Po rozdaniu punktów sprawdź " towarzyszy" np:generała.Wybranie jakiegoś powinno rozwiązać Twój problem.
Warto zbierać punkty na zdolności dostępne przy wyższej randze.
Wersja do druku
Po rozdaniu punktów sprawdź " towarzyszy" np:generała.Wybranie jakiegoś powinno rozwiązać Twój problem.
Warto zbierać punkty na zdolności dostępne przy wyższej randze.
Ja mogę patrzyć godzinami na animacje oddziałów ostrzeliwanych łucznikami. Jak taki przyjmie na klate z dziesięć strzał i się zatacza. Fajne są pomniczki samuraja oznaczające miejsce słynnych bitew. No i fakt że generał w walce ma dokładnie tą samą postać co na obrazku na mapie kampanii.
W encyklopadii coś czytałem, że jak upadnie ród to będą się do nas zgłaszać samurajowie, gotowi walczyć dla tych co więcej dadzą, ale nie ma niczego takiego, o co może chodzić?
Mam event o podziale Japonii i Shogun wezwał wszystkich, żeby wypowiedzieli mi wojnę. I teraz pytanie, czy jak zajmę Kioto i utrzymam je 4 pory roku to reszta klanów zaakceptuje mnie i ogłosi pokój czy dalej będą chcieli mnie zniszczyć?
wątpie i licze że tak nie będzie. Toyotomi musiał osobiście rozbić opór Kyushiu i podbić Odawarę po długotrwałym oblężeniu Hojo. Na każdym kroku masz opisywane jakie Shogun Tokugawa wymyślał restrykcje aby odbierać innym dajmio możliwości działania przeciw niemu. Samo przeniesienie stolicy do prowincji Musashi na wschodzie o czyms też świadczy.Cytat:
Zamieszczone przez TheDoc
Właśnie przed chwilą doszedłem do tego samego momentu co kolega. Wszyscy wypowiedzieli mi wojnę. I chyba przegram, mam tylko 3 generałów i w sumie trzy armie, a 17 prowincji bez żołnierza O.o
Do tego wszyscy zerwali umowy handlowe ze mną i dochód z 6000 spadł do 1200, ciekawe za co zmobilizuje nowe oddziały, pomijając fakt ich spłacania co turę O.o
Ja zdobyłem Kioto tak dla zabawy aby zobaczyć co będzie. Po roku (4 tury) jest krótki filmik pokazujący że zostaje shogunem ale nadal mam walki z klanami, nadal mnie atakują. Jedyne co zyskujemy mając tytuł shoguna to dwie nowe jednostki tylko dla nas. Jedna lądowa jakaś konnica a druga morska i to tyleCytat:
Zamieszczone przez TheDoc
Premie do morale, do honoru, do zysków z podatków i może coś jeszcze teraz nie pamiętam. Ja sam wypowiedziałem wojnę Ashigawie zanim mnie mocno zobaczył, zostałem Szogunem i nie miałem żadnej wojny, dopiero sam potem jakąś zacząłem do tego mam nadal 2 sojusze z 2 pozostałymi najsilniejszymi. Ja mam 11 prowincji oni 11 i 13 (gram na trudnym).
Mam do sprzedania grę Shogun 2, wersja podstawowa. Cena to uzgodnienia.
Kontakt GG: 6410876
Zrobiłem dokładnie to samo co tomciopogromcio, w rezultacie po pięciu turach od zdobycia Kioto (zaraz jak zostałem shogunem) wszystkie ważniejsze klany na mapie wypowiedziały mi wojnę. Grając tokugawami mam centralną część Japonii i walkę na dwa fronty, jedyne co mnie ratuje od porażki to to, że dookoła są góry i pojedyńcze wolne przejścia przez nie.
Ja mam pytanie co do MP:
Może mi ktoś tak w miarę treściwie wytłumaczyć jak mam dołączyć do bitwy, bo dziś próbowałem, wszyscy gracze byli oznaczeni jako Unknown, a na liście bitw nie było żadnej do wyboru.