Re: Divide Et Impera - Dyskusja ogólna
Cztery tury są ok, problem może powstawać tylko przy chęci grania zgodnie z historycznością Rzymem. Reszta państw nie miała czegoś takiego jak reformy Mariusza (i Sulli). Ja gram Rzymem i zastanawiam się nawet nad przejściem na 12 tur w ew. kolejnej kampanii. Tempo podboju teraz spadło, budynki - tak, to one spawalniają ekspansję, są drogie i mając mocne wojsko po podbiciu miasta nie stać nas na przebudowę wszystkiego w jednej turze. Sam Rzym ma tak wiele jednostek nawet przed reformami, że w połączeniu z ich kosztami do tej pory - ok 160-ta tura nie korzystam z triari i niemal nie korzystam z proncipes.
Przy 4 tury = rok mogę szkolić porządnych generałów, nie mrą jak muchy i dają potęzne bonusy do wszystkich aspektó gry. Jest tylko jedna bolączka - AGENCI, no, żesz.... jak tutaj nie wyklinać. Prosiłęm już o to w podtemacie o nich traktującym ale powtórzę błaganie tutaj. - Błagam Was dobrzy ludzie, dajcie link do submoda który likwiduje albo spłyca ich do symbolicznej - realnej roli.
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
A jak działa ten mod??
Hmm,gram na b.trudnym Rzymem,jest 237 r. i poki co zaden agent mnie nie zaatakowal,chociaz widze ze na terenie Grecjii jest ich cala masa.Zaczynam przed podbojem tych ziem szkolic swoich ale jest to okropnie nudne i zmudne,nawet niema ciekawych filmikow jak kiedys.
Bojaki , dziękuję Ci za dobre chęci ale ten submod też poległ. Grałem nim na kampanii Spartą, wszystko było ok dopóki nie napadłem na Point. Agenci Pointu napadli mnie w 5 na jedną turę, na początku przypełzły 2 dziady połamane dygnitarze i szpieg, potem dołączyło 2 championów i... Odpuściłęm kampanię bo zrobił się czysty RPG. Było to gdzieś około 130-140 tury. Wcześniej był spokój i nawet nie napadła mnie ta gnida Elektra z Epiru choć zwykla kampania Spartą to wściekła ataki tej mędy od drugiej tury. Submod trzymał się długo ale w końcu pękł.
Próbowałem już chyba z 6 tych submodó na agentó i każdy jest wadliwy. W większośći linki wklejają ludzie o dobrych chęciach ale nie zaawansowani w grze, ci którzy znaleźli coś dobrego siedzą cicho bo nie chce im się pisać.
Teraz do tych, którzy piszą, żę u nich nie ma agentów albo nie ma znimi kłopotu. - Którą macie turę i jaki poziom gry? Ci którzy mają już turę + 200 i poziom min b. trudny są miarodajni, reszta bez urazy ale nie wiele możecie napisać bo niewlele doświadczyliście.
Na nowej łatce kampania jest trudna, Ameryki nie odkryłem ale napiszę, że teraz trzeba rotować nawet postaciami ze świty generała niemal co turę, bez tego w podbitych miastach będziecie siedzieć kilka tur dłużej, skarbiec będzie mniejszy a bitwy na automacie jeszcze bardziej rozczarowujące. Każdy postawiony budynek powinno się przemyśleć dwa razy, w jednej prowincji robimy wojsko, inna zarabia na rolnictwie, inna na przemyśle, jeszcze inna na handlu. Prowincje uniwersalne już nie zapewnią Wam utrzymania full armii i flot. Możę gdziś ok 150 tury wyjdziecie na stabilną ekonomię ale tylko jeżeli wczesniej mieliście głowę na karku.
Dlatego też te ścierwa agenci tak psują grę, champion burzący jednym pierdnięciem wszystkie budynki w mieście, spowalniający budowę, armie. AI grające w 90% tylko agentami podczas gdy jego armie pływają sobie po morzach i łowią rybki. Chyba zdecyduję się na całkowitą eliminację tego ścierwa z gry, żałuję jednak szpiega bo rozpoznawałem nim teren przed ew. atakiem, żal mi też będzie dygnitarza, bo pięknie pracował nad podnoszeniem poziomu kultury w podbitych prowincjach. Ci agenci bez tych idiotycznych możliwości mogli być wisienką na torcie a zrobili z nich wk......cy nagrobek dla gry.
Na koniec - Panowie - jest podtemat o agentach. Piszcie tam o swoich odkryciach, spostrzeżeniach ale piszcie też która tura i jaki poziom, na pewno jest submod który robi strategię z obecnego RPG Rome 2.
Wygrałem wojnę domową i zająłem Rzym i nie było wyboru, czy chcę cesarstwo, czy nie. Mam dei 0.6j nielimitowane edykty i tłumaczenie. Czy to przez moda czy coś innego?
Raczej bug, cofnij się do sava najbliższego z przed zakończenia wojny i dograj ten konflikt do końca ponownie.
Pytanie nie związane z tematem (jeżeli pozwolisz) - b. ładna dziewczyna widnieje na Twoim avatarze, taki typ urody który nie kłoci się z osobowaścią, do tego sprawia wrażenie sympatycznej. Jeżeli ją znasz to pozdrów odemnie, jeżeli to Twoja dziweczyna jesteś szczęściarzem.
Podobają mi się zrównoważone blondynki, a ta pani ( zawsze zapomnę nazwiska ^^ ) grała w Londyńczykach. Weź mnie nie załamuj, bo kilka bitew miałem w 1 turze i nie sejwowałem po każdej. Zresztą dałem dla testu automat i to samo. Wgram nową wersję moda może pomoże.
Wcześniej jak mnie wojna zaskoczyła to powrót do sejwa = crash. Oby nie wybuchała co turę ^^
Dobra edit: w następnej turze jest pytanie o cesarstwo:P - sorry za zamieszanie.
Ps: na steamie i origin tez mam blondynkę ^^
Mam pytanie, dlaczego startowa kultura w państwie zamiast Kimmeri( nie znam poprawnej nazwy) to kultura stepowa, mimo, iż frakcja jest hellenistyczna i kontroluje całą prowincję :D
To raczej jest nieplanowane, brzmi nonsensownie ale można jeszcze poszukać w źródłach historycznych ile albo raczej od którego mniej więcej roku dana nacja posiada konkretną prowincję. Jeżeli podbój jest świeży będzie to logiczne, myślę jednak, żę przypadek o który piszesz wynika z niedoskonałości gry.