-
Wszyscy zastanawiacie się jak przekroczyć ruchomą barierę, gdy nagle rozległ się głośny brzdęk, jeden ze strażników postąpił kilka kroków naprzód z pochyloną głową. Stanął, potrząsnął nią i płynnie się obrócił na pięcie, przykucając i podnosząc księgę, która odbiła się od tyłu jego hełmu. Cisnął ją wprost w barierę. Drugi ze strażników coś krzyknął i rzucił się by ją złapać, ale za późno. Tom przeleciał przez wir w linii prostej, nie porwał go wirujący wiatr. Po chwili księga znów przeleciała przez trąbę powietrzną lądując pod nogami Anny. Wszystkim trzem elfom opadły szczęki.
-
Arden z Loningbrucku
Eee - ciekawy sposób przekazywania ksiąg.
-
Sven
Anno może ją podnieś nim porwie ją wir.
Techniczny
Na weekend wyjeżdżam, Lwa chyba nie ma z 2 tygodnie. Jak tu też przerwa czy Anna ma być NPC-em?
-
Anna de Loiret
Na łaskę Pani, cóż to się wyprawia! Szlachcianka ostrożnie podnosi księgę i patrzy na okładkę, trzymając ją tak by wszyscy mogli obejrzeć.
Techniczny
Tak na dzisiejszy dzień mogę powiedzieć, że nie wiem jak jeszcze będzie z moją nieobecnością jednak. Byłem prawie przekonany że mnie nie będzie, ale dam znać po weekendzie jeszcze. W sumie Warha i tak raczej trzeba zatrzymać skoro Aravena ma nie być w weekend to nie problem raczej. Dzisiaj jeszcze cały dzień na 100% jestem.
-
Roślinność i zwierzęta Południowych Krain. Dzieło zbiorowe odczytał i przetłumaczył przewodnik. Z księgi wystaje jedwabna tasiemka, służąca jako zakładka.
Techniczny:
Zrobimy przerwę, ale na razie gracze są.
-
Anna de Loiret
Otwiera księgę na stronicy z zakładką.
-
Mucha tse tse przetłumaczył znów przewodnik elfie runy nad rysunkiem:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...sMKGt4P0pK6T39
To na pewno nie była mucha która ugryzła Annę, tamta miała bardziej wrzecionowate ciało.
-
Anna de Loiret
Och dzięki ci Pani, dzięki ci! Krzyknęła patrząc w górę. Po chwili rzekła do wszystkich - widzieliście jak ta księga przeleciała? Jakby było przejście w tym wirze...
-
Widocznie bariera nie jest szczelna, tak jak myśleliśmy. Hoeth jest bogiem wiedzy i widoczne wiedzę przepuszcza, a nie żywe istoty odparł elf. Trzeba by było to sprawdzić przy innych świątyniach. Vaul jako bóg kowalstwa i płatnerstwa powinien broń i pancerz przepuszczać.
-
Anna de Loiret
Prowadźcie mnie zatem do świątyni Vaula, sprawdzimy to. Choć nie wiem co nam to da, to chyba jedyne co pozostaje.