To dobrze, bo religie to byłby kompletny absurd, zważywszy na to, że każda frakcja ma panteon bóstw.
Wersja do druku
To dobrze, bo religie to byłby kompletny absurd, zważywszy na to, że każda frakcja ma panteon bóstw.
A są w tej kwestii jakieś ograniczenia? W Bellum Crucis jest 7 wyznań jak dobrze pamiętam... Czy to jest limit?
Po prostu to nie ma sensu, żeby religie działały w tym modzie w taki sposób, jak w Medievalu 2. Nie wyobrażam sobie możliwości grania w grę, gdzie jest kilkadziesiąt kultów (dałoby się tyle zrobić?) i po kilka w ramach jednej frakcji, to byłby kipisz nie do opanowania i ciągłe niepokoje w prowincjach, a przecież w starożytności były panteony i generalnie znacznie mniejsza spina (albo i żadna) o to, jakie bóstwo kto wyznaje. Więc ja myślę, że twórcy moda zdecydują się po prostu na aspekt etniczny.
W tym modzie zbrojni wyglądają świetnie i bardzo mi się podobają, jednak konie są według mnie źle zrobione, są zdecydowanie zbyt duże, takie duże konie to udało się wyhodować dopiero w czasach nowożytnych. Większość wojowników w tamtych czasach jeździła na małych konikach, większe i doskonalsze rasy takie jak choćby koń nisejski udało się wyhodować na bliskim wschodzie. Po za tym to wydaje mi się że w okresie hellenistycznym w Indiach nie stosowano wieżyczek na słoniach bojowych.
A to jest pytanie o EBII czy o tego drugiego moda korzystającego bezprawnie z pracy innych?
Ziomalu wyczyściłem temat ze spamu o złodziejach, jakby co to daj znać :D Ostrzegam, że nie jestem jak widać po nicku Aravenem, KAMem czy innym moderatorem, następnym razem leci ostrzeżenie, chcecie o złodziejach gadać, to proszę na PW :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez nazgool
A jakie tu jest drzewko ruchów? Wiecie animacje ataku i obrony. Jakieś obfite jest? Czy nadal dwa ataki dwie obrony?
Gdyby tylko chciało Ci się wejść na pierwszą stronę tego tematu i w pierwszym poście na samym dole znajduje się 10 linków do youtuba. Obejrzyj i sam zobacz jakie jest drzewko ruchów. Wiedz tylko, że to mod o starożytności zrobiony na bazie gry o średniowieczu. Musieliśmy stworzyć od podstaw wiele animacji (hoplici, falangici, łucznicy, procarze, legioniści itp), a część jest z podstawki.
Witam wszystkich , mógłby ktoś udzielić odpowiedzi kiedy wyjdzie EB2 ? Nie chodzi mi o dokładną datę ale czy to będzie miesiąc, pół roku , a może rok :) ?
Z góry dziękuję
Nikt ci tego nie poda, bo nikt tego nie wie.