Powoli nabiera to ciekawszych kształtów ale testowanie wersji alfa ME dalej mnie nie jara. Myślę,że za jakiś rok to będzie grywalne.
Wersja do druku
Powoli nabiera to ciekawszych kształtów ale testowanie wersji alfa ME dalej mnie nie jara. Myślę,że za jakiś rok to będzie grywalne.
Ja wczoraj zacząłem kolejną kampanie ME w Co-opie i jak na razie żadnych problemów, także lucky me :]
Nie mogę zrozumieć, jak można było wydać "pacza" w którym nie poprawiono błędu z prędkością ruchu komputera w jego turze :eek:
Załącznik 2610
TK "przypadkowo" ujawnieni przez Intel.
W sumie to było prawie pewne, że pierwsze płatne DLC to TK ;) Chociaż taki plus tego przecieku, że wiadomo, że powinni niedługo zapowiedzieć, w sensie wiem, że ogłaszali, że na początku przyszłego roku na być to płatne DLC ale jak wiadomo, często im się obsuwy zdarzają.
Przeciekiem bym tego nie nazwał, w styczniu wychodzi DLC czas najwyższy teasować :] Co do samej grafiki to nigdy się jakoś nie interesowałem tą frakcją, wiedziałem że są to mumie i inne egipskie zombie, ale nie spodziewałem się ptasiorów. Chociaż w sumie teraz jak o tym pomyśle to trochę kinda obvious...
To mam być w cenie tych dużych DLC, znaczy się ok 70zł?
Te ptasiory to bodaj ushabti, są różne wersje nawiązujące do innych bóstw, np. szakal czy krokodyl z tego co pamiętam.
Potwierdzam, ci wojownicy z dziobami ptasimi to Ushabti.
W tle znajduje się też ogon jednego ze Sfinxów.
LL paczka z Ulrickami? :O Chociaż nie. Tło jest Tomb Kingowskie :)
Może w gratisie dostaniemy Middenheim i jakiegoś Lorda do niego? (czasem z okazji dodatków dostawaliśmy coś ekstra, np Izabela która nie była pierwotnie wliczona w FLC)
CA słucha graczy i coś w jakimś game devie wspominali, że chcieliby podzielić lordów z 1 części na różne frakcje.
CA znowu coś popsuło i jest już nowy list, ponieważ ten jest od beastmenów, ale z nowym tłem.
Faktycznie :D
Cienkie bolki z marketingu gafe popełnili ;)
Ten list jest dobrym listem:
A teraz czas na analizę:
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net...ed&oe=5ACCB105
A tu jest lista jednostek których gracze się dopatrzyli w przecieku:
- Eagle and Croc Ushabti
- Sepulchral Stalker + Tomb Guard (headgear)
- War or Necroshpynx
- Skeleton Warriors (sword variant)
Obstawiam, że Nagasha raczej w tym dodatku nie dostaniemy, z perspektywy marketingowej powinni zrobić z niego FLC za jakiś czas. Choć kto ich tam wie...
Rzadko się mylę co do typów jeżeli chodzi o LL:
IMO, CA nam da możliwość gry następującymi LL:
- Settra the Imperishable
- Grand Hierophant Khatep
Jeżeli nam nie dadzą Khatepa to spodziewam się na jego miejsce Arkhana the Black ale raczej jest to mało prawdopodobne, ponieważ ta postać moim zdaniem zostanie wprowadzona dopiero później lub jak zostanie dodany Nagash. Dodatkowo, High Queen Khalida zostanie wprowadzona razem z Neferatą.
Co do jednostek to TK będą wyglądali następująco:
- Tomb Kings
- Liche Priest/Lich High Priest
- Tomb Herald
- Skeleton Warriors (normalni i z włóczniami)
- Skeleton Horsemen
- Skeleton Horse Archers
- Skeleton Chariots
- Tomb Guard (z mieczem i tarczą oraz z Halabardami)
- Necropolis Knights
- Sepulchral Stalkers
- Ushabti (normalni i z wielką bronią)
- Carrion
- Khermrian Warsphinx
- Necrosphinx
- Screaming Skull Catapult
- Casket of Souls (opcja tylko dla Liche Priest/Lich High Priest)
IMO zabraknie:
- Necrotect
- Prince
- Tomb Scorpion
- Necrolith Colossus
- Hierotitan
- Swarm
Chociaż po wydaniu Skavenów jestem pod dużym wrażeniem, ponieważ mają oni najmniej braków. Możliwe, że TK będą tak samo zrobieni.
Mam nadzieję, że skorpionów nie zabraknie, bo to jest jedna z bardziej charakterystycznych jednostek TK. Jeszcze ushabti z łukami powinny się pojawić i być, pod względem mocy ostrzału, czymś między strzelcami, a artylerią.
CA potwierdziło jakiś czas temu, że dostaniemy 4 LL i brak minikampanii. (zamiast niej +2 LL i "większy roster")
Załącznik 2611
Wow! Czyli na pewno dwóch LL Tomb Kingów i dwóch LL "przeciwnych" do nich. Co to może być?
Wystarczy że dorzucą Arkhana Czarnego i królową Khalidę - i już będzie 4 z TK. Wcale nie muszą dorzucać ich przeciwników.
Dorzucenie LL z innych ras miałoby bardzo mało sensu. Kupujesz DLC Tomb Kings dla Tomb Kings a nie jakichś randomów. Także moim zdaniem dostaniemy 4 lordów z TK + lorda skavenów? jako FLC.
W sumie to kto ich tam wie...
Mogą cwaniaki w ten sposób przemycić Middenheim czy inne frakcje i zamiast robić je za darmo to doliczyć sobie je do dodatku.
Jakoś ciężko mi wierzyć, że będą to 4 frakcje Tomb Kings, prędzej 2 frakcje po 2LL.
Midenheimu nie mają jak przemycić, bo go nie ma na mapie Warhammera 2. To czy będą 4 frakcje po 1 LL czy 2 po 2 LL czy 1 z 4 LL nie robi im żadnej różnicy, a nam robi ogromną różnice dlatego zrobią cztery frakcje, po jednej dla każdego Lorda. Gdyby mieli takie podejście od samego początku Warhammera 1 to byłby on o niebo lepsza grą :]
Jakby jeszcze uzupełnili Zwierzoludzi i Leśne Elfy to nie miałbym nic przeciwko. IMO jedynka jest póki co dużo lepsza od 2, mówię tutaj szczególnie pod względem balansu. W dwójce boli całkowity brak tego.
Czy ja wiem, zależy co masz na myśli mówiąc o balansie. Według mnie rasy z WH2 są między sobą lepiej zbalansowane niż rasy z WH1, przynajmniej jeśli chodzi o bitwy. Choć spore znaczenie ma tu fakt że puki co są tylko 4 :]. Jeśli chodzi o kampanie to ciężko mi tu coś więcej powiedzieć bo nie ukończyłem jeszcze żadnej, poziom trudności jest zauważalnie wyższy niż w WH1.
Jeśli chodzi o "brakujące" jednostki Wood Elfów, to przejrzałem sobie właśnie listę jednostek z bitewniaka i jednostek jako takich w grze nie brakuje. Brakuję kilku wariantów, np Hawk Riders z włóczniami zamiast łuków (w bitewniaku ta jednostka ma i łuki i włócznie, ale w grze byłoby to pewnie zbyt op, dlatego mogliby spokojnie podzielić to na dwa warianty). Jednego mounta - Wielkiego Jelenia, bardzo dziwne że go nie dali bo model przecież jest, jednego Lorda - Spellweaver (lord czarodziej z łukiem <3), dwóch bohaterów Glade Captain i Shadow Dancer (bohaterowie do walki wręcz których bardzo brakuję Wood Elfom), oraz 3 Legendarnych Lordów (4 jeśli liczyć bliźniaczki osobno). Także ogólnie rzecz biorąc to dostaliśmy dosyć pełny roster, na to że dostaniemy kiedyś wszystkich LL to raczej nie ma co liczyć, ale fajnie by było dostać bliźniaczki. Jeśli chodzi o bohaterów to bardzo chciałbym aby dodali Shadow Dancera bo brakuje stricte melee bohatera w tej armii. Najbardziej jednak brakuje mi tych Hawk Riderów z włóczniami. Od dawna mówiłem że przydałaby się Leśnym Elfom jednostka tego typu, a tu się okazuję że rzeczywiście mają taką jednostkę w amry booku.
Jeśli chodzi o braki beastmanów to sie nie wypowiem, bo nie mam tej frakcji.
Serio nie ma?
W sumie grałem z modami i u mnie był, jeśli w normalnej wersji nie ma to ta mapa jest jeszcze gorsza, niż myślałem.
Co do brakujących jednostek to nie byłbym taki pewien, zauważcie, że często razem z Lord Packiem wychodziły jakieś uzupełnienia do innych frakcji w gratisie (np uzupełnienie Zwierzoludzi przy Leśnych Elfach)
Jest i trailer
https://www.youtube.com/watch?v=IpWq...em-uploademail
Grywalni Legendarni Lordowie:
-Settra the Imperishable
-High Queen Khalida
-Grand Hierophant Khatep
-Arkhan the Black
Każdy z własną frakcją
Devbloog
https://www.totalwar.com/blog/tomb-kings-announcement
Mortal Empires oczywiście, to, że ich nie ma w głównej jest dość oczywiste, bo nie ma całego Starego Świata
Swoją drogą, kampania opiera się na szukaniu Ksiąg Nagasha (czyżby mięli zrobić z niego po prostu wielkiego złego na koniec ich kampanii? Trochę byłoby szkoda)
Część rosteru spisana (z tego, co widziałem na trailerze). Jak co temat utworzony, ale otwieramy go 23 stycznia.
Przy okazji:
Cytat:
While the Tomb Kings can be played in the Eye of the Vortex campaign, they do not seek to influence the Vortex itself, and therefore do not engage in the race for control of it. Instead, they seek the nine cursed Books of Nagash, a search culminating in an epic battle at the Black Pyramid of Nagash. Each of these books grants a unique campaign bonus, and puts the player a step further along the road to victory.
No mnie też przykuł ten fragment.
I teraz pytanie, walka przy piramidzie z Nagashem, czy z Skavenami. A może z innymi Tomb Kingsami?
Spłycenie Nagasha do wielkiego wroga na koniec troszkę mnie rozczarowuje, fajnie byłoby dostać go jako osobną minikampanie.
Mortal Empires nie jest podstawową kampanią dlatego raczej nie ma co liczyć że będą dodawać coś nowego specjalnie pod nią. Wydaje mi się, że puki Middenheim nie pojawi się w WH1 to nie ma co liczyć że pojawi się w Mortal Empires.
Ma być jakaś epicka walka na koniec, ale wątpię abyśmy mieli w niej walczyć przeciwko Nagashowi. Ktoś by musiał go najpierw wskrzesić a z tego co wyczytałem w opisach LL to tylko jednemu mogłoby na tym zależeć. No chyba że po to będziemy zbierać księgi, aby powstrzymać Arkhana przed wskrzeszniem Nagasha.
http://store.steampowered.com/app/61...he_Tomb_Kings/ Strona sklepu - 75 zł bez przeceny.
No tak tylko musiałby się pojawić jako dodatek do DLC do Warhammera 1, a biorąc pod uwagę jakie mają obecnie problemy z Norscą to raczej nie ma się co spodziewać takich eksperymentów w najbliższym czasie. Jeśli już ktoś miałby coś takiego robić to pewnie ekipa która pracuję nad "przeniesieniem" Norsci.
Załącznik 2613
Zwróćcie uwagę na dwie jednostki fioletowego koloru w panelu sterowania armią - nie dość że mają taką barwę, to jeszcze mają od razu 9 poziom doświadczenia i różnią się obrazkami od innych. Tak, wygląda na to że szykują nam się RoR'y...
Możliwe że będą wbudowane w tego Campaign Packa. Nawet miałoby to sens, nowy Campaign Pack to Race Pack(nowa rasa - 2 LL) + Lord Pack(2 LL + RoR).
@Jsatrzab
Ten duży szkielet to Hierotitan
Jestem pod wrażeniem tego dodatku. Dostajemy możliwość gry Full armią. Szkoda, że nie podeszli tak do sprawy z Leśnymi Elfami czy Zwierzoludzmi. IMO powinni teraz popracować nad tymi rasami i wypuścić mega uzupełnienie z dobrym balansem frakcji.