Gamebook Shogun kosztuje 34 zł
Wersja do druku
Gamebook Shogun kosztuje 34 zł
Owszem ale ja mówię o napoleon+empire.A shogun fajny bo się nad zakupem zastanawiam?
Nie ma sie nad czym zastanawiac-jest bardzo fajny...Kupuj smialo-mysle ze sie nie zawiedziesz...Cytat:
Zamieszczone przez Edhardo
Dziękuje za opnie jak będzie ku temu okazja to zakupię.
Po przeciętnym empire miałem do Napoleona pewne obawy, ale szybko się one rozwiały. Co najbardziej cieszy, poprawili różnorodność jednostek. W poprzedniku każda potyczka wyglądała praktycznie tak samo bo każdy kraj miał takie same jednostki, które różniły się praktycznie tylko kolorem mundurów. Tutaj prawie każda jest inna. Do tego lepszy system uzupełnień a także lepiej opracowane systemy miast i stolic regionów. Choć oczywiście były też pewne wady, mapa choć podzielona na więcej prowincji ograniczała się tylko do Europy, piechota nie miała ostrzału szeregami jak w poprzedniczce (choć nie wiem, może to akurat jest podyktowane historycznie, wie ktoś może coś na ten temat?), a żołnierzom trudno jest trzymać szereg. Najbardziej jednak boli to, że dokładnie tak powinien wyglądać empire, a Napoleona to bym raczej widział jako dodatek w stylu Aleksandra, a nie pełnoprawną i pełnopłatną grę.
Witam, mam małe pytanko odnośnie edycji 'Gamebook'. Czy dla Empire i Napoleona są dwa oddzielne key'e, czy jeden dla obu gier?
Pozdrawiam :)
Dwa oddzielne ;)
No właśnie, a w Empire i Napku była tak "brudna"(realistyczniejsza moim zadaniem).Cytat:
Zamieszczone przez Reznow45
Ja uważam mimo wszystko że Empire jest lepsze od Napoleona pod względem grafiki, pomysłów, realizmu. A pogląd że Napek jest lepszy utarł się przez niestabilność Empire w dniu premiery i przez olbrzymią stabilność Napoleona w dniu premiery.
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego:
-pruska artyleria jest słaba,
- Rosjanie słabo strzelają,
P.S. Jak frakcje polecacie, uważacie za swoją ulubioną?
ponieważ to zależy od statystyk, każda frakcja jest dobra w czymś innym
a ulubiona to zależy jaki styl walki preferuje 8-)