowania
Jak to skąd, właśnie z biologii, uwarunkowań biologicznych obu płci.
:?: Możesz mi wytłumaczyć te uwarunkowania wynikające z biologii?
Cytat:
Cytat:
Może się zdziwisz ale tak- rodzenie i opiekę nad dziećmi kobieta ma zakodowane w genach :lol: Co do majsterkowania- owszem- mężczyzna ma większe predyspozycje do dziedzin technicznych. Miałeś na WOSie o płciach i dojrzewaniu czy bawiłeś się wtedy lalkami? Genderyści chcieliby żeby to wynikało z presji społeczeństwa- niestety taka presja jest wtórna a nie pierwotna, stanowi nacisk na naturalne predyspozycje człowieka. Poza tym skoro wynikałoby to niby z presji społeczeństwa- mamy setki różnych kultur na planecie Ziemia, powstałoby chociaż jedno społeczeństwo gdzie mężczyzna wchodzi całkowicie w rolę kobiety i odwrotnie. Takich nie ma więc całe genderowskie dywagacje można o kant dupy potłuc skoro nie mają ani jednego przykładu na poparcie swoich chorych tez (nawet pary homosiów odpadają, tam też jeden osobnik jest bardziej męski, drugi zniewieściały i ten pierwszy dominuje).
Rodzenie dzieci przez kobietę jest uwarunkowane w genach a bardziej w jej anatomii, ale co do opieki nad dziećmi to już już nie, to jest bardziej związane z jej psychiką.
Tak naciskasz na to by na kobiety spadała jedynie rola wychowawcza dzieci, wytłumacz mi co przeszkadza mężczyźnie opiekować się dzieckiem?
-
Cytat:
Możesz mi wytłumaczyć te uwarunkowania wynikające z biologii?
A jest sens wyjaśniać aż takie oczywistości, że facet ma chromosomy XY a kobieta XX, czyli inny zestaw genów, że facet ma przewagę testosteronu a kobieta estrogenów itd itp? Ile razy mam udowadniać że nie jestem wielbłądem?
Cytat:
Rodzenie dzieci przez kobietę jest uwarunkowane w genach a bardziej w jej anatomii
Zdziwisz się ale anatomia też wynika z genów LoL :shock:
Cytat:
ale co do opieki nad dziećmi to już już nie, to jest bardziej związane z jej psychiką.
To też wynika z genetyki, nie masz najmniejszych podstaw do twierdzenia, że jest inaczej.
Cytat:
Tak naciskasz na to by na kobiety spadała jedynie rola wychowawcza dzieci, wytłumacz mi co przeszkadza mężczyźnie opiekować się dzieckiem?
Po pierwsze nigdzie nie naciskam na to "by na kobiety spadała jedyna rola wychowawcza dzieci", nie podasz takiego cytatu ze mnie bo go nie ma. Po drugie nic nie przeszkadza mężczyźnie opiekować się dzieckiem. Jeśli coś twierdzę to najwyżej to, że kobieta z racji swoich wrodzonych zdolności ( a nie jakiejś presji społeczeństwa LoL) opiekuje się dziećmi lepiej/efektywniej.
Daj już sobie spokój z tym tematem, przekroczyłeś kilkukrotnie granicę autokompromitacji. :roll:
-
Cytat:
Według Ciebie po to stworzyliśmy cywilizację, żeby zaprzeczyć naturze?
dokładnie po to. gdybyśmy nie chcieli jej zaprzeczać, to zostalibyśmy na drzewach, w jaskiniach, lub co najwyżej żyli zgodnie z nią jak Indianie Północnoamerykańscy...
dlatego powstały miasta, pismo, medycyna żeby człowiek zerwał z Naturą- przestał być zjadanym przez wilki, nie umierał na każdą najprostszą chorobę. każdy wynalazek, osiągnięcie człowieka to próba zerwania z Naturą.
Cytat:
powstałoby chociaż jedno społeczeństwo gdzie mężczyzna wchodzi całkowicie w rolę kobiety i odwrotnie. Takich nie ma więc całe genderowskie dywagacje można o kant dupy potłuc skoro nie mają ani jednego przykładu na poparcie swoich chorych tez
ale wszyscy mężczyźni mieliby wchodzić czy wystarczy społeczeństwo gdzie istnieje np. trzecia płeć kulturowa np. w Tajlandii czy na Polinezji. To właśnie odkrycia antropologiczne postawiły pod znakiem zapytania ''tradycyjny porządek'' jaki przyjęliśmy w Europie za normalny. Bo nie wszędzie jest tak jak u nas i europocentryzm jest śmieszny.
dziedziny ścisłe? znaczy jak facet jest w nich słabszy od kobiety to od razu jest mniej męski..? nie rozumiem tego argumentu, bo jest zbyt ogólny i na dodatek oznacza jakieś fałszywe generalizowanie.
pisałeś jednak o przebieraniu w sukienki i nie odpowiedziałeś w jaki sposób to może zagrozić płci tych dzieci.
i jak z biologii wynikać może pociąg chłopców do samochodzików... no kurde :lol:
ale po prostu zakapiorze nic a nic nie rozumiesz, bo piszesz takie bzdury:
Cytat:
Według Ciebie mężczyzna może rodzić dzieci, wystarczy przestawić sobie płeć kulturową na żeńską?
dalej nie odróżniasz płci kulturowej od biologicznej. co płeć kulturowa ma wspólnego z rodzeniem dzieci skoro to wyłącznie kwestia biologii..?
właściwie nawet nie rozumiem w czym widzisz problem skoro twoja wiedza w tym temacie jest taka... po prostu zgodnie z tradycją polskiej prawicy nienawidzisz wszystkiego czego nie znasz i nie rozumiesz?
-
Tak przy okazji tego sporu "kulturalno-seksualnego". Skoro mogą, obok siebie, istnieć szkoły i uczelnie religijne i państwowe, to co stoi na przeszkodzie w stworzeniu sieci szkół i przedszkoli prawicowych i lewicowych? Do lewicowych szłaby młodzież, rodziców z lewicowymi poglądami . Tam lewicowcy mogliby wypróbowywać na SWOICH dzieciach, wszelkie postępowe teorie biologiczno-kulturalno-społeczne :P. Na prawicowych, byłoby tradycyjnie i konserwatywnie. Doszedłby do tego element zdrowej konkurencji w wynikach naukowych, społecznych i prestiżowych :mrgreen: Lewicowe - zgodnie z swoją teorią - byłyby dotowane przez państwo :twisted: . Prawicowe z pieniędzy prywatnych... Ciekawe, które chętniej wybieraliby rodzice, gdyby mieli wolny wybór?
-
Cytat:
Cytat:
Możesz mi wytłumaczyć te uwarunkowania wynikające z biologii?
A jest sens wyjaśniać aż takie oczywistości, że facet ma chromosomy XY a kobieta XX, czyli inny zestaw genów, że facet ma przewagę testosteronu a kobieta estrogenów itd itp? Ile razy mam udowadniać że nie jestem wielbłądem?
Nie ładnie jest odpowiadać pytaniem na pytanie, a po za tym nie odpowiedziałeś nawet na nie.
W jaki sposób uwarunkowania biologiczne wpływając na to jaką zabawką bawi się dziecko? Bo tego pragnę się dowiedzieć, bo taką tezę postawiłeś.
Cytat:
Cytat:
Rodzenie dzieci przez kobietę jest uwarunkowane w genach a bardziej w jej anatomii
Zdziwisz się ale anatomia też wynika z genów LoL :shock:
Jakbyś umiał czytać z sensem to byś zrozumiał.
Cytat:
Cytat:
ale co do opieki nad dziećmi to już już nie, to jest bardziej związane z jej psychiką.
To też wynika z genetyki, nie masz najmniejszych podstaw do twierdzenia, że jest inaczej.
Możesz podać mi gen odpowiedzialny za to?
Cytat:
Cytat:
Po pierwsze nigdzie nie naciskam na to "by na kobiety spadała jedyna rola wychowawcza dzieci", nie podasz takiego cytatu ze mnie bo go nie ma. Po drugie nic nie przeszkadza mężczyźnie opiekować się dzieckiem. Jeśli coś twierdzę to najwyżej to, że kobieta z racji swoich wrodzonych zdolności ( a nie jakiejś presji społeczeństwa LoL) opiekuje się dziećmi lepiej/efektywniej.
Daj już sobie spokój z tym tematem, przekroczyłeś kilkukrotnie granicę autokompromitacji. :roll:
Skoro ja przekroczyłem granice autokompromitacji to chyba nie zauważyłeś, że sam już też ją przekroczyłeś nie odpowiadając na postawione pytania.
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
czy w XXI wieku nadal mamy utrzymywać przy życiu role, które ukształtowały się w paleolicie..?
Dzieki porzadkowi plemiennemu ktory przeistoczyl sie w spoleczny mamy juz wlasnie XXIw. i cywilizacyjnie(we wszystkich aspektach tego pojecia) jestesmy gdzie jestesmy dzieki zachowaniu tego porzadku ktory tak ochoczo chcesz postawic do gory nogami diabli wiedza w jakim celu
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
to jest jakaś ujma być dziewczynką?
Nie dla dziewczynki
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
albo wszyscy jesteśmy ludźmi i każdy może wybrać kim chce być i co chce robić, posiada wolną wolę, rozum
Pieknie powiedziane i tylko szkoda ze kompletnie nie respektowane przez zwolennikow i przedstawicieli wszelkich mniejszosci seksualno-spolecznych
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
bo po to stworzyliśmy cywilizację i kulturę aby decydowała o nas biologia i natura,
Gatunek ludzki podobnie jak cywilizacja ktora stworzyl jest calkowicie zalezna zarowno od biologii jak i od samej Natury
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
a mężczyźni mają zakodowane w genach chodzenie w spodniach
Skoro w pewnym okresie naszej cywilzacji staly sie kanonem i podstawa meskiej garderoby oraz wprowadzono je bez zadnych spolecznych zaburzen widac samcom to odpowiadalo i dalej odpowiada...No z wyjatkami ktore staraja sie wmowic swoja anormalnosc jako postep cywilizacyjny :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Domen
za to w Izraelu jest wielu, którzy naprawdę lubią nasz kraj.
Siostry Radwanskie w zeszlym roku odczuly ta koszerna sympatie podobnie jak obecni wlasciciele pozydowskich nieruchomosci ze o ciaglej nagonce w izraelskiej prasie na nasz kraj juz nie wspomne.Faktycznie nas kochaja ;)
Po tym co @glaca napisala w kilku swoich ostatnich postach dochodze do przeswiadczenia ze dla niej "gender" to tylko i wylacznie prawo do publicznego zaakceptowania mozliwosci wskakiwania przez nia w damskie fatalaszki do czego bedac kobieta ma prawo bez genderowskiej otoczki ;)
-
Cytat:
Siostry Radwanskie w zeszlym roku odczuly ta koszerna sympatie
Ale przecież u nas też są antysemici. To i u nich się trafiają podobne typki. Grupka idiotów - nic nie poradzisz.
Prawda jest taka, że antypolonizm jest silny tylko wśród Żydów z Niemiec i z USA - bo tamci Żydzi wywodzą się w większości z Niemiec.
Konsultantem historycznym serialu "Nasze Matki, Nasi Ojcowie" był Żyd z niemieckim pochodzeniem.
Izrael to nasz sprzymierzeniec, nie wróg. Bardzo wielu Żydów z Izraela jest przychylnych Polsce - np. Szewach Weiss.
To Izrael wymusił na kanclerzu Niemiec stwierdzenie, "Odpowiedzialność za Holocaust pozostanie na zawsze elementem tożsamości niemieckiej".
To Niemcy i niemieccy Żydzi bardzo by chcieli, by ten element tożsamości z Niemców przerzucić na Polaków - i na nas zwalić odpowiedzialność.
Propagandę antypolską sieją Niemcy i potomkowie Żydów, którzy wyemigrowali z Niemiec do USA.
Cytat:
o ciaglej nagonce w izraelskiej prasie na nasz kraj juz nie wspomne.
Jesteś pewien, że mówisz o prasie izraelskiej a nie o prasie amerykańskiej :?:
W jakim języku jest ta prasa :?: Żydzi w Izraelu po angielsku ani po niemiecku raczej nie piszą.
-
Dosc interesujacy,moim zdaniem,artykul o naszej zachodniej kulturze a raczej dokad zmierza...
http://www.prisonplanet.pl/kultura/szko ... 1370211198
-
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
podobnie jak obecni wlasciciele pozydowskich nieruchomosci ze o ciaglej nagonce w izraelskiej prasie na nasz kraj juz nie wspomne.Faktycznie nas kochaja ;)
A ja ostatnio czytałem np o polskich rodzinach żądających odszkodowań od państwa polskiego, za to, że Niemcy odebrali im ziemie pod budowę obozów koncentracyjnych. A co do roszczeń żydowskich, są to również roszczenia prywatne bądź różnych organizacji pozarządowych(swoją drogą najczęściej stoi za tym głównie amerykańska diaspora żydowska jak słusznie piszę Domen) a nie oficjalne stanowisko państwa izraelskiego.
Cytat:
Zamieszczone przez Domen
Cytat:
Siostry Radwanskie w zeszlym roku odczuly ta koszerna sympatie
Ale przecież u nas też są antysemici. To i u nich się trafiają podobne typki. Grupka idiotów - nic nie poradzisz.
Dokładnie :!: i tam zdarzają się nawiedzeni Rabini pokroju naszych Natanków czy publicyści pokroju Michalkiewicza.
-
Cytat:
dlatego powstały miasta, pismo, medycyna żeby człowiek zerwał z Naturą- przestał być zjadanym przez wilki, nie umierał na każdą najprostszą chorobę. każdy wynalazek, osiągnięcie człowieka to próba zerwania z Naturą.
Zostało wymyśleć jakby tu nie oddychać, nie jeść i nie wydalać i całkiem zerwiemy z naturą :lol: Wreszcie stworzymy bolszewickiego "Nowego człowieka".
Cytat:
społeczeństwo gdzie istnieje np. trzecia płeć kulturowa
:shock:
Cytat:
po prostu zgodnie z tradycją polskiej prawicy nienawidzisz wszystkiego czego nie znasz i nie rozumiesz?
A ty z kolei zgodnie z tradycją europejskiego marksizmu- bolszewizmu łykasz każdą lewacką pigułkę szczęścia serwowaną z centrali LGBT/feminazistek/Brukseli. :roll:
Cytat:
W jaki sposób uwarunkowania biologiczne wpływając na to jaką zabawką bawi się dziecko?
Już pisałem, nie czytasz moich postów to nie wiesz. Dodatkowo rozmywasz dyskusję w typowo bolszewicki sposób, czyli jak coś wytłumaczyłem łopatologicznie jak krowie na miedzy to pytasz konsekwentnie dalej o to samo sądząc, że ktoś z boku stwierdzi że nie odpowiadam na pytania.
Cytat:
i tam zdarzają się nawiedzeni Rabini pokroju naszych Natanków czy publicyści pokroju Michalkiewicza.
Grunt, że nasi rodzimi lewaccy publicyści trzymają się wysokich europejskich standardów.
-
Cytat:
Cytat:
Zostało wymyśleć jakby tu nie oddychać, nie jeść i nie wydalać i całkiem zerwiemy z naturą :lol: Wreszcie stworzymy bolszewickiego "Nowego człowieka".
Nie jesteś na bieżąco Zakapiorze, pomysłowi lewacy to też już wymyślili: :D
http://www.vismaya-maitreya.pl/fggrehtrhrth.jpg
My zerwiemy całkiem z naturą, a po kilkudziesięciu dniach bez jedzenia natura zerwie z nami. "Nowy człowiek" będzie tym ostatnim. :lol:
Cytat:
społeczeństwo gdzie istnieje np. trzecia płeć kulturowa
Społeczeństwo, gdzie możesz być np. rybką:
[youtube:2elv0yph]http://www.youtube.com/watch?v=PM-UZFVYAAk[/youtube:2elv0yph]
-
Miazga :mrgreen: Aż szkoda, że ten bolszewik nie urodził się 100 lat wcześniej, może wtedy wielki lewacki eksperyment niejedzenia (Ukraina 1932-33) powiódłby się. To też dobre:
[youtube:1qv9vu93]http://www.youtube.com/watch?v=BCBVySzK6PU[/youtube:1qv9vu93]
Sam tytuł w sam raz z czerwonej propagandy. W połączeniu z płciami kulturowymi gender, pedalstwem i niedawnym (linkowanym gdzieś w agorze) wynalazkiem dzięki któremu będziemy spać 5 minut to faktycznie odrzucimy naturę i stworzymy "nowego człowieka", idealnego niewolnika matrixa socjalizmu. Glaca zgłoś się do tego faceta, będziesz bliżej "prawdy" i "wyzwolenia" z faszyzmu/szowinizmu prawicowej matki natury :lol: Ale poczekajmy, zaraz chochlik zapyta mnie o dowody na to że potrzebę jedzenia mamy zapisaną w genach :lol:
Po prostu:
http://www.stalin.tv/grafika/bij_bolszewika.jpg
-
Cytat:
Cytat:
W jaki sposób uwarunkowania biologiczne wpływając na to jaką zabawką bawi się dziecko?
Już pisałem, nie czytasz moich postów to nie wiesz. Dodatkowo rozmywasz dyskusję w typowo bolszewicki sposób, czyli jak coś wytłumaczyłem łopatologicznie jak krowie na miedzy to pytasz konsekwentnie dalej o to samo sądząc, że ktoś z boku stwierdzi że nie odpowiadam na pytania.
:mrgreen: czytam i czytam i ciągle pragnę się dowiedzieć o tych uwarunkowaniach, bo podałeś jedynie zestaw chromosomów :lol: ,który ni jak ma się do tego czym bawi się dziecko. Argument można powiedzieć z czterech liter. Wytłumacz mi proszę jak zestaw genów może wpływać na zabawkę, którą bawią się dzieci.
Jeśli dziewczynka bawi się samochodzikiem, a według Twojej teorii nie powinna to jest wtedy kim? Posiada testosteron?
Mężczyźni mają połowę chromosomów żeńskich, również mamy hormon estrogen wiec jakaś część nas powinno chcieć bawić się zabawkami dla dziewcząt. To jak jest w końcu?
Wysuwasz ciekawą teorię, której ni jak nie potrafisz podeprzeć jakimi kol wiek badaniami. Czekam na kolejny argument.
-
Z tym spaniem w 5 minut to jeszcze nie taki głupi pomysł. :P
Przynajmniej przydatne.
========================================
O Polakach na Białorusi z białoruskiego punktu widzenia - pytanie gdzie jest prawda a gdzie propaganda?:
http://www.youtube.com/watch?v=2E6QVU4b838
-
Cytat:
Z tym spaniem w 5 minut to jeszcze nie taki głupi pomysł.
Przynajmniej przydatne.
Fajne do momentu kiedy korPOracje wprowadzą dzięki temu wynalazkowi pracę po 20 godzin dziennie.
-
http://sdp.pl/informacje/9178,znamy-naj ... 1389819269
To jest po prostu żenujące i straszne zarazem. Gołym okiem widać analogie z przeszłości... wygląda na to, że polska prawica czerpie standardy od najznamienitszych.
-
Wspaniala fotka oddajaca rzeczywisty stosunek Polakow do teczowej zarazy.Calkowicie sie zgadzam z wyborem jak i z przeslaniem plynacym z tego zdjecia ;)
-
Nie, nie oddaje rzeczywistego stosunku Polaków do tęczy. Oddaje stosunek tylko części Polaków, najpewniej tej malutkiej części.
-
Znowu te faszystowskie cyrki? Ja tu piszę pracę o tym, czym dla mnie jest demokracja, a tu znowu cyrk ze spaloną tęczą? Dajcie spokój, "patrioci"!
-
Demokracja to wladza ludu i glos wiekszosci.W Polsce zdecydowana wiekszosc nie zyczy sobie gejowskiego afiszowania sie na ulicach i niechaj dewiacka mniejszosc to zrozumie.Garstka idiotow nie moze dyktowac nakazow sprzecznych z porzadkiem dawno juz zaakceptowanym przez ogol spoleczenstwa ;)
Mozesz sie koopulowac nawet z odkurzaczem ale nie zadaj ode mnie zebym to zaakceptowal jako norme :lol: