Mateo
Nic nie odpowiedział tylko splunął na ziemię.Ruszył wraz z pozostałymi..
Wersja do druku
Mateo
Nic nie odpowiedział tylko splunął na ziemię.Ruszył wraz z pozostałymi..
Rodrigo de Suarez:
Hmmm... E tam, nie będzie tak źle... Chyba. My mamy miecze, zbroje i arkebuzy, a oni kamienie i naostrzone patyki. Jakoś to będzie hehe - pomyślał i ruszył za swoimi.
Inigo de Gastor
Po dobroci? Jeśli za dobroć można uznać kulturalne przekazanie wszystkich dóbr, łącznie z ich złotymi piramidami, to zaiste, nie dziwię im się że jednak wybierają masakrę. Wiecie, honor, czułe słówka do żon przed wyjazdem... Chrzanić to. Nagle zezłościł się porządnie zaciskając zęby, ale nic więcej nie rzekł tylko jechał z resztą...
Alejandro
A skąd wiadomo, że pogańskie dzikusy mają honor? I ciekawi mnie jak budują piramidy ze złota, skoro broni porządnej nie mają, ani zbroi jakowych. Gorąco to czujemy, ale Saraceni tfu nawet jakowe mają. No, ale pożyjem i zobaczym. odparł spokojnie.
Ricardo
Oby nie doszło do walki w mieście, niech kobiety i dzieci uciekną nim wkroczymy... rzekł jakoby nieobecnie, wpatrzony w jakiś punkt przed sobą.
Inigo de Gastor
Może mają, a może i nie. Onedgaj pewien poganin z zamierzchłych czasów, co o Jerozolimę walczył był szlachetnym rycerzem. Tak tylko słyszałem, ile w tym prawdy - nie wiem.
Wszyscy
Jechaliście tak ponownie przedzierając się przez mokradła i chaszcze,nieco irytował Was fakt że póki co największym wrogiem okazała się natura nie zaś indianie....,nagle ciszę rozdarł wystrzał z działa a potem kolejny,zawtórowały mu także przytłumione salwy z arkebuzów - Oho,zaczęło się,daleko jeszcze? - rzucił dowódca odwracając się do Was
Techniczny
Do celu jakaś godzina i to szybkim tempem,dla piechura nawet więcej ;D
Inigo de Gastor
Chciałbym widzieć masy tych dzikusów uciekające przed wystrzałem i dymem prochowym, skoro koni się tak lękali, heh. Do celu jakaś godzina drogi dla konnego.
Alejandro
Albo ten szok i niedowierzanie na twarzy gdy kula armatnia rozrywa ich towarzyszy. Mówię, że przegrana jest niemożliwa. Złoto czeka a potem sława gdy już wrócimy do domów.
Rodrigo de Suarez:
Zobaczymy, pewnie ta... Ale nigdy nie można być całkowicie pewnym.