Śmieszne są te egipskie truposze. ;) Pewnie system morale będzie identyczny jak u Wampirów, więc szykuje się kolejna mocna rasa, dodatkowo posiadająca strzelców i rydwany. Będzie grubo. :D
Wersja do druku
Śmieszne są te egipskie truposze. ;) Pewnie system morale będzie identyczny jak u Wampirów, więc szykuje się kolejna mocna rasa, dodatkowo posiadająca strzelców i rydwany. Będzie grubo. :D
Technicznie rzecz biorąc ci truposze nie powinni się rozpadać po śmierci lorda, więc powinni mieć normalne morale.
Tak jak pisałem Leśnym Elfom na dobrą sprawę brakuję tylko trzech LL i kilku bohaterów, więc raczej zbyt mało materiału aby policzyć sobie dodatkowe 35zł. Mini kampanie Elfów grało się fajnie, choć normalnie nie przepadam za mini kampaniami. Najlepiej by było gdyby wydali ich jako Race Pack za te 40zł, w takim kształcie jak są teraz, bez mini kampanii.
Jeśli chodzi o TK to będziemy oceniać jak już wyjdzie i będziemy znali pełny roster, bo raczej wątpię abyśmy dostali 100% LL, bohaterów i jednostek z bitewniaka :]
Technicznie to nie wszystkie jednostki u VC powinny się rozpadać :]
Ja i tak już kupiłem, bo to był drugi powód dla którego kupiłem młota2. (pierwszy to me, a trzeci to norska).
Biedny czarnuch będzie dostawał ode mnie w każdej kampanii, bo dla wyznawcy padalca na N nie ma miejsca wśród żywych i nieżywych.
W armybooku do ósmej edycji ghule też mają zasadę, że się sypią, więc to GW pomieszało się we własnym tworze.
Jak dobrze widzę na screenie, to będą ushabti z łukami:D.
To jest ten co strzela laserami z oczu.
@Jsatrzab
Już od 7 edycji Ghule były martwe. Wszystko na potrzeby zasad i magii jakie obowiązywały w booku. Ogólnie brakuje mi dużo rzeczy jakie były w WFB, choć by możliwości dawania mocy Lorda Wampirów i zasady Killing Blow u Grobowej Straży. Wiele rzeczy jest pominiętych i to akurat mnie boli.
@Ituriel32
Ten czarnuch jest jednym z potezniejszych Magów w tym uniwersum ;)
Już nieważne, obejrzałem resztę screenów i znalazłem. Myślałem, że chodzi Ci o obrazek wrzucony przez Hadvara. Ogólnie plus za tego tytana, bo nawet modelu od GW nie dostał, a patrząc na to jakie dziury w roosterach CA lubi zostawiać (brakujących beastmenów zapewne nigdy się nie doczekam), to przyznam, że się go nie spodziewałem.
Ale zwykłego lorda-maga już nie dali :P Rozumiem, że nie potrafią ich balansować do multi, ale dlaczego pozbawiają graczy wyboru w kampanii, gdzie szczególnie w Mortal Empires różnorodność to wartość sama w sobie? Przecież taka jednostka nie wymaga niczego niezwykłego w porównaniu do innych zawartych w DLC.
Ja wiem i pewnie nim zagram, ale z definicji jego pan powinien zostać zniszczony i jego sługa też.
Szkoda że królowa ma raczej przeciętne premie.
No i w przypadku Settry trzeba będzie zainstalować jakiegoś moda na wierzchowce, bo bardzo chce ten rydwan bogów, ale wydawanie 4 punktów jakoś mnie wcale nie bawi.
Tradycyjnie za drogo,poczekam na co najmniej 50% przeceny. Sam trailer całkiem fajny a i roster zapowiada się nieźle,dobrze,że jednak nie uraczyli nas kolejną beznadziejną kampanią,oby podtrzymali ten trend.
Kampanię odpuścili, ale chyba zapomnieli z ceny zjechać z tej okazji.
W sumie, to TK nie mają więcej imiennych lordów niż ta czwórka, także ciężko byłoby ich nie zgadnąć:P.
Niby tak, ale to raczej jak im się opcje skończą, a TK akurat idealnie się wpasowywali.
Załącznik 2616
Czy czegoś brakuje na tym obrazku?
Jeśli nie to jaki może być drugi Race Pack do WH2?
Wybór mamy z:
Amazonki, Arabia, Albion i chyba to na tyle jeśli chodzi o mapę WH2 i frakcji które mogą tam być.
Choć można dodać tu jeszcze Tilee i Estalie w założeniu, że dostają na mapie WH2 kolonie.
Najbardziej prawdopodobnym jest Arabia lub kolonizatorzy.
Demony chaosu mogłyby się wpasować , tylko musiałyby dostać mocno zmienioną mechanikę, żeby przebywać poza mapą w "Chaosolandii" i armie do normalnego świata dosyłać. Tyle że pewnie w trzeciej części je dodadzą dopiero.
Demony to na trzecią część, podobnie jak Ogry, Krasnoludy Chaosu i podział Chaosu na bogów. Tutaj prędzej Tilea w postaci kolonii, Arabia, bądź Albion (choć i on mocno naciągany wg mnie). Amazonki mają tylko jedną jednostkę oficjalnie (była ona bodajże w gazecie White Dwarf).
Albion na 99% odpada. Nie ma jak go wcisnąć do kampanii wiru, a na mapie świata nie ma chyba nawet osobnej osady w Albionie.
Startówki TK ww kampanii wiru
https://i.imgur.com/TUKaTGL.jpg
Choć nie jestem pewny czy to czarny jest w arabii.
Coraz mniejszy szacunek mam do CA. Stream poświęcony gadanie o tym co zostało już napisane na stronie. Aż mi się chce powiedzieć kilka niecenzuralnych słów na ich temat. Póki co to mam wrażenie, że pracują tam niedorozwinięci umysłowo ludzie. Eh...oby wszystko już wydali i zrobili odpowiedni balans...
Nie ma to jak zrobić z Neferaty siostrę Khalidy, gdzie nawet na stronce mają poprawnie.
Tak właściwie to nie ma się tu akurat czym przejmować - kampania Oka Wiru jest akurat wymyślona przez CA. Martwi mnie bardziej to, jak to rozłożą w Mortal Empires. Poza tym Lahmii nawet nie ma w Oku Wiru.
Jeśli chodzi o Neferatę, to to jest kuzynka od Khalidy. Nie wiem, kto dał, że to niby siostra od tego LL'a...
Psioczymy, psioczymy, a i tak już preorder kupiłem. Za bardzo lubię tą grę :)
A braki zawsze, mody naprawią, prędzej czy później.
Neferata powinna mieć normalny roster wampirów?
Jakie są szanse, że dojdzie w przyszłości?
Kijkowaty, ja mam cichą nadzieję, że w ramach tego DLC dojdzie też FLC do WH1 z tą właśnie postacią. Neferata w końcu miała w 5 edycji bodajże swoje legendarne przedmioty. Olanie jej byłoby moim zdaniem głupie, w końcu to antagonistka dla Khalidy.
Znając politykę CA, nie ma szans, by doszła wraz z dodatkiem. Zwłaszcza, że dają "aż 4 LL".
Co innego jako FLC za jakiś czas, choć kto ich tam wie... W sumie były chyba przypadki, że dostawaliśmy darmowego LL przy premierze jakiegoś DLC.
Ciężko ich teraz rozgryźć, bo musieliby dawać rozszerzenia do ras którymi teoretycznie nie da się grać w kampanii wiru z 2.
Neferata jako FLC, podobnie jak Morghur do WE byłaby idealna. Na mapie ME, tam gdzie są niedostępne tereny na wschód można dodać jej obecną siedzibę. Mam nadzieję, że Nagash jako grywalny LL będzie dodany w przyszłości, nawet ta jego forteca ma zarys na mapie.
No właśnie nie mogą w taki sam sposób jak Morghura bo Wampiry to rasa podstawowa, a WH1 to nie DLC :]
Tak czy inaczej, bardzo możliwe, że ją kiedyś dodadzą, bo dosyć niskim kosztem doda im to kolejną grywalną rasę do Warhammer 2.
Znaczy wiecie... oni taki bajzel pod względem marketingowego savoir-vivre zrobili, że w sumie to mogą wszystko.
Z jednej strony oczekuje się od nich, że nie będzie DLC do DLC... mamy grę 2 która wykorzystuję grę 1.
A gracze oczekują uzupełnienia braków gry 1 która dostępna jest w grze 2 jak mamy obie ;)
Ciężko przewidzieć co zrobią. Na plus - mają bardzo wąskie możliwości dodawania nowej zawartości w II części, a to oznacza, że mogą skierować moce przerobowe do uzupełniania braków.
Z drugiej strony, oczekuje się od nich, że dodatki które robią teraz są skierowane do II części, a dodatki do I mogą być niemile widziane. (ale są bardzo mile widziane)
Chaos :)
No nic, zobaczymy co wymyślą.
Przewiduje jeszcze 2 Race Packi, Arabię i Konkwistadorów. Bo reszta średnio ma sens. Do tego dostaniemy zapewne 2 DLC z LL.
Daje nam to 4 DLC.
Dla porównania I część miała:
2 Race Packi z kampanią + 2 Race Packi bez kampanii + 1 FLC Bretnnie (daje nam to 5 ras dodatkowych)
2 LL Packi (po 2 LL każdy) + 5 LL w "Gratisie" (mogłem źle policzyć)
Czyli 6 DLC płatnych wydali (w tym 2 DLC do preorderu, które nie jestem pewien jak liczyć)
Do 2 części raczej na pewno dostaniemy minimum 4 DLC. Reszta pójdzie w FLC i jakoś muszą zapełnić ten pasek FLC.
zapomniałeś o dodatku na krew :)
TK podobno mają nie płacić za werbowanie i utrzymanie jednostek, choć możliwe że tylko części.
Mają to mieć ograniczone jakoś technologiami, znaczy liczebność armii.
Złoto będzie im jednak potrzebne do stawiania budynków i wytwarzania przedmiotów.
Mogą handlować ale mają mieć z tego mniej złota a jakieś inne bonusy.
Czarnuch ma mieć specjalny budynek dzięki któremu będzie mógł werbować jakieś jednostki id wampirów.
Konkwistadorów - znaczy Tilea, Estalia etc (na ME normalne położenie, na kampanii z II jako koloniści). Ciężko powiedzieć jak to rozwiążą, ale to najbardziej prawdopodobna nacja jaką mogą dodać.
Pewnie pójdą na łatwiznę.
Wampiry też "teoretycznie" nie mają złota. Co nie zmienia faktu, że jest to po prostu zmieniona nazwa zasobu który robi za złoto.