A co ma moja orientacja (a raczej brak orientacji - jestem aseksualny) ma do wizerunku spalonej tęczy warszawskiej z jakimś idiotą wymachującą polską flagą?
Wersja do druku
A co ma moja orientacja (a raczej brak orientacji - jestem aseksualny) ma do wizerunku spalonej tęczy warszawskiej z jakimś idiotą wymachującą polską flagą?
Możesz tego nie akceptować, Twoje prawo, ale mówienie, że to rzeczywisty głos Polaków to bzdura. Tak samo jak mówienie, że zdecydowana większość nie życzy sobie afiszowania się na ulicach przez gejów. Garstka idiotów to ci, którzy najchętniej wszystkiego by zakazali w imię "normalności". Poza tym jak pokazują wydarzenia, to nie zostało to zaakceptowane przez ogół społeczeństwa.
Fachowo taka postawa zwie się ksenofobią i stanowi cechę środowisk ademokratycznych.
Przez ogół, czy tylko przez pewną jego część, niekoniecznie nawet większą?Cytat:
Zamieszczone przez Volomir
Zatem Putin a z nim cala Rosja to ksenofobistyczna nacja gdyz tam pederastom lekko nie jest ;)Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Z powazniejszych zagadnien:
Lewicowi obroncy praw ludzi musza byc wniebowzieci wszak skazany to tez czlowiek i zasluguje na godne warunki odbywania kary izolacji od spoleczenstwa
http://niezalezna.pl/50779-w-jakich-luk ... a-oburzaja
Alez sie komuch burzy i wscieka ze taka swinie mu autorzy ksiazki podlozyli
http://niezalezna.pl/50799-zakowski-tra ... kotykowych
Co? Ale o co Ci chodzi? :P Ogół w sensie całość. Nie można mówić o tym, że wszyscy Polacy opowiedzieli się przeciwko tęczy.Cytat:
Volomir pisze:
Poza tym jak pokazują wydarzenia, to nie zostało to zaakceptowane przez ogół społeczeństwa.
Przez ogół, czy tylko przez pewną jego część, niekoniecznie nawet większą?
Tak samo jak nie można mówić, że ogół społeczeństwa (wszyscy Polacy) nie akceptuje spalenia tęczy.
Znowu zaczyna sie zonglowanie slowami i liczbami.Fakt jest faktem ze Polacy nie darza sympatia pederastow i nie ma znaczenia czy jest to 60%,80% czy tez 37% spoleczenstwa.Wiecej jest przeciwnikow anizeli zwolennikow i sympatykow gejostwa razem wzietych co tylko dobrze swiadczy o tym spoleczenstwie.
Osobiscie toleruje tych dewiantow lecz nie akceptuje sposobu w jaki wpierniczaja sie w publiczne zycie stawiajac je do gory nogami.Moja antypatia bardziej wynika z tego faktu a nie z rodzaju ich lozkowych zamilowan ;)
A czy ja coś takiego powiedziałem?Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Zależy jak to rozumiesz. Bo jeśli mówisz o tych dziwnych paradach to zgoda, spora (pewnie większość społeczeństwa a i część gejów) tego nie akceptuje. Jeśli zaś chodzi o samą obecność gejów, to nie rzucałbym takich teorii, bo są oni akceptowani przez dużą, a właściwie stale rosnącą grupę społeczeństwa. Na szczęście! Chociaż to i tak wstyd, że tak duża liczba ludzi ma problem z odmienną orientacją, pewnie kryptogeje :PCytat:
Wiecej jest przeciwnikow anizeli zwolennikow i sympatykow gejostwa razem wzietych co tylko dobrze swiadczy o tym spoleczenstwie.
Co do tej normalności, to kiedyś, a nawet jeszcze nie tak dawno, za normalnych uznawano praworęcznych, a leworęcznych zmuszano do nauki "obsługi" prawej ręki.
Coś na inny temat. Pozytywnie zaskoczyła mnie recenzja niemieckiego serialu "Nasze matki, nasi ojcowie" w New York Times. Pojechali po tym gniocie.
Przypadkiem czytając o tym trafiłem na wypowiedź profesora Witolda Kieżuna dotyczącą wiedzy amerykanów na tematy związane z historią najnowszą:
"Kiedyś robiłem badania na ten temat (chodzi o udział Polski w holokauście) i 80 procent było przekonanych o tym. Odmówiono mi podpisania umowy z uniwersytetem, gdy dowiedzieli się, że byłem oficerem Armii Krajowej, bo według nich była to zbrodnicza organizacja współpracująca z nazistami w mordowaniu Żydów".
Najwyższy czas skończyć z socjalistycznym wymysłem ośmiogodzinnego dnia pracy.Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Ale to nie jest koncert życzeń. Każdemu obywatelowi przysługują te same prawa. Geje i lesbijki mogą się afiszować tak samo jak "patrioci". Przy czym geje i lesbijki nie demolują przy tym miasta ;) . Co się tyczy porządku to święte słowa Zając. Garstka idiotów musi się w końcu pogodzić z tym, że niszczenie mienia publicznego jest wbrew ogólnie przyjętym zasadom zaakceptowanym przez ogół społeczeństwa. A wiązanie spalenia tej nieszczęsnej tęczy z patriotyzmem to przejaw jakiegoś szaleństwa. Zresztą moim zdaniem lepsze byłoby zdjęcie "patriotów" dewastujących małe drzewka. To dopiero poświęcenie dla dobra Polski. Swoją drogą już raz komuś tu zadałem pytanie, czy homoseksualista może, lub nie może być patriotą. Ktoś odpowie?Cytat:
Zamieszczone przez zajac
To się francuz wkurzył :D
http://niezalezna.pl/50738-rozsypal-obo ... arlamentem
Co do tęczy- samo jej spalenie jest oczywiście aktem wandalizmu ale skoro LGBT tak strasznie protestowało i się oburzało to coś w tym jest, że to był ich symbol. A wtedy mam większe zrozumienie dla zniszczenia tego lewackiego pomnika. To jest jak z sierpem i młotem- osobno nic nie znaczą (sam często używam młotka) ale jak się je usadzi razem i dołoży otoczkę to stają się symbolem z którym trzeba walczyć.
W moich rejonach na górze Chryszczata (miejsca gdzie była kwatera UPA) "nieznani sprawcy", prawdopodobnie potomkowie banderowców z Kanady, postawili w nocy pomnik ku czci bohaterów UPA mężnie walczących z polakami. Po postawieniu już oficjalne czynniki starały się ten pomnik zalegalizować. Wtedy inni "nieznani sprawcy", również w nocy, pomnik zniszczyli. Uderz w stół, nożyce się odezwą- przeciwko temu "aktowi wandalizmu" i "samowoli" protestowały władze Lwowa. Co jak co ale za tą akcję szacun dla miejscowych drechów ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chryszczata
Na zasadzie takiej jak i bezrobocie mamy małe- bo dużo ludzi wyjechało :lol:Cytat:
Jeśli zaś chodzi o samą obecność gejów, to nie rzucałbym takich teorii, bo są oni akceptowani przez dużą, a właściwie stale rosnącą grupę społeczeństwa. Na szczęście!
Jak chcesz zawsze, możesz zostać przodownikiem pracy w eurokołchozie i rypać nawet 25 godzin przez 8 dni tygodnia. Gorzej, że oszukując potrzeby organizmu możesz skończyć jak ten pan:Cytat:
Najwyższy czas skończyć z socjalistycznym wymysłem ośmiogodzinnego dnia pracy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wincenty_Pstrowski
Natomiast pod polskim parlamentem nie trzeba wysypywać gnoju, w środku jest go aż nadto :mrgreen:Cytat:
Co to ma do rzeczy?Cytat:
Jeśli zaś chodzi o samą obecność gejów, to nie rzucałbym takich teorii, bo są oni akceptowani przez dużą, a właściwie stale rosnącą grupę społeczeństwa. Na szczęście!
Na zasadzie takiej jak i bezrobocie mamy małe- bo dużo ludzi wyjechało :lol:
Panowie, ale tutaj nie chodzi o to, czego symbolem była tęcza. Tragedia polega na tym, że katolickie jury przyznało tytuł 'najlepszego patriotycznego zdjęcia roku' fotografii, której przekaz jest dokładnie przeciwstawny wszelkim zasadom chrześcijaństwa. Tęcza sama w sobie może być symbolem czegokolwiek, ale jeżeli za akty patriotyzmu i chrześcijaństwa uważa się płonące symbole w przestrzeni publicznej, na tle flagi narodowej, to naprawdę mamy do czynienia z grubym przegięciem i zalążkiem tych samych procesów, które towarzyszyły powstawaniu tak szczytnych organizacji jak KKK czy NSDAP.
I ja oczywiście rozumiem, że są ludzie na poziomie intelektualnym zająca, dla którego płonąca tęcza to stosunek kogokolwiek do czegokolwiek oraz słuszny akt walki o jakieś wyimaginowane wizje chorej psychiki, ale to tylko obrazuje jego mierność umysłową i powinno być dla reszty myślących i wahających się ludzi jakimś sygnałem do zastanowienia się, po czyjej stronie należy stanąć.
W cywilizowanym społeczeństwie dialog jest fundamentem do poprawnego funkcjonowania. Jeżeli ktoś zachowuje się jak neandertalczyk, to powinien być instytucjonalnie odstawiony w kąt. Natomiast u nas nie dość że nie ma stosownej reakcji, to jeszcze do wszystkiego rękę przykładają ludzie wycierający swoje parszywe gęby patriotyzmem i wiarą katolicką.
Wlasnie dales najlepszy pokaz swojej wyzszosci intelektualnej.Nie pierwszy raz czynisz swoje osobiste wycieczki wobec pozostalych forumowiczow jako ostateczne i desperackie "argumenty" ;)Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Zebys nie plakal po spalonej teczy bo ona powroci nowa,lepsza i z pewnoscia ponownie pojdzie z dymem ;)
http://niezalezna.pl/50820-tecza-znikni ... 200-tys-zl
Tak samo jak władza twierdzi, że bezrobocie w Polsce to tylko 13 % bo tylu jest zarejestrowanych w UP ( a gdzie ci niezarejestrowani i ci co musieli przez bezrobocie wyjechać?) tak ty i podobni twierdzą, że rosnąca grupa akceptuje gejostwo. Na jakiej podstawie te twierdzenia? W spisie powszechnym nie było pytania o akceptację homosiów a telefoniczne itp "sondaże" to jakaś fikcja, żeby taki jak ty łykał małe kłamstewka. Niedawno na świętach pytałem gdy się cała rodzinka zjechała czy kiedyś mieli sondaż telefoniczny to NIGDY ani nie znają nikogo kto taki miałby. Rodzinki było koło 30 sztuk a niechby każdy znał tylko po 100 osób no to sorry, że przez 20 lat PRL-bis nikt do nich nie dzwonił... Pewnie dzwonią do samych homosiów :lol:Cytat:
Co to ma do rzeczy?
A nawet jakby- załóżmy, że dzwonią i jakimś cudem nie dzwoniono do moich znajomych przez te 20 lat to taki sondaż na 1000-cu osób jest taki miarodajny, że szok- raz za homosiami trafi się przykładowo 105/1000 rozmówców a potem 107/1000 no to poparcie rośnie, geje i Volomiry się cieszą bo społeczeństwo bardziej ich kocha :lol:
Jesteśmy jak dinozaury - wymieramy. Lista krajów wg. współczynnika dzietności (TFR) - Polska jest na szarym końcu:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_so ... #Countries
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C ... no%C5%9Bci
Współczynnik dzietności między 2,10 ÷ 2,15 jest poziomem zapewniającym zastępowalność pokoleń.
W Polsce wynosi on między 1,23 a 1,38, więc niedługo będzie trzeba pracować do 80 lub 90 roku życia a nie do 67:
http://postimg.org/image/jlzs2d1mf/
http://s23.postimg.org/eakvhnfjv/Lic..._na_kobiet.png
Gorzej jest na Wyspach Dziewiczych (współczynnik 1,24) - ale biorąc pod uwagę nazwę tych wysp, nie ma się co dziwić.
Biologia i natura decyduje o starzeniu się i umieraniu. Dopóki te dwie rzeczy są faktami, proponuję jednak by kobiety nadal rodziły dzieci...Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Chyba, że chcesz pracować do 90 roku życia, nie pozwalając by decydowała o tobie natura. Przecież jest rozwój technologiczny - balkoniki i wózki. :)
Z balkonikiem możesz spokojnie zapierdzielać do pracy w markecie* nawet w wieku 90 lat, śmiejąc się w twarz biologii i naturze :!: :)
Po co w ogóle emerytury - przecież fakt istnienia emerytur to jak wywieszenie białej flagi w konfrontacji z naturą i biologią. :lol:
*Innych miejsc pracy aniżeli markety może niedługo zabraknąć, jeśli Tusk porządzi jeszcze kolejną kadencję.
Łowcy mamutów nie dożywali wieku, w którym byliby zbyt starzy by na siebie pracować a inni musieliby na nich płacić składki. Jeśli wprowadzisz obowiązkową eutanazję w wieku, w którym umierali łowcy mamutów (ok. 60 lat), to można będzie się przestać martwić problemem współczynnika dzietności. :roll:Cytat:
mentalność łowców mamutów wiecznie żywa...
================================================
Swoją drogą - dlaczego kobiety pracują krócej (mogą wcześniej przejść na emeryturę), mimo że żyją statystycznie dłużej :?:
Nie jest to czasem dyskryminacja mężczyzn :?: A może to jest dla nich rekompensata za to, że muszą rodzić dzieci :?:
[youtube:33zw5bbu]http://www.youtube.com/watch?v=apvIoZ6ddFc[/youtube:33zw5bbu]Cytat:
Wierzcie dalej ankieterom i miarodajnym statystykom.Chcecie wiarygodnosci to idzcie na ulice i zapytajcie 100 osob ;)
Po pierwsze to żadna miarodajna "próbka"Cytat:
Wierzcie dalej ankieterom i miarodajnym statystykom.Chcecie wiarygodnosci to idzcie na ulice i zapytajcie 100 osob
Po drugie "face to face" mogą wyjść całkiem inne wyniki niż w ankiecie telefonicznej.
U mnie w rodzinie i w rodzinie żony, "tolerancja" wobec homo kształtuję się mniej więcej 50/50, oczywiście jeśli chodzi o facetów i tolerancję wobec les, tu już pewnie jest 90/10 :P A inna sprawa jest, że np. ojciec mojej żony słucha RM, ogląda Trwam ma wyrobione poglądy, ale jak żona kiedyś miała koleżankę les, to nic nie miał przeciw temu, podwoził ją do domu itd. Innymi słowy, gadka to jedno, a życie może być zupełnie inne.
Mimo wszystko sondaże są bardziej miarodajną metodą niż wyjść na ulicę i zapytać 100 osób. Poza tym to, że Twojej rodziny nikt nie pyta to nic nie znaczy. 30 osób razy 100 znajomych to jest 3000 ludzi. Taka liczba to nawet nie jest jeden procent ludności, więc wiesz, mogli was nie wybrać. Poza tym już widzę jak cała Twoja rodzina wypytuje się swoich znajomych czy byli ankietowani. No ale idąc Twoim tokiem rozumowania to nie możesz stwierdzić, że społeczeństwo nie lubi homo.Cytat:
Na jakiej podstawie te twierdzenia?
Zresztą, co ja się produkuje, wystarczy zastosować waszą metodę i pogadać z ludźmi, zobaczyć jaką wielką "odrazę" i nienawiść budzą homo;) Nawet porównać sobie z tym co było 10-15 lat temu (chociaż niektórym może być trudno, bo walili wtedy w pieluchy). No ale pewnie wszyscy antyhomo wyjechali za granicę i trudno ich podpytać. Wyprzedzając, podanie wszystkich uczestników MN jako przeciwników homo jest nadużyciem :lol:
PS: tak, PRLu sondaże miały gigantyczne znaczenie. :lol:
Spoko, feministki walczyły o prawa kobiet więc teraz obie płcie będą przechodzić na emeryturę w wieku 67 lat ;)Cytat:
Swoją drogą - dlaczego kobiety pracują krócej (mogą wcześniej przejść na emeryturę), mimo że żyją statystycznie dłużej
Nie jest to czasem dyskryminacja mężczyzn A może to jest dla nich rekompensata za to, że muszą rodzić dzieci
Z dyskryminacją mężczyzn spotkałem się o dziwo na branym za wzór zachodzie- gdzie kobiety za tą samą stawkę wykonywały lżejszą pracę/miały mniejsze normy do wyrobienia.Cytat:
Nie jest to czasem dyskryminacja mężczyzn
Grunt, że Volomir i podobni w te ankiety wierzą.Cytat:
Po pierwsze to żadna miarodajna "próbka"
Po drugie "face to face" mogą wyjść całkiem inne wyniki niż w ankiecie telefonicznej.
Akceptacja nie zawsze oznacza tolerancję. Dla homosiów mam to pierwsze ale nigdy drugie. A Twój teściu po prostu ma dobry uczynek. ;)Cytat:
U mnie w rodzinie i w rodzinie żony, "tolerancja" wobec homo kształtuję się mniej więcej 50/50, oczywiście jeśli chodzi o facetów i tolerancję wobec les, tu już pewnie jest 90/10 A inna sprawa jest, że np. ojciec mojej żony słucha RM, ogląda Trwam ma wyrobione poglądy, ale jak żona kiedyś miała koleżankę les, to nic nie miał przeciw temu, podwoził ją do domu itd. Innymi słowy, gadka to jedno, a życie może być zupełnie inne.
Fascynujące, ciekawe na podstawie czego Ty uważasz, że tak nie jest. Mówię o tym podejściu do homo. No i zawsze mnie fascynowało, co by taki antyhomo zrobił jakby syn przyszedł i powiedział, że jest gejem? Leczenie elektrowstrząsami czy od razu więzienie?Cytat:
Po pierwsze to żadna miarodajna "próbka"
Grunt, że Volomir i podobni w te ankiety wierzą.
No i Baal też pewnie nie dostanie odpowiedzi na swoje pytanie;)
Typowy argument wyssany z rozkalibrowanych gejowskich czterech liter. Pozwolę sobie odbić piłeczkę- ciekawe co byś zrobił Ty, glaca, chochlik a zwłaszcza katolikofob Witia jakby wasz syn chciał iść na księdza :lol:Cytat:
No i zawsze mnie fascynowało, co by taki antyhomo zrobił jakby syn przyszedł i powiedział, że jest gejem? Leczenie elektrowstrząsami czy od razu więzienie?
To nawet ciężko nazwać argumentem, to po prostu pytanie, ale widzę że ciśnienie komuś skoczyło. Co do Twojego pytania, to nie miałbym z tym problemów. Przecież to, że będzie księdzem nie warunkuje zostania ch****. Szczególnie jeśli wychowam go na dobrą osobę, szanującą innych. Jednie byłoby mi szkoda, że geny się zmarnują, ale to też nie byłoby na 100% pewne :mrgreen:Cytat:
Jako normalna osoba, wzruszyłbym ramionami i zaakceptowałbym ten fakt- jego wybór, jest osobą dorosła i sama decyduje o swoim życiu, ale jako bolszewik za jakiego mnie masz pewnie bym go zastrzelił :DCytat:
Ja nie chce zostać stachanowcem, bo mi ośmiogodzinny dzień pracy bardzo się podoba. Natomiast Ty Zakapiorze jako przeciwnik socjalizmu powinieneś ten "lewacki" wymysł tępić z całą surowością ;)Cytat:
ale dlaczego nie wziąłęś pod uwagę imigrantów? tak jak obecnie w Niemczech- Polki opiekują się staruszkami tak samo pewnie będzie u nas, ale zamiast Polek będą to Białorusinki, Ukrainki.Cytat:
Współczynnik dzietności między 2,10 ÷ 2,15 jest poziomem zapewniającym zastępowalność pokoleń.
W Polsce wynosi on między 1,23 a 1,38, więc niedługo będzie trzeba pracować do 80 lub 90 roku życia a nie do 67:
jak dla mnie wystarczy Polaków i jakieś gadki o wymieraniu są przesadzone. Wciąż jesteśmy w czołówce narodów w Europie.
poza tym jeśli chcecie aby Polacy się mnożyli, to niestety kapitalizm w tym nie pomaga, ale znienawidzony socjal, zasiłki, ulgi itd. jakie mają Polacy w UK.
teraz ciąża jest dla kobiety zagrożeniem dla życia zawodowego- zajście jest niemile widziane przez pracodawców.
emerytury to socjalizm ;) przecież kto nie pracuje ten nie je ;pCytat:
Po co w ogóle emerytury - przecież fakt istnienia emerytur to jak wywieszenie białej flagi w konfrontacji z naturą i biologią. :lol:
[spoiler:3f1b6mem]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...61727517_n.jpg[/spoiler:3f1b6mem]
Zamieszki na Ukrainie
http://img.sadistic.pl/pics/a1086980ad39.jpg
http://www.liveleak.com/view?i=911_1390295593
Palących się "zomowców" z Ukrainy w wieczornych wiadomościach na wszystkich polskich kanałach nie uświadczysz...
Az sie dziwie ze ta ukrainska milicja jest tak humanitarna dla tych prounijnych wywrotowcow.W USA,Grecji,Turcji a nawet w Polsce zajeloby to doslownie kilka godzin a tutaj cackaja sie jak z chinska porcelana :shock:
To jest wojna legalnie wybranych władz państwowych z bandytami usiłującymi siłą przejąć władzę.Nie rozumiem aktow solidarnosci z tymi probanderowcami :? Tak na marginesie nikogo w Europie te burdy nie obchodza.Cytat:
Zamieszczone przez Gajusz Mariusz
Polska to piekny kraj:
http://wyborcza.pl/1,91446,15250305,Sej ... iuszy.html
http://biznes.onet.pl/rzad-chce-opodatk ... news-detal
http://technowinki.onet.pl/marynarka/pr ... wron/tjh72
Niezwykle trafna i szczegółowa analiza problemu, szkoda, że z relacji samych Ukraińców (ludzi młodych, studiujących choćby prawo na UJ, których ciężko nazwać bandytami czy probanderowcami) wynika trochę inny obraz sytuacji. Sporo osób jednak interesuje, jaki kierunek polityki zagranicznej przyjmie nasz najważniejszy wschodni sąsiad, tak jak Ty możesz komentować wszystko, co uważasz za najmniejszą choćby wpadkę PO. ;)Cytat:
To jest wojna legalnie wybranych władz państwowych z bandytami usiłującymi siłą przejąć władzę.Nie rozumiem aktow solidarnosci z tymi probanderowcami :? Tak na marginesie nikogo w Europie te burdy nie obchodza.
Nie boj zaby.Kiedy zmieni sie ekipa rzadzaca bede jechal po niej tak samo jak po obecnej.Z lewej,z prawej czy tez ze srodka jedne i te same ryje.Moze i smieszne ale dla polskiego wyborcy raczej tragiczne w skutkach.Pozostaje tylko dobry humor...dopoki jeszcze nie jest opodatkowany ;)Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Tutaj sie zgodze ze jest wielce istotne co w najblizszej przyszlosci zamierza Rosja ;)Cytat:
Gwoli przypomnienia na Wolyniu to sasiedzi i tesciowie zamienili sie w oprawcow.Tez byli spoko jakbysmy to dzisiaj powiedzieli...Cytat:
To Polacy nigdy nie bywali oprawcami/ciemiężycielami dla Ukraińców? Wybielanie przodków i własnej, zawikłanej historii jest powszechne po obu stronach granicy.
Tylko ze to po ukrainskiej stronie wciaz trwa uwielbienie dla samego Bandery i jego dokonan.U nas rzeznikom pomnikow sie nie stawia.Polacy poszli nawet dalej i przeprosili Ukraincow za wyrzadzone krzywdy.Druga strona wciaz milczy w tej kwestii tylko o UPA coraz glosniej sie wydziera.Wniosek taki ze maja w 4 literach zachodniego sasiada i jego krzywde...Cytat:
W interesie Polski jest zeby Rosja wziela za leb Ukraine i krotko ja trzymala jak to bylo az do upadku ZSRR ;)
No tak, bo groźniejsza dla nas jest Ukraina samodzielna/w Unii z własną, choćby nieprawdziwą wersją historii, niż silna Rosja odzyskująca swoje wpływy na zachodzie, która jest przecież taaaak bardzo skora by nas błagać o wybaczenie za Katyń i daleka jak cholera od gloryfikacji okresu ZSRR włącznie z jego zbrodniami.
Co UE obchodzi Ukraina?Gdzie sa jej przedstawiciele?Na Majdanie czy w Brukseli.Tylko tradycyjnie my robimy szum diabli wiedza w jakim celu.UK,Francja oraz Niemcy juz sobie pluja w brode z naszego powodu a beda chetni do otwarcia granic przed kolejna nacja?Argumenty sa po stronie Rosji(chocby spadek oplat za gaz) a nie UE ktora ma tylko puste obietnice.
Protestujacy w Kijowie sa sami tylko wciaz pokazywani w tv urastaja do rangi wielkiego wydarzenia.Gdzie sa tlumy poparcia w innych miastach Ukrainy a przede wszystkim akty wsparcia z samej Brukselii?
Tak ma każdy naród, który dopiero krótki czas posiada państwo... zaklinanie historii, plus szukanie bohaterów. Są też jeszcze narody, które "zmieniają"(to złe słowo ale wiadomo o co chodzi) historię, bo się jej wstydzą np. Niemcy...Cytat:
Zamieszczone przez zajac
zajac, na początek to naucz się człowieku pisać po polsku. To naprawdę nie kosztuje dużo wysiłku. Dla bardzo opornych intelektualnie jest choćby Word. A swoją drogą piszesz takie głupoty, że oczy bolą.
Zdarzyło się już w historii kilku przywódców, którzy na początku byli legalni, a z czasem coraz mniej. Ostatnie ustawy ukraińskiego rządu to nic innego jak przesunięcie z demokracji do autorytarnego systemu. Mnie osobiście reakcja Ukraińców nie dziwi.Cytat:
Zamieszczone przez zajac
A co do tej "Europy" - nie wiem skąd Twoje przekonanie, że Polska powinna brać przykład z takich krajów jak Niemcy czy Francja. Żadne z tych państw w historii Polski nie ruszyło zbytnio palcem, gdy działy się u nas rzeczy straszne. I nie ruszy tak samo w sprawie Ukrainy, która dla nas w sam raz jest kwestią palącą. Taka "Europa" nie powinna być dla Polski żadnym wyznacznikiem. Bo dla tej "Europy" równie dobrze za chwilę niezależna Polska może być niewielkim problemem niewartym zachodu.
Ty nie masz humoru zajac, Ty piszesz co Ci ślina na język przyniesie.Cytat:
Zamieszczone przez zajac
To Ci przypomnę tylko, bo chyba urodziłeś się po '89 roku i wcześniejszy okres Cię nie interesuje - jak ta Rosja trzymała Ukrainę "krótko", to równie "krótko" trzymała Polskę.Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Idź człowieku walnij się mocno w najbliższą framugę, może pomoże. Piszę to z pełną świadomością ostrzeżenia od adminów.
Na początku trzeba zaznaczyć że silna Rosja nigdy nie jest w naszym interesie. Drugim ważnym aspektem jest głęboki podział samych Ukraińców, na zwolenników UE (zachód) i tych co popierają większą integracje z Rosją (wschód). Teraz porostu obserwujemy tarcia między tymi stronnictwami. Największym zgrzytem dla polaków jest że w opozycji dużą role odgrywają nacjonaliści kultywujący Banderę. Mimo tego musimy wspierać opozycje i być jej "tubą", głównie w Europie. Gdyby nie podobna rola Polski podczas wojny Rosyjsko-Gruzińskiej, śmiem twierdzić żeby nie było już wolnej Gruzji. Wtedy też nikogo nie interesował ten konflikt. Milicjanci zachowują się tak spokojnie tylko dlatego że władzy zachód patrzy na ręce. Najlepiej to pokazuje los wielu niezależnych dziennikarzy którzy zginęli na Ukrainie. Pirx lepiej nie pisz jak nie umiesz powstrzymać nerwów, bo zamieniasz tą dyskusje w kłótnie meneli spod budki.