Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez KWidziu
Masz jakieś dane na ten temat? Bo ja znam alergików, którzy mają 50-60-70 i więcej lat...
nie przeczę, że reakcje alergiczne, w szczególności astma, nie istniały wcześniej, jednak obecnie widać coś niepokojącego.
ten dokument ( http://www.lungusa.org/finding-cures/ou ... report.pdf ) znalazłem z google. nie mam pojęcia, co to jest za organizacja (American Lung Association), jednak dane przez nią zebrane są porażające. nie jestem medykiem, ale łatwo zauważyć trend (nierzadko radykalnie) rosnący, tylko w USA, w praktycznie każdej tabeli (w pierwszych kilku uwzględniono śmiertelność, która na szczęście, wydaje się być coraz niższa).
nawet w stanach wydawałoby się czystych, jak alaska, ilość zachorowań na astmę, w latach 1982-2008, wzrosła ZNACZĄCO
I co w związku z tym ? Ta ustawa jest tak realna i możliwa do wprowadzenia jak ewentualna ustawa o nawiązaniu kontaktów z cywilizacją pozaziemską.
Cytat:
I co w związku z tym ? Ta ustawa jest tak realna i możliwa do wprowadzenia jak ewentualna ustawa o nawiązaniu kontaktów z cywilizacją pozaziemską.
Cieszy to, że takie rzeczy w ogóle się pojawiają w politycznym mainstreamie. Tego już nie da się zwyczajnie zamilczeć i udawać, że temat nie istnieje. A jakby to było realne do wprowadzenia, to bym się na miejscu R. Paula zaczął martwić o swoje życie ;)
Widzisz, ja to odbieram nieco inaczej. Nie na zasadzie 'tematu nie da się dużej ukrywać', bo nikt nigdy go nie ukrywał, a informacje o FED-zie i zasadzie na jakiej działają banki centralne są powszechnie dostępne. Po prostu system który obecnie funkcjonuje nie ma szansy istnieć bez takich instytucji, a Ron Paul bardziej chciałby zmienić system, niż konkretny przypadek patologii - dlatego właśnie ta ustawa nie ma sensu.
Cytat:
Widzisz, ja to odbieram nieco inaczej. Nie na zasadzie 'tematu nie da się dużej ukrywać', bo nikt nigdy go nie ukrywał, a informacje o FED-zie i zasadzie na jakiej działają banki centralne są powszechnie dostępne.
Widzisz nie bardzo. FED jest, wbrew pozorom, instytucją bardzo tajemniczą. Ostatnio ktoś(nie wiem czy też nie R.P.) nie wyskoczył w Kongresie z pomysłem nt. przeprowadzenia w FED zwykłego audytu. Zgadnij jak przyjęto tą propozycję ;)
Cytat:
Po prostu system który obecnie funkcjonuje nie ma szansy istnieć bez takich instytucji, a Ron Paul bardziej chciałby zmienić system, niż konkretny przypadek patologii - dlatego właśnie ta ustawa nie ma sensu.
Dlaczego "nie ma sensu" :roll: :?:
Jak R.P. za daleko zajdzie w swoich koncepcjach odnośnie FEDu to zabiją go tak jak Kennedy'ego za E.O.11110,a szkoda bo to spoko gość jak na polityka.Zresztą JFK zdaje się nie był jedynym preziem USA,który chciał przywrócić kongresowi prawo do emisji pieniądza i skończył tragicznie.
Wszystko się prędzej czy później wyp.... i to nie tylko u nas,ale w sensie globalnym.Będzie z pewnością bolało i zrobi się straszliwy smród,ale ja nie widze możliwości,żeby to dziadostwo było się w stanie zreformować samo z siebie,a nalewać z pustego w pełne w nieskończoność się nie da.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/atak-na- ... omosc.html - hłe hłe może to od "tolerancji dla mniejszości" pokazali, jacy są tolerancyjni :lol:
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wa ... omosc.html - tolerancji ciąg dalszy