Czy zainstalowanie nowego spolszczenie zepsuje sava i trzeba będzie zaczynać nową kampanie?
Wersja do druku
Czy zainstalowanie nowego spolszczenie zepsuje sava i trzeba będzie zaczynać nową kampanie?
Możesz grać dalej, spolszczenie nie wpływa na savy. Nie trzeba po instalacji spolszczenia zaczynać nowej kampanii.
Dzięki za informacje
Rzeczywiście w 25 turze, gdy Wenecja zdobyła Urfę i krucjata się zakończyła, Norwegia ruszyła swoją księżniczką już w normalnym tempie :mrgreen: To było coś wspaniałego zobaczyć jak postać płynnie przemierza całą drogę, bo przez te kilka tur oglądałem grę z prędkością max. 2 klatek na sekundę (można było je po prostu liczyć). Jedna tura trwała średnio 14 minut (z ciekawości włączyłem stoper). Moim zdaniem winna jest Szkocja, bo gra zaczynała ciąć w turze, podczas której Szkocja przyłączyła się do krucjaty.Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Mam pewien problem. Dowódca po bitwie po prostu mi zniknął. Nie było żadnego komunikatu ani nic. Czym to jest spowodowane? Prosze o odp.
Pojechał na wakacje albo uważa siebie za Warneńczyka.
S.
Czasami jak zostanie bardzo mało żołnierzy w straży generalskiej to komp uznaje takiego generała za poleglego w bitwie, mimo, że w bitwie nie ma komunikatu o jego śmierci. :mrgreen:
Znaczy Waść oszczędzaj straż generalską wodza.
Zwiększ skale jednostek jeśli masz normalną.
Hehe, no właśnie został sam bidulek, bo reszta jednostek uciekała zanim podeszła do wroga, ale dzięki za odpowiedź.
Gram Polską, wszystko oryginalne i tylko submod na dziedzica i mam taką sytuację - przejąłem jakiś czas temu Aragonię i graniczę z neutralną Hiszpanią, dzięki trybutowi i innym podarunkom mam z nimi stosunki 9-10/10, a oni mnie o dziwo zaatakowali. Cofnąłem się o turę i jeszcze im dałem większy trybut i oni dalej mnie atakują. Przecież przy stosunkach 10/10 na oryg. ai nie mają prawa zaatakować?
No mnie na oryginalnym nie atakuje nikt przy 8/10 i wyżej. Nie wydaje mi się by ta nieagresja nie dotyczyła przejmowanych krajów w wyniku dziedziczenia. zajrzyj do angielskiego poradnika ale chyba nic tam nie piosze o wyjątkach od tej zasady. Hiszpania jest silniejsza od Ciebie? albo najsilniejsza?