Zauważyliście, że jak się wspinają jednostki na mury to część z nich spada? Spora pomoc przy obrownie i swoją drogą duże wyzwanie przy ataku :D
Wersja do druku
Zauważyliście, że jak się wspinają jednostki na mury to część z nich spada? Spora pomoc przy obrownie i swoją drogą duże wyzwanie przy ataku :D
Nie chce tworzyc nowego tematu a mam pytanie na ktore nigdzie nie znalazlem odpowiedzi.
Czy prawda jest ze w wersji podstawowej mozemy grac jednym z dziewieciu klanow, natomiast w przypadku wydania specjalnego I edycji kolekcjonerskiej dostepnych jest 10 klanow ?
Edycja specjalna i kolekcjonerska zawiera w sobie "unikalny" i niedostępny w podstawowej wersji gry klan ninja Hattori.
Trzeba będzie sprawdzić czy i podstawka tego nie zawiera, czy tylko tego nie ukryli gdzieś, tak jak z empierem było.
Witam. S2 jest dla mnie absolutnie kompletny. Spełnił wszystkie moje oczekiwania i cieszę się każdą chwilą poświęconą na grę.
Mam wszystkie TW i do tej pory numerem 1 był Medieval2.
Odnośnie trudności w trybie kampani single player-jest trudno,nawet bardzo ale nie przesadzajmy zbytnio panowie. Rozpocząłem Shimazu na Bardzo Trudnym. Po 10 latach (40 tur) zająłem całą zachodnią wyspę (8 prowincji). Mam sojusz wojskowy z Chosobuke i 5 innych umów handlowych (baaardzo ważne źródło dochodu). Wspólnie z sojusznikiem walczymy z rodem niegrywalnym , który pokonał Mori i rozrósł się niebezpiecznie (10 prowincji). Wysłał na mnie dwie pełne armię ale ja też mogę śmiało wystawić dwie swoje.
Ps. Jak ktoś ma problemy z kasą to nie należy rozbudowywać zamku w każdej prowincji tylko faremki. Rozbudowane zamki i póżniejsze budynki dające konkretne jednostki mam 3. Każda z tych prowincji werbuje co innego:piechota, koniki i łuki. Tam są kuźnie,płatnerze i inni zbrojomistrze i TYLKO tam produkuję wojo bo mają bonusy.
Ps.2 Drzewko rozwoju technologi i rozwój generałów- mistrzostwo.
Pozdrawiam i życzę udanej rozgrywki.
Piechota, czyli z kataną, czy raczej z yari/naginatą? Poza tym rozbudowana stajnia w jednej prowincji wraz z budynkiem włóczników - daje kawalerię yari, łuczników - kawalerię strzelecką, etc...Cytat:
Zamieszczone przez Thorgal
A Shogun 2 faktycznie jest świetny - przebił całkowicie zarówno ETW jak i NTW.
Tak czytam trochę oficjalne forum, to widzę, że multiplayer ma parę bugów, jeden sam znam, bo nie mogę lewelować jednego skilla mimo że mam punkt do wydania, inni piszą, że po resecie skilli avatar wygląda inaczej w bitwie niż się go maluje w oknie.
Wyższe poziomy umiejętności mają wymagania, w stylu 12 punktów w danej dziedzinie.
Witam,
Jestem co prawda nowy ale przyłącze się do dyskusji ;)
Narazie jestem zauroczony nowym shogunem i każdą wolną chwilę poświęcam na rozgrywkę, ten klimat po prostu cud-miód.
Zauważyłem natomiast taki błąd jak generał, ninja itp. zdobywają nową ragę/poziom i rozdamy punkty to ikona pokazująca że dana jednostka zdobyła poziom nie znika.
Uwielbiam nękać przeciwników ninja coś pięknego że można rozwinąć jednego wyspecjalizowanego w zamachach na generałów lub specjalistę od sabotażu fortec.