Do głównej to ich dodadzą, minikampania tylko podbija cenę DLC.
Wersja do druku
Do głównej to ich dodadzą, minikampania tylko podbija cenę DLC.
Oby tych elfow nie spotkal ten sam los co Marcomani z Rome 2...
A ty royal kupiles juz tego Warhammera ?
No nie. Choleria nie mogę znalezć pracy w Mc'Donaldzie po państwowej szkole wyższej. Jak w końcu się gdzieś zaczepie, to będzie to mój pierwszy wydatek...
Olanie Markomanów w zwykłej kampanii to największy grzech Creative Assembly przy wypuszczaniu Emperor Edition - miejmy nadzieję, że w III (jak już wyjdzie za te 10-15 lat) naprawią ten błąd
Co zaś do Leśnych Elfów - przecież gdyby ich nie dodali do głównej kampanii to strzeliliby sobie w stopę. Wybuch fali hejtu (słusznego zresztą) przy ogłoszeniu Chaosu jako pre-order DLC to będzie małe piwko w przypadku nie wrzucenia Elfów na mapę głównej kampanii - w końcu kto by chciał płacić za okrojonego DLCka kosztującego 7 dych?
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale Leśne Elfy według lore nie był chyba zbyt ekspansywne, to i gra nimi w głównej kampanii byłąby trochę sztuczna. Znaczy, chciałbym żeby dali możliwość pokierowania nimi w Głównej Kampanii, ale czuję że prawdziwy klimat odda mini-kampania. I nie obraziłbym się na taką formę jak przy Zwierzoludziach. Mogliby tylko dać większą ilość grywalnych stron konfliktu w mini-kampanii.
Tylko, że wiesz - mogą sięgnąć po patent z nacji Słowiańskich w Attyli gdzie celem kampanii będzie zbudowanie jakiegoś budynku - wymagającego oczywiście rozwiniętej infrastruktury, gospodarki i surowców - ale nie oznaczałoby to, że musimy podbić pół Imperium. Do tego jeszcze sytuacja gdzie (kolejny patent ze Słowiańskiego DLC) Leśne Elfy otrzymywałyby karę do walk w otwartym terenie - choć nie wiem czy to byłoby zgodne z uniwersum Warhammera
No takie driady czy drzewce jakąś karę powinny mieć, tak jak inne rasy na terenie spaczonym - chyba że dadzą tym elfom możliwość szybkiego zalesiania podbitych terenów (jak najbardziej zgodne z lore).
Patentu z budynkami raczej nie dadzą, bo w młotku w 100 tur masz rozwiniętą prowincje na maxa. Chyba że ten specjalny byłby ekstremalnie drogi i ciułanie na niego zajęłoby 100 tur i wymagałby jeszcze ostatniej technologi (te robi się w około 200-300 tur w zależności od rasy).
Jakby nie patrzeć coś powinni wymyślić, bo Leśne Elfy to nacja skrajnie defensywna i rzadko kiedy elfy opuszczają swój las.
A dlaczego by nie mieli tego dać? Grając Słowianami na poziomie trudnym wzniesienie cudu do krótkiego zwycięstwa zajęło mi 80 tur w przypadku Sklawinów i około 100 w przypadku Wenedów i Antów - co odpowiada mniej więcej ilości tur potrzebnej do krótkich zwycięstw pozostałych nacji. Czyli można? Można! Kwestia tylko odpowiednio wymagających warunków do wzniesienia konkretnej budowli. Gdyby jeszcze wśród celów zwycięstwa wprowadzić dodatkowo wybicie Zwierzoludzi i odparcie Chaosu z Archaonem to długość kampanii mogłaby dorównać tym pozostałym.
Czyli 150-180 tur. Bo zwierzaki zabijają się same, a chaos bronią tylko skrypty.