Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Cytat:
Zamieszczone przez adi
No Szogun 2 klimat ma. Nawet te przemowy mi sie podobaly chociaz nie jestem jakims ich fanem.
Szczególnie z tymi balonami z jedwabiu u gwardii generała, która powinien w ten sposób wydymać się dopiero podczas galopu/szarży i tylko wtedy dawać bonus do ochrony przeciwko strzałom. A nie, czy jednostka stoi, czy porusza się powoli stępa (czy też kłusem), to balon cały czas jest nadęty :? Owszem, można go niby usunąć tak samo jak bugi/niedopatrzenia w Rome 2 - odpowiednim modem.
Czepiasz sie. Jakby te balonu przeslanialy caly ekran albo unieumozliwialy plynna gre ;)Tez dziwne,ze Ci one przeszkadzaly tak strasznie( mi tez ale bez przesady)A Romka 2 bronisz chociaz wiaodmo,ze nie ma co :)MNie to dziwi. LOgicznie rzecz biorac powinienes wiecej ode mnie pastwic sie nad tym biednym bug romkiem;)
Cytat:
Zamieszczone przez guffqa
Adi, Mod Manager powinien wyglądać w ten sposób:
http://img833.imageshack.us/img833/537/nwag.jpg
Możliwe, że musisz zacząć nową kampanię lecz z tego co pamiętam Radious pisał, że nie jest to konieczne.
Nie wszystkiego modyfikacje pokazują się w mod managerze jak coś ;)
No to dlatego masz 6 slotow bo masz tez inne mody ja mam tlyko te Radiousa. Z tego wychodzi ,ze sam Radious nie jest zbyt dobry. Bo jak wspomnialem. AI robi te podstawowe wojo i tyle.
To widocznie musisz zacząć nową kampanie żeby wszystko było ok, 6 slotów od startu itd... zrób sobie test...Generalni nawet CA pisało, że powinno się rozpocząć kampanie na nowo, żeby patche działały... temu teraz większość się tylko bawi :D ja np kampanie Rzymem zostawiam sobie jak już wszystko będzie naprawione ;)
Cytat:
To widocznie musisz zacząć nową kampanie żeby wszystko było ok, 6 slotów od startu itd... zrób sobie test...Generalni nawet CA pisało, że powinno się rozpocząć kampanie na nowo, żeby patche działały... temu teraz większość się tylko bawi :D ja np kampanie Rzymem zostawiam sobie jak już wszystko będzie naprawione ;)
Z tymi slotami, to sprawdzilem tez w kampie od nowa i tez 4 :)Moze mam "stara" wersje.
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Cytat:
Z tymi slotami, to sprawdzilem tez w kampie od nowa i tez 4 :)
Hmmm strasznie dziwne :D może masz jeszcze jakiś mody inny większe ;cc
Shane, mi na ten bug pomaga jeszcze jeden alt+tab.
Cytat:
Zamieszczone przez Shane
za to dodal nieprzyjemny bug,kiedy wracam do gry po alt+tab rozdzialka jest jakas mikroskopijna i trzeba restartowac gre,jest o tym na liscie ale nie doczytalem :-/
Mnie kompletnie przestała działać encyklopedia. Tzn działa, ale nie ma żadnych obrazków i wyskakują jakieś błędy w opisach jednostek
A wiecie, właśnie ukończyłem kampanię Rzymem. Pamiętacie film na zakończenie FOTS? W Rome 2 zakończenie trzyma tamten poziom, tj. film jest krótki i nudny.
Tak, brak klimatu Rome 2 to zdecydowanie poważna wada tej gry. Wieje nudą na kilometr. :(
Właśnie instaluję Shoguna 2. Legendarna kampania oczekuje. Do Romka wrócę może za parę miechów, jak już wydadzą patch 15 :)
No rzeczywiscie. Nie mozna dac taba bo gra sie sypie. ALt tab nie pomaga:(
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Czepiasz sie. Jakby te balonu przeslanialy caly ekran albo unieumozliwialy plynna gre ;)Tez dziwne,ze Ci one przeszkadzaly tak strasznie( mi tez ale bez przesady)A Romka 2 bronisz chociaz wiaodmo,ze nie ma co :)MNie to dziwi. LOgicznie rzecz biorac powinienes wiecej ode mnie pastwic sie nad tym biednym bug romkiem;)
Bo według mnie przesadzasz mocno z krytyką tej gry, szczególnie że żadna gra z serii (może poza NTW) nie była idealną w chwili premiery. Dopiero ratowały ją patche/mody/dodatki. Nie twierdzę że Rome 2 jest idealne, bo nie jest, ale ogólnie jako gra się mi podoba... tym bardziej że na co jak na co, ale na płynność nie mam powodów do narzekań.
@Asuryan
W Shogunie 2 poza balonami nic jakos bardzo nie razilo(jeszcze moze podzial krainy),podczas gdy R2 ma od groma rzeczy wkurzajacychch.Co do plynnosci,to tobie sie moze poszczescilo,ale dalej jest pelno ludzi ktorzy narzekaja na lagi,wystarczy wejsc na totalwar.com.Ludzie narzekaja ze CA calkowicie olalo high - mid endy a skupilo sie na sprzetach skansenowych.Wczoraj czytalem post uzytkownika z cpu Intel Core i7 4770K, gpu 780, 16 gb ramu,niewazne czy gra na niskich czy extreme ma tyle samo fpsow,a kupil kompa specjalnie dla tej gry.Wiadomo grafika nie jest najwazniejsza,ale jak ktos kupuje pc za ponad 1k funtow to chcialby zeby ta gra jakos wygladala.Dodajac do tego reszte bugow i tragiczne AI mozna byc niezadowolonym ;)