Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Dalem zblizenie jednostek w bitwie i jak oddzial szedl, to 3 z jego szyku nie ruszalo nogami idac :D
Wyglada tak jakby jezdzili na lyzwach? Hehe tez to widzialem pare raz,Roman co chwile czyms nowym zaskakuje :lol: :lol: :lol:
Jak dla mnie,najwiekszym problemem tej gry jest wlasnie brak klimatu,gdyby go miala to pewnie nie zwazalbym na bugi,jesli gra jest dobra to wlaczasz ja mimo to.
Okres historyczny Shoguna 2 o wiele mniej mnie interesowala niz starozytnosc,ale wciagnal mnie strasznie,mam na steamie 1450 h gry :-),tymczasem beta roman od premiery 20 h.Przyznaje, ma potencjal,ale w tej formie to beta i tyle.
Cytat:
Zamieszczone przez Shane
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Dalem zblizenie jednostek w bitwie i jak oddzial szedl, to 3 z jego szyku nie ruszalo nogami idac :D
Wyglada tak jakby jezdzili na lyzwach? Hehe tez to widzialem pare raz,Roman co chwile czyms nowym zaskakuje :lol: :lol: :lol:
Jak dla mnie,najwiekszym problemem tej gry jest wlasnie brak klimatu,gdyby go miala to pewnie nie zwazalbym na bugi,jesli gra jest dobra to wlaczasz ja mimo to.
Okres historyczny Shoguna 2 o wiele mniej mnie interesowala niz starozytnosc,ale wciagnal mnie strasznie,mam na steamie 1450 h gry :-),tymczasem beta roman od premiery 20 h.Przyznaje, ma potencjal,ale w tej formie to beta i tyle.
No Szogun 2 klimat ma. Nawet te przemowy mi sie podobaly chociaz nie jestem jakims ich fanem. Ta, cos jak na lyzwach albo raczej na nartach wodnych;)Bo nie poruszaja nogami. Nie ma co zamawiac gier CA od razu. Lepiej po roku :DTeraz sie skusilem bo kolega od kamp Mp zamowil wiec myslelismy,ze zagramy od razu. Ale nie zagramy;)I liczylem,ze beda wieksze mapy. Nie mozna manewrowac czy cos. No i mogliby w nowej czesci skoro taka procko zerna wprowadzic wieksza ilosc woja na placu boju. Bo to troche nie fer gdy mam przewage a nie moge jej uzyc od razu.I walcze z rowna armia wroga chociaz mam przewage.
A i zauwazyliscie,ze CA nie dba o szczegoly? Np. jak te kule ognia sie tocza, to nie zostawiaja sladow. Jak statki sie zderzaja, to tez to wyglada tak kartonowo. Nie lamiemy wiosel. Albo statek ma wiezyczke ale nikt tam nie siedzi. Nie ma tych (chyba?)rzymskich krukow/pomostow bojowych.To juz ktoras czesc serii wiec powinni zaczac o te szczegoly dbac.
Trochę pobawiłem się modami i oto efekt... 2,5k vs 3k bitwa trwała 25 minut ;)
http://img51.imageshack.us/img51/2863/5y8a.jpg
Bo z modami jak walczą dwie jednostki o podobnym poziomie to praktycznie walczą dotąd, aż się wyrżnął. Takie jednostki walczyły w twojej bitwie. Problem polega na tym, że w kampanii komputer robi procarzy i jakichs dzikusów najtańszych, którzy również nie uciekają jak jest mod wgrany, ale są szybko wycinani. Przynajmniej tak sytuacja wygląda u mnie.
Cytat:
Zamieszczone przez Bellic58
Bo z modami jak walczą dwie jednostki o podobnym poziomie to praktycznie walczą dotąd, aż się wyrżnął. Takie jednostki walczyły w twojej bitwie. Problem polega na tym, że w kampanii komputer robi procarzy i jakichs dzikusów najtańszych, którzy również nie uciekają jak jest mod wgrany, ale są szybko wycinani. Przynajmniej tak sytuacja wygląda u mnie.
No cos w tym stylu, NIe zauwazylem zeby Ai mialo cos lepszego ponad podstawowe jednostki. No i spamuje tymi procarzami.
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
tomcio.123 jest programik do edycji poszczególnych jednostek (autorstwa chyba hussarla czy jakoś tak) na tw center, zajrzyj do działu mody na tutejszym forum. Co do edycji armii "w całości" to nic o tym nie wiem.
Te pliki po zapisaniu w edytorze są w formacie TSV i gdzie je wkleić lub co z nimi dalej zrobić?
Cytat:
A wiecej, że teraz mody takie jak Radious trzeba wgrywać Mod Managerem ? Inaczej w ogóle nie działają...możecie się o tym przekonać możliwą ilością produkowanych armii... jeśli działa to od początku macie 6 slotów...jak nie to tylko 3. Wczoraj właśnie nieświadomie tak przegrałem kilka tur w nowej kampanii i też spotykałem samych procarzy... po zainstalowaniu Mod Managera wszystko działa jak należy! Armie wroga są zbalansowane, bitwy robią się trudne.
Cytat:
Zamieszczone przez guffqa
Cytat:
A wiecej, że teraz mody takie jak Radious trzeba wgrywać Mod Managerem ? Inaczej w ogóle nie działają...możecie się o tym przekonać możliwą ilością produkowanych armii... jeśli działa to od początku macie 6 slotów...jak nie to tylko 3. Wczoraj właśnie nieświadomie tak przegrałem kilka tur w nowej kampanii i też spotykałem samych procarzy... po zainstalowaniu Mod Managera wszystko działa jak należy! Armie wroga są zbalansowane, bitwy robią się trudne.
O widzisz. Tego zaden forumowy ekspert nie napisal. Tutaj macie link https://www.dropbox.com/s/s1mwo5dd9ffxp ... anager.zip
P.S. Ja mam 4 sloty tylko a moda niby wlaczylem. Poza tym wczesniej tez tak dzialal. A widzialem,ze dziala bo mi dochod podskoczyl. Chociaz moze tlyko eco mod ale skoro eco mod dziala to i reszta powinna;)
Sprawdzilem gre z modem i bez. Z modem 4 sloty (kartagina i partia)Bez 3 sloty. Czyli z tego co ja widze, to nie trzeba Mod Managera by mod dzialal.
Mowisz,ze Ai ma roznorodne armie, u mnie maja slabe:(Moze znaczenie ma ,ze moda wgralem na starej kampanii. Moze trzeba odpoacztku?
Jezeli Wam gra zacina czy tnie, to juz bardziej wina Waszych kompow. Pomijajac kwestie slabej optymalizacji Romka2;)
Adi, Mod Manager powinien wyglądać w ten sposób:
http://img833.imageshack.us/img833/537/nwag.jpg
Możliwe, że musisz zacząć nową kampanię lecz z tego co pamiętam Radious pisał, że nie jest to konieczne.
Nie wszystkiego modyfikacje pokazują się w mod managerze jak coś ;)
Cytat:
Zamieszczone przez adi
No Szogun 2 klimat ma. Nawet te przemowy mi sie podobaly chociaz nie jestem jakims ich fanem.
Szczególnie z tymi balonami z jedwabiu u gwardii generała, która powinien w ten sposób wydymać się dopiero podczas galopu/szarży i tylko wtedy dawać bonus do ochrony przeciwko strzałom. A nie, czy jednostka stoi, czy porusza się powoli stępa (czy też kłusem), to balon cały czas jest nadęty :? Owszem, można go niby usunąć tak samo jak bugi/niedopatrzenia w Rome 2 - odpowiednim modem.