Jeszcze jedno pytanko i na pewno nie ostatnie :) Czy można zmienić jakoś czas jednej tury np. z 2 lat na rok
Wersja do druku
Jeszcze jedno pytanko i na pewno nie ostatnie :) Czy można zmienić jakoś czas jednej tury np. z 2 lat na rok
taa, tylko nie wiem jak, ale może zaraz się dowiem.Cytat:
Zamieszczone przez Henry Russel
Chyba w pliku descr_strat musisz zamienić
start_date 1080 summer
end_date 1530 winter
timescale 2.00
na
start_date 1080 summer
end_date 1530 winter
timescale 1.00
Ale nie jestem pewien.
data/world/maps/campaning/imperial campaning
Mam taki problem, bo ostatnio parę dni temu zacząłem grać w Medka II i zagrałem sobie Cesarstwem Niemieckim i Wenecja mi wypowiedziała wojnę więc zacząłem ją podbijać, ale gdy oblężyłem stolice wyskoczyło mi, że jak nieprzestane to mnie papież ekskomunikuje i potem 1 turę później na moje ziemię przyszedł inkwizytor. Nie wiem co zrobić, podbić do końca Wenecje czy może przestać bo czytałem ze ten inkwizytor może wybić cały ród? Może zniszczyć Państwo papieskie?
Musisz uciekać generałami na statki, uciekać przed inkwizytorem itp. On raczej nie jest zbyt groźny, może 1/2 Ci zabije, ale jak będzie tak źle to zwiewaj, albo zabij papieża armią/zabójcą ;)Cytat:
Zamieszczone przez Misza101
Ahhhhhaaaaaaa ok to u mnie ten inkwizytor sobie łazi po mojej ziemi i za cholere nie wiedziałem co on robi a wy mi teraz mówicie że może mnie zniszczyć :lol:
PS: Mam Ekskomunikę od 60 tur :?
No to raczej bardzo mało prawdopodobne, ale możliwe. Pewnie walczyłeś z Maurami, więc u papy plusy zaliczałeś ;)Cytat:
Śmierć przywódcy kończy ekskomunikę (może poza wyjątkami typu wojna z papieżem) więc mało realne te 60 tur ekskomuniki - przywódca by musiał być baaardzo stary.
Ponawiam pytanie:
Od czego zależy liczba uleczonych po bitwie?
Wiem, że dowódca może dostać "doktora" który zwiększa ich ilość i możliwe, że jet też jakaś cecha za to odpowiedzialna.Cytat:
Zamieszczone przez Errichto
A ogólnie to trudno powiedzieć. Możliwe, że od broni, pancerza itd. W prawdzie ja nie mam do tego głowy, ani nie gram w Medka bez modów, ale można by przeprowadzić prosty test.
Jesli dobrze pamiętam, w "bitwach gracza" w wyniku tez jest odnotowana liczba uleczonych, to można by np. sprawdzić, czy jest więcej uleczonych gdy wygrało się z wrogiem używającym danej broni, np. obuchowej. (co teoretycznie powinno zwiększyć odsetek rannych, nie zabitych)
Ubij dziada, na przykład swoim skrytobójcą.Cytat:
albo zadepcz ;)
Mogę pokazać jak, tylko później