mam Stainless Steel 6.3 i w folderze zawierającym mod jest taki plik "SS_setup.exe" i tam są opcje do ustawiania co one oznaczają i jakie najlepiej zaznaczyć z nich proszę o szybką odp z góry dziękuje :roll:
Wersja do druku
mam Stainless Steel 6.3 i w folderze zawierającym mod jest taki plik "SS_setup.exe" i tam są opcje do ustawiania co one oznaczają i jakie najlepiej zaznaczyć z nich proszę o szybką odp z góry dziękuje :roll:
A jakie to są opcje bo teraz nie mam SS 6.3. Tam się wybiera rodzaj kampanii i chyba AI jak dobrze pamiętam. Podaj te opcje. ;)
no tak wybiera się tylko nie mam wszystkich jednostek i nie wiem czy nie przez opcje bo jak inną wybrałem do części tych jednostek się pojawiło ;/ a opcje są takie "gracul al ,lusted al ,savage al ,byg's grim reality 2, byg's grim reality 4 ,disable real recruitment ,limited actuvites ,longer assimilation ,permanent arrows ,permanent watchtowers " takie opcje są nie wiem czy nie popełniłem przypadkiem jakiegoś błędu :P ale to już są opcje z 6.4 bo ściągłem i myślałem że problem zniknie
Ja grałem na Savage AI, bygów nie używaj. disable real recruitment - to nie działa. limited actuvites ,longer assimilation - te 2 utrudniają gre na początku ich nie używaj. permanent arrows - strzały w bitwach nie znikają - uzywaj jak masz silnego kompa. jak średniego to to wyłącz. Nie ma wszystkich jednostek bo pojawiają sie stopniowo wraz z eventami. I musisz budować koszary, stajnie itp. Poczytaj temat o SS. PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez Mister2343
czyli jak nawet nie wyświetlają mi się w koszarach jak patrze na wyższy poziom ich to i tak będą te jednostki ??:P
Tak będą. A dokładnie kiedy to w pliku export_descr_buildings można zobaczyć. musi nastąpic okreslony event np. wynalezienie cdanego typu zbroji np. lub płytowej, albo nastąpić wydarzenie w postaci np. najazdu Mongołów. Pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Mister2343
Stainless Steel 6,1 podobno to stary dodatek ale jest fajny gram w to już 2 mich i jest OK,ale jak to bywa jest parę błędów,nie będe opisywał bo to stary temat,ale wielki plus za dodatek
Cadet a ze spolszczenia do SS 6.1 korzystasz? Pozdrawiam.
witam
mam taki problem że jak włączam bitwę to jednostki w bitwie zwalniają ... tak jak by czas spowalniało nie jest to takim wielkim utrudnieniem ale jest to trochę męczące ... i jeszcze coś :D w kingdom wszystko hulało jak się patrzy na najwyższych wymaganiach a teraz musiałem zmniejszyć grafikę ... ale nic nie pomogło to zmniejszenie :?
W jaką wersję SS grasz?, jak w SS 6.3 albo 6.4 to odznacz opcję permanent arrows - jak jest zaznaczona to w bitwie np. płonące strzały nie znikają, efekt fajny ale mocno obciąża kompa i spowalnia bitwy przy nieco słabszych maszynach. Generalnie większość modów ma wyższe wymagania graficzne niż podstawowa gra. Jak odznaczenie w/w opcji nie pomoże. Wyłącz synchronizację pionową, zmniejsz cienie do niskich i efekty do niskich. Pozdrawiam. W ostateczności zmniejsz skalę jednostek.