Co najwyżej mody.Cytat:
Zamieszczone przez JPRambo
Wersja do druku
Co najwyżej mody.Cytat:
Zamieszczone przez JPRambo
A nie wystarczy przeniesc ich z Britannia?
Wystarczy, ale przeniesienie jakiejkolwiek jednostki = robienie moda, choćby i mini.
Dziwne rzeczy się dzieją gram i gdy widzę np kupca (6lvl) z Francji który ciągnie z bursztynu 350 florenów o.O to zaczełem ich tez budować przejełem to miejsce i dostaje tylko 12 florenów (żal ?) ale pomyślałem że to może wina tego że kupiec mój ma tylko 3 lvl, ale jak zobaczyłem kupca rusi który na lvl 1 z niewolników ciągnie 500 florenów to zbaraniałem o co tu biega ?
A po drugie jaki cudem komputer jest w stanie utrzymywać 3 armie po połowie wypełnione przy 4 prowincje ( i to spieszeni rycerze feudalnie z konnicą ) a ja nie mogę utrzymać 3 armi złożonych z wieśniaków a mam 6 prowincji. A staram się budować budynki od handlu i rolnictwa jak tylko mnie stać co jest rzadkością bo muszę utrzymywać armie.
I po trzecie jak dobrze sobie radzić ze strzelcami czeskimi bo mnie krew zalewa jak próbuje ich zatakować konnicą oni się zaczynają cały czas wycofywać i strzelać do mnie i jak w końcu jakimś cudem ich dogonię to zabije może 10 z 80 i znów zaczynają uciekać -.- .
Uważam tą cześć Total war z najgorsza a grałem już we wszystkie części od Rome Total War (gdzie był najlepszy soundtrack zwłaszcza bitewny miodzio :D )
Wartość towaru jest zależna od jego samego i od odległości od twojej stolicy, im dalej tym towar jest więcej wart, wieśniacy wcale nie są tacy tani w utrzymaniu. Przy 4 prowincjach 3 armie po połowie wypełnione to niewiele, zależy też jak rozwinięte ma prowincje, różnice między utrzymaniem słabego wojska, a silnego wcale nie są jakieś wielkie, różnica jest głównie w kosztach rekrutacji, nie marnuj na nich kasy. Strzelcy czescy? Co to za jednostka, grasz w jakiegoś moda?Cytat:
Zamieszczone przez XsErO
Strzelcy Czescy? Mówisz o Husytach?
Chyba chodzi mu o kuszników, którzy są w praskim garnizonie.
chodzi mi o konnice to jest chyba szlachta czeska ?
Szlachta czeska? Moze chodzi Ci o szlachte polska?
Medieval postawka jest lipna to fakt. Mody sa fajniejsze :D
Ale ze mnie młotek , chdziło o szlachtę węgierską po prostu z przyzwyczajenia pomyślałem że jak pod Polska to Czesi :P Ale dałem radę niszcząc ich państwo :D Ale dalej nie wiem czemu z kupcami tak się dzieje ;/