Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 7 - PARTI
Taaaa... Tylko że czas rozpoczęcia gry znamy, a państwo Seleucydów powstało przeszło sto (baaa...sto pięćdziesiąt) lat wcześniej, więc w tym czasie byli jeszcze znaczącą siłą w basenie Morza Śródziemnego. Chociaż już mocno osłabieni, to wciąż mieli dużo do powiedzenia.
Cytat:
Zamieszczone przez Aracz
Mamy pewność że to będą te czasy, w których byli już Seleucydzi? Może to się będzie działo przed/po nich, tyle że dziwnie wyglądały by państwa hellenistyczne, albo by ich w ogóle nie było. I miejmy jednak nadzieję, że twórcy dodadzą jednak więcej frakcji.
Dziwnie inteligentne pytanie koloru zielonego :P
Moim zdaniem, myślę, że to "Egipt" będzie w DLC, gdyż całkowicie przewyższa "popularnością" wśród laików Seleucydów. Jest to z punktu widzenia sprzedawcy najbardziej twardy argument. Kto by chciał sprzedawać coś, co "nikt" nie kojarzy i wydawać jeszcze pieniądze na reklamę tego? "Egipt" sam sobie załatwia reklamę.
Cytat:
Moim zdaniem, myślę, że to "Egipt" będzie w DLC, gdyż całkowicie przewyższa "popularnością" wśród laików Seleucydów. Jest to z punktu widzenia sprzedawcy najbardziej twardy argument. Kto by chciał sprzedawać coś, co "nikt" nie kojarzy i wydawać jeszcze pieniądze na reklamę tego? "Egipt" sam sobie załatwia reklamę.
Ten argument był już wałkowany. Popularność Egiptu wcale nie jest takim świetnym argumentem za dodaniem ich jako DLC. Osobiście mimo iż i tak nie planują gry od razu zakupić to informacja iż nie będzie w niej Ptolemeuszy tylko jeszcze bardziej by mnie zniechęciła. Twórcy mogą uznać iż nie stać ich na nie umieszczenie tej frakcji w początkowym pakiecie ze względów wizerunkowych.
Cytat:
Zamieszczone przez Aracz
Mamy pewność że to będą te czasy, w których byli już Seleucydzi? Może to się będzie działo przed/po nich, tyle że dziwnie wyglądały by państwa hellenistyczne, albo by ich w ogóle nie było. I miejmy jednak nadzieję, że twórcy dodadzą jednak więcej frakcji.
Państwa Diadochów powstały zanim Rzym wyszedł z kołyski, więc dziwne byłoby osadzenie gry w czasach, w których główny gracz (Rzym) jest jeszcze cieniasem.
Nie zdziwię się, jeśli Egipt też trafi do DLC, a jako 8 państwo dostaniemy... Numidię? Iberię?
Nie. To raczej pewne, że Egipt będzie w pierwszej ósemce. CA coś wspominało, że chcieli przeprosić za faraonów z jedynki, a czy jest lepszy sposób na zmazanie starych win, niż zrobienie czegoś drugi raz (tym razem porządnie)? Z tym że, CA i tak pewnie narobi masę błędów ale to już inna bajka. Dlatego myślę, że to właśnie Egipt znajdzie się w pierwszej ósemce.
Skąd się wzięła informacja o przeprosinach? Nic takiego miejsca nie miało. Sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Założyłem temat o Egipcie latem, że nie powinien wyglądać jak w Rome 1 tylko w stylu hellenistycznym. Lusted odpowiedział jedynie tyle, że "Egipt będzie mixem jednostek hellenistycznych i rodowitych" cokolwiek to drugie znaczy.
Nie twórzcie plotek, bo najpierw wychodzi że CA miało zamiar przeprosić za faraonów, a potem ta wiadomość ewoluuje w newsa, że Lusted szedł na klęczkach w worze pokutnym do Aleksandrii by przeprosić Ptolemeuszy za Egipt Ramzesa w Rome 1,a potem leżąc twarzą do ziemi przed miejscem gdzie niegdyś stała słynna latarnia morska w Faros. :lol:
Oby dali Syrię. Za DLC nie zapłacę, a Seleucja to obowiązkowa pozycja w ROME.
Śmiem twierdzić że Egipt bardziej.
Jeśli mogę się wtrącić do dyskusji Selucydzi vs. Ptolemeusze.. Jeśli te doniesienia o stronnictwach dotyczą wszystkich frakcji, Egipt może być grywalny właśnie za możliwość zaimplementowania "drzewka" rozwoju czy polityki, pozwalającą graczom zróżnicować samemu charakter tego państwa. Czy chcą rozwijać nowoczesne państwo hellenistyczne, czy w imię tradycji wrócić sobie do rydwanów i epoki faraonów.Byłoby to ciekawym rozwiązaniem, które pozwoliłoby na duże zróżnicowanie każdej rozgrywki- nasze legiony lądując u ujścia Nilu zawsze by się zastanawiały- czeka nas falanga czy mumie. CA może wtedy powiedzieć: jaki będzie Egipt zależy od was, historyczny czy nie.