Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Cytat:
Zamieszczone przez Pandrodox
od 100 do 350 max na karte wydam,albo jeszcze troszkę więcej :roll:
Ale to głównie zależy od tego co mi zaproponujesz,a jeśli chodzi o zasilacz zanim zapytasz to tak: do wymiany jest;p
Ja ci poradzę kupić sobie grafę GE Force 9800 GTX I do tego zasilacz jakiś 450-550 Watt osobiście polecam zasilacze Firmy Tagan jadę na takim w wersji 680 Watt i od 2 lat już na nim jestem i wszystko śmiga a mam podkręconego kompa procek chodzi na 3.8GHz i Ram też na wyższych timingach i wszystko stabilne jak skała.
Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Ja ci poradzę kupić sobie grafę GE Force 9800 GTX I do tego zasilacz jakiś 450-550 Watt osobiście polecam zasilacze Firmy Tagan jadę na takim w wersji 680 Watt i od 2 lat już na nim jestem i wszystko śmiga a mam podkręconego kompa procek chodzi na 3.8GHz i Ram też na wyższych timingach i wszystko stabilne jak skała.
Tylko że taki Tagan kosztuje dużo więcej niż budżet. A GF9800GTX to staroć.
Pandrodox,
Kup Radeona HD5670 albo Radeona HD5770 / HD6770. Tylko zwróć uwagę żeby pamięć karty była na GDDR5 a nie GDDR3. A to czy wersja z 1Gb czy 512Mb jest sprawą drugorzędną, byleby to było GDDR5. A w tym segmencie jeśli 1Gb to zazwyczaj jest to GDDR3 więc trzeba uważać, zresztą wersje 512Mb też się trafią i można się naciąć :(
A zasilacz to Fortron FSP 450-500W będzie tani i dobry.
Dobra dzięki:D
Może jak zakupie ten sprzęt to może cudem Metro 2033 mi ruszy :? jak wszystko podkręce:P
Witam. Mam prośbę.Jakiś czas temu kupiłem monitor LCD (LED) 21.5 cali. Rozdzielczość 1920 x 1080 pikseli. Zamierzam kupić kabel HDMI. I chciałem was spytać jaki kupić - wiem że są różne. Standard i High Speed. Z tego co wyczytałem to raczej high speed. Znalazłem takie coś:
http://www.komputronik.pl/product/11724 ... ilink.html
Co o tym sądzicie - będzie cacy :?:
Kup HDMI v 1.4 czyli np. taki co zalinkowałeś. Ale minimum 2 metry, bo metr to za krótko. A i HDMI jest interfejsem CYFROWYM nie analogowym. Więc pozłacane złącza itp to ŚCIEMA. Generalnie niezależnie od ceny bedzie tak samo. Chyba że się wtyczka rozpadnie.
Witam co sądzicie o tym procku : AMD X8 FX-8150 3.6GHz BOX zastanawiam sie nad kupnem nowego procka i ten AMD mnie zaciekawił obecnie mam AMD Phenom 955 . Pozdro
A do czego używasz komputera?
Echh. Zasilacz & płyta główna. Bo najpierw czy to Ci pójdzie trzeba określić. I jaką masz grafikę oraz ile i jakiego RAMu bo może lepiej grafa niż procek :P
Płyta główna : Gigabyte 880GMA-UD2H ver. 1.4
Procek : AMD Phenom 955 4x 3.2Ghz
Karta Graficzna : Radeon HD 6970 ASUS
RAM : kingstona hyperX 8GB 1600Mhz
Zasilacz : Cooler Master 620Wat
Karte graficzną wymieniałem 3 miechy temu ii troche zanią dałem i uważam , że karta jest naprawde dobra i nie żałuje , że ją kupiłem ram tez mam wystarczająco i nie są najgorsze ale wydaje mi sie ze ten procek troche słaby w porównaniu z resztą kompa i chiałbym go zmienić oczywiście wiem , że przy kupnie procka też musze płyte główną powiem że zastanwiałem sie nad tym:
Procek : AMD X8 FX-8150 3.6GHz BOX
Płyta Główna : Asus M5A99X Evo
Dodam , że komp umnie jest głównie do gier :)
aa Szukam jeszcze jakiś fajnych słuchawek :)