pytanko dotyczące czempiona - na czym polega jego umiejętność "przygoda"? ma jakieś cechy dające więcej złota z przygód... na czym to polega?
Wersja do druku
pytanko dotyczące czempiona - na czym polega jego umiejętność "przygoda"? ma jakieś cechy dające więcej złota z przygód... na czym to polega?
Polega to na tym, że twój czempion daje ci jakiś losowy przychód którego wielkość nie wiadomo dokładnie od czego zależy. Nie ma sensu się tym przejmować.
i wszystko jasne... jeszcze tylko oblukam, czy można gdzieś sprawdzić wielkość tego dodatkowego przychodu...Cytat:
Zamieszczone przez wybobrak
No właśnie problem w tym, że nie można. Możesz próbować policzyć ale zbyt dokładnie tego nie zrobisz raczej.
Wystarczyło wpisać zapytanie w forumowej wyszukiwarce albo zajrzeć do poradnika (na jedno by wyszło): viewtopic.php?f=558&t=14655&p=342721#p342728
Witam, to znowu ja z drobną sprawą :D
Może mi ktoś poradzić, jak rozwalić Scytów, Massagetów i Roksolanów? Pytam o to, gdyż wczoraj grałem trzy partyjki z kolegą. Ja za każdym razem Rzymem, a on Macedonią, Icenami i na końcu Scytami Królewskimi. Dwa razy go rozwaliłem, ale Scytom nie podołałem... Dlatego bardzo proszę o poradę, jakie są słabe strony stepowców? Pytam, ponieważ posiadam gołe Rome II bez zadnego DLC, więc na ten "karakol" konnych łuczników, byłem zupełnie nie przygotowany... Ze wstydem muszę przyznać, ze miałem 1410 ludzi (w tym 8 orlich kohort), a on 630 i Mnie totalnie rozjechał... :(
Przeciwko jeździe najlepsi są włócznicy i pikinierzy. Na prawdę tak ciężko do tego dojść że aż na forum trzeba zapytać?
Ja sobie z nimi radziłem (co prawda w kampanii) za pomocą jakiejś dość szybkiej jazdy do walki w zwarciu, przeciwko konnym łucznikom i włócznikami na tą walczącą wręcz. Pokombinuj z Partią, Macedonią (j. tesalska) i może Selucydami. Jazda Arwenów też może coś ugrać.
Wybobrak, powodzenia w grze włócznikami na konnych łuczników, no chyba, że chcesz dać przeciwnikowi darmową zabawę na strzelnicy.
Wybobrak pewnie nie doczytał, nie czepiajmy się tak od razu. Wygrało skojarzenie: jazda-włócznie i sarissy ;)Cytat:
Zamieszczone przez Chaak
Kilka jednostek strzelniczych poradzi sobie z konnymi łucznikami. Bardzo łatwo pokonać armię złożoną z samej jazdy.